EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9926

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Strijps Muziekcorps

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Harmonie Strijps Muziekcorps

Beschrijving

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. Voorste rij in het midden in licht pak: Dr. Janssen. Voorste rij helemaal links: Jan Meulensteen.


Geplaatst op

06-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Op deze foto staat de Fam Jan v Zantvoort met 3 zonen, de vierde was toen nog te jong. Later was hij er ook bij (zie foto 1170). Paul is te herkennen doordat hij nog geen kostuum heeft, in het midden achter de man met het witte pak.


Datum: 06-03-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Als ik het goed heb, was een zekere heer Tielemans van de gelijknamige zonneschermenfabriek in het bestuur van het Strijps muziekkorps in de jaren 50.


Datum: 07-03-2007
Naam: Jan van Iersel  
img

Dat laatste klopt als een bus Arthur. Ik ben in de vijftiger jaren een lange periode bij het tamboerkorps van de Strijpse Harmonie geweest. Wij repeteerden elke week in de werkplaats van Tielemans aan de Schootsestraat. Het tamboerkorps was een van de beste van Nederland. In de afdeling uitmuntendheid hebben we toen nogal wat eerste prijzen gewonnen. Enkele namen van de drumband zijn: Jan van Doremalen, Ted van den Hurk, Piet en Koos Sleddens, Peter van Breemen, Bart Vonk, en Frans Prinsen (nu bij De Strijpse Kraaiers).


Datum: 18-06-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Dokter Janssen hier was Peer Janssen, huisarts aan de Strijpsestraat vlakbij bakkerij de Korenschoof. Zat in nogal wat verenigingen als voorzitter.


Datum: 02-08-2008
Naam: albert vreven  
img

Het bestuur, zittend op de eerste rij bestond naast Meulensteen (penningmeester) van links naar rechts uit Vullings als secretaris, Savenije als voorzitter, (beschermheer Janssen inderdaad en Kerkhofs dirigent) en van Bree en Wijdeven als leden. Het gaat te ver om de namen van de muzikanten hier te vermelden en daarbij kom ik overigens niet verder dan een procent of zestig denk ik.


Datum: 25-01-2009
Naam: Martin Vermeulen  
img

Mijn vader, Willem Vermeulen, speelde lange tijd als pistonnist bij deze harmonie. Ik herinner me nog goed dat er vaak bij ons werd gerepeteerd toen wij nog in de Woenselsestraat woonden. Hij staat op de foto 2e staande rij van onder en 3e van rechts.