EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

970

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Elisabethlaan*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Zuivelinrichtingen

Onderwerp 3.:

St Petrus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Melkventer Herman Raaijman.

Beschrijving

Herman Raaijman werkte voor de Melkfabriek St. Petrus. Hier is hij op de St. Elisabethlaan een het venten. Dagmelk was bij Herman nog echt dagmelk.


Geplaatst op

10-08-2005

Reacties:

Datum: 19-08-2005
Naam: Cor van Suydam  
img

Dit is volgens mij een hondekar, je kunt de poten van de hond zien onder de kar.


Datum: 13-01-2006
Naam: Dick Kneepkens  
img

Volgens mij zijn al de straten in het Philipsdorp genoemd naar leden van de familie Philips. En ik denk niet dat daar een heilige sint bij zat, dus het was gewoon Elisabthlaan, maar de uitgaves van verschillende kaarten geven Elizabeth en Elisabet, dus daar zijn de geleerden het niet over eens.


Datum: 01-06-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

De melkventers, algemeen de melkboer genoemd, van St. Josef werkten allen, voor zover wij zagen, met paard en wagen. Die van St. Petrus, zover wij in de binnenstad althans zagen, met een trekhond onder de wagen. St. Petrus leverde met de hondenwagen bij onze buren, de zusters van het Wit-Gele Kruis, Vestdijk 45. Bij de bouw van de nieuwe Campinafabriek aan de Kanaaldijk waren nog stallen voor meer dan 100 paarden. Deze stallen hebben nu een andere functie. Vraag: wanneer zijn de paaarden vervangen door elektrowagens?


Datum: 07-05-2009
Naam: John van Iersel  
img

Dan heb ik als peuter die Herman toch minstens een keer of vijf een trap gegeven als ie bij ons voor de deur zijn hond schopte omdat dat beest er effe geen zin in had.


Datum: 07-05-2009
Naam: Ad Timmers  
img

Als kind mocht ik met de melkboer van St. Petrus, die bij ons in straat kwam, op zo'n kar meerijden. Toen ik eraf sprong kwam ik met mijn bil in de haak terecht, waar de kan aanhangt. Heb toen een groot deel van de vakantie in een stoel gelegen.


Datum: 08-05-2009
Naam: R. Westerterp  
img

Unieke foto (hondenkar).


Datum: 08-05-2010
Naam: Leo van de Moosdijk  
img

Ik kan me Herman nog goed herinneren, hij bracht elke dag melk bij ons. Wij woonden op Willemstraat 60, bijna tegenover de melkfabriek St. Petrus. Hij was een leuke gezellige man. De melkfabriek leverde ook heet water. Als wij op zaterdag in bad moesten, haalden we emmers heet water bij St. Petrus. Herman heeft lang melk gevent,  maar hoelang weet ik niet meer.


Datum: 26-11-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Onze melkboer heette Harrie. Of hij van St. Petrus of St. Josef was, weet ik niet weer. Ik ben precies tussen die twee melkfabrieken geboren. Harrie had ook een hondenkar. In die tijd, en misschien hier en daar nog wel, sprak men van melkboerhondenhaar als iemand een wat warrige haardos had. De meeste melk werd ´los´ verkocht. De flessen bovenop de kar waren waarschijnlijk van zogenaamde dubbelgestoomde melk, langdurig houdbaar en vreselijk vies. Vrijwel niemand had een koelkast en je moest dus elke dag opnieuw verse melk kopen, vandaar dat de huis-aan-huis verkoop toen heel normaal was.


Datum: 22-10-2016
Naam: An de Groof  
img

Paul, St. Josef reed met paard en wagen, St. Petrus met hondenkar en aangezien we in dezelfde straat woonden hadden jullie dus melk van St. Petrus. In mijn herinnering was de kar veel mooier met koperen melkbussen, blinkend gepoetst. Wij hadden de ene week St. Josef de andere week St. Petrus als leverancier.