EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9909

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Oude Torenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, Frater Andreasschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Frater Andreasschool, 1949, 4e klas.

Beschrijving

4e klas van de Frater Andreasschool van 1949, bij meester Beeks. Ed van den Akker onderste rij derde van links. Rest nu nog onbekend.


Geplaatst op

05-03-2007

Reacties:

Datum: 05-03-2007
Naam: Henny Ten Westeneind  
img

Hallo Eddy, deze meneer is meneer Arnouts.


Datum: 05-03-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

2e Rij van onder knielend, 3e van links: Peter Reijntjes en daarnaast 4e van links: Ad Stoop.


Datum: 06-03-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

2e Rij knielend 8e van links: Huub van Luijt.(?)


Datum: 06-03-2007
Naam: Toon Wernaart  
img

Bovenste rij 4de van links Jan v.d.Heuvel, 5de Toon van Hout, 8ste Harry Uijtjens.
3de rij 4de van links, Toon Smits


Datum: 07-03-2007
Naam: Jan Kivits  
img

3e rij, 1e rechts is Henk van Boxtel en 3e van rechts broer van Hedel en 5e van rechts naast meester Arnouts is Pietje Bell. 3e rij 1e links is Noud de Jong.
Volgens mij is dit geen 4e maar de 5e klas, ik zat toen in de 6e en in deze klas zitten er enkele die zijn blijven zitten.


Datum: 14-04-2007
Naam: Guus Koenraads  
img

1e rij, 1e links, zittend, is mijn broer Bas Koenraads. Wij woonden toen aan de Broekseweg op nr. 183.


Datum: 16-04-2007
Naam: Rob Hermens  
img

Beste Ed(di) van den Akker, dit is inderdaad de 5e klas van mijnheer Aarnoutse uit 1949. Ik zat ook in die klas. De jongsten waren toen 10 jaar. Omdat zittenblijven in die tijd heel gewoon was (in tegenstelling tot nu), is het te verklaren dat twee jongens van verschillende leeftijd uit 1 gezin bij elkaar in de klas zaten. Dit is het geval bij de jongens Reker en Van Hedel. Helaas zijn er bij mijn weten al 9 klasgenoten overleden. Hopelijk niet meer.
Hier volgen alle namen en tevens waar zij destijds woonden (met excuses voor eventueel fout gespelde achternamen).
Bovenste rij staand v.l.n.r. :..... Soentjes(Broeksew.) -Albert van Tilburg(Nieuwe Dijk, overleden) -Wim Buijs(Eck.w.) -Piet vd Heuvel(Brugstr.overleden) -Tonnie van Hout(Eck.w.) -Tonnie Vroomen(Eck.w.) -Ad(rie)van Hedel(Eck.w.) -Harrie Uitjens(Eck.w.overleden) -Jo Reker(Eck.w.)
Tweede rij staand v.l.n.r. :Noud de Jong(Broeksew.) -Wim Donkers(Nederwetten) -Frans Saris(Nederwetten) -Toon Smits(Brugstr.) -Piet(je)Bell(Pastoriestr.) -Heer Aarnoutse(Gestel overleden) -Broer van Hedel(Eck.w.) -Ad de Wit(Eck.w. overleden) -Henk van Boxtel(Soeterbeekse w.)
Derde rij op de kniën v.l.n.r. :Bernard Poelman(Eck.w. overleden) -Egi van Rooij(Broekse w.) -Peter Rijntjes(Broekse w.) -Ad(je) Stoop(Eck.w.) -Peter v.d.Heijden(Weverstr. overleden) -Rob(bie) Hermens(Eck.w.) -Jacq van Oers(Broekse w. overleden) -Huub(ke) van Luit(Brugstr. overleden)
Onderste rij zittend v.l.n.r. :Bas Koenraads(Broekse w.) -Willie Verhoeven(Brugstr.) -Ed(di) van den Akker(Eck.w.) -Wim Lothrinx(Eck.w.) -Joop(ie) Kastelijns(Zijstraat Soeterbeeksew.) -Ad(je) Netten(Pastoriestr.) -Jan Reker(Eck.w. overleden) -René Crüts(Eck.w.)

Toen wij(de 10-jarigen) 50 jaar waren hebben René Crúts en Bernard Poelman (zijn al die tijd de beste vrienden gebleven, evenals Peter Rijntjes en Peter v.d.Heijden) een reünie georganiseerd. De meesten die nog leefden waren daar aanwezig (enkelen die naar Canada geëmigreerd zijn uiteraard niet). Het was heel gezellig en hebben natuurlijk veel oude herinneringen opgehaald.
Sindsdien komen we elke 5 jaar bij elkaar. De laatste keer in 2004. Toen vond de reünie plaats in de oude school in de Oude Torenstraat. Uiteraard in hetzelfde klaslokaal als waar we toen zaten. De tegeltjes en de kapstokken in de gangen zijn na bijna 60 jaar nog steeds dezelfde. Er is toen voor het Eindhovens Dagblad een foto gemaakt van de aanwezige 65-66-67-jarigen. De volgende reünie zal dus weer in 2009 zijn (knarren van 70 en ouder).
Hoop dat René het weer organiseert want Bernard is 2 jaar geleden overleden.


Datum: 06-10-2009
Naam: Frans van den Broek  
img

Hebben jullie het over Ed van de Akker van de Alard du Hamelstraat?