EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10473

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kanaalstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

De Groot, Gestel/Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Naar het wielrennen.

Beschrijving

Het voorjaar komt er weer aan. En de wielerrondes beginnen weer. Zo ook in de beginjaren 50 (het jaartal van de foto is geschat). De jongemannen uit de Palingstraat gingen toen op de fiets naar het Nederlands Kampioenschap in Valkenburg. Maar, eerst even naar de kerk. En waar kon je in Eindhoven 'hul vruug' naor de Mis? Juist, in de Paterskerk (de Vuggeltjesmis). En dan op weg naar Valkenburg. V.l.n.r. Jan Leenen, (zoon van de schoenmaker), Harrie Vervoort, ?, Arie de Groot.


Geplaatst op

21-03-2007

Reacties:

Datum: 22-03-2007
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Oh ja, denk ik heel vaak als ik deze site bezoek. Mensen en dingen waar ik nooit meer aan gedacht zou hebben. Nu ook weer, de Vuggeltjesmis. Mijn ouders gingen daar wel eens heen als ze 's ochtends vroeg van een feest afkwamen. Eerst naar de mis, daarna naar bed.


Datum: 22-03-2007
Naam:  

Wij noemden het 't vissersmiske. Aan de zondagsplicht moest wel worden voldaan en daarom, als je 's-morgensvroeg wilde gaan vissen, eerst naar de Paterskerk om 5 uur naar de Mis en dan naar de Maas.


Datum: 22-03-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ik heb altijd het idee gehad, maar ik kan het mis hebben, dat er vaak ook misbruik van is gemaakt. Wij moesten vroeger altijd naar de Mis en vaak zeiden m'n ouders. Wij zijn al naar de vuggeltjesmis geweest. Maar ik had ze nooit weg horen gaan of terug horen komen.


Datum: 25-06-2012
Naam: Hennie Peels  
img

De nationale kampioenschappen wielrennen worden al sinds mensenheugenis gereden in het weekend vóór de start van de Tour de France. Dan was het toch een zeer koud begin van de zomer. Al was het dan een zeer vroeg tijdstip, ze waren voor de tijd van het jaar een beetje overdreven gekleed.