EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10602

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Generaal Taylorpad

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Treurwilg treurt om vooruitgang in Woensel?

Beschrijving

Gisteren kwam ik er toevallig langs en zag deze treurwilg (die voorheen trots een groot groen grasveld domineerde) treuren om de inspanningen van de mens om hem met alle mogelijke middelen te ommuren. Zal hij straks wegkwijnen op een binnenplaatsje? (Deze treurwilg staat tegenover het Woensels Winkelcentrum, nabij verzorgingstehuis Brunswijck).


Geplaatst op

26-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-06-2007
Naam: Regina  
img

Belachelijk hè dat de gemeente zo`n mooi terrein meent te moeten volbouwen. Ze hadden er ook een leuk parkje of zoiets van kunnen maken, maar nee kantoren (staan er in de stad genoeg van leeg!).


Datum: 08-06-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Hier worden geen kantoren gebouwd. Men bouwt hier een zorgcentrum, appartementen annex zorghotel voor ouderen. De inpassing van de treurwilg heeft gezorgd voor de nodige aanpassingen van het bouwplan. Om de treurwilg in te passen zal er een patio van 20x20 meter worden ingericht. Ook ondergronds moet de treurwilg zoveel ruimte hebben en dient er aan één zijde van de treurwilg geen afsluiting te komen. (E.e.a. is te lezen op de site van de gemeente Eindhoven.) In ieder geval is er behoorlijk wat moeite gedaan om deze bijzondere treurwilg te behouden. De stichting Stadsbomen en (vroegere) omwonenden hebben zich hevig verzet toen in de boom eigenlijk voor de bouw had moeten wijken. Uiteindelijk hebben zij na jarenlange strijd gewonnen. De boom is in 1930 geplant in de zijtuin van het huis van Antoon van Riet, Woenselsestraat 216.


Datum: 09-06-2007
Naam: Regina  
img

U heeft misschien wel gelijk, maar het gaat er hier niet om WAT ER komt, maar DAT ER IETS KOMT en dat dat eeuwig zonde is voor zo`n locatie. En dat de gemeente er misschien ook wel eens iets anders van had kunnen maken (parkje of zo). Hè hè, we zijn er uit. (Ik ben ook een omwonende en weet wat er is gedaan om de boom te behouden) met positief resultaat.