EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

9390

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ondersteuningsgroep vadersweekend, 1967.

Beschrijving

Betreft een groepje verkenners en stamleden van scoutinggroep Sint Jan de Doper, Bloemfonteinstraat. Jaarlijks werd een vadersweekend georganiseerd (volgens mij meer dan 25 jaar op een rij met min of meer dezelfde vadersploeg) waaraan vele vaders van vooral oud- verkennerleden deelnamen. Op de foto zijn o.a. te zien: Bert van Doormalen, Ferdinand Ector, Tom Slaats, Theo van Calveen, Jo van Eijck, vaandrig Rikken, hopman Han Mejan en Wim Boselie. Enkele namen ben ik door de tand des tijds kwijt geraakt.


Geplaatst op

18-02-2007

Reacties:

Datum: 18-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wat een mooie foto met zeer bekende gezichten allemaal. Han Mejan, de hopman, reeds vroeger op een leuke scooter, met korte broek, hoed en flossen aan de kousen en was een scout in hart en nieren. Heeft zijn hele leven aan scouting opgeofferd volgens mij en is nog tot op zeer hoge leeftijd jaarlijks meegegaan met een groep verkenners, die ook nu nog steeds één keer per jaar met die groep ergens naar Luxemburg gaan om een lang weekend door te gaan brengen. Dat was met de jongens Smits, Thijssen, Verkooijen, van Dijk, en nog veel meer. Als er nog iemand foto's heeft .....?


Datum: 18-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En die jongen met die donkere haren en zijn ogen dicht is naar mijn mening Anton Verkooijen.


Datum: 26-02-2007
Naam: Rudy Vogels  
img

Ja dat was een toffe peer de Hopman, we zijn ooit met zijn volkswagenbusje naar het safaripark de Beekse Bergen geweest. Door het park met de leeuwen rijden met de zijdeur open, wat waren wij slim. Dat was toen samen met Addie van Dijk bijnaam Julius en zijn neef Ad-Jan. De lokatie was ook tof, zeker voor de oudere onder ons in de avond uren op zaterdag. Van de Hop mochten er alleen geen meisjes binnen komen, en dat deden wij dan ook niet !!!
Wat ik mis in alle verhalen van vruger, onze eigen bioscoop in het verenigingsgebouw in de Bloemfonteinstraat. 2 voorstellingen op zondag, en vooral die van 18.00 uur was geliefd. Tarzan films en veel cowboys films, prachtig met die houten vloer en losse stoelen. Daar is veel stiekum gekust.


Datum: 27-02-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nee echt niet Rudy. Niets vergeten hoor. Als ik me niet vergis schreef ik er al eerder over. Weet alleen niet meer precies bij welke foto.
Kan het me nog zo voor de geest halen. Jawel, die losse stoelen, maar ook de spleten licht die door de niet helemaal gesloten gordijnen kwamen. De films van de Dikke en de Dunne, de cow-boyu-films en Rin-tin-tin. Het zakje chips in de pause en het handjevasthouden en het stiekemkusjespikken. Ik hoor nog het geschuifel van die stoelen op die houten vloer en ik heb er zelfs ooit een romantisch kado ooit gekregen in het donker. Een ring.
En na de film het friet eten bij de Kuit. Voor 20 cent friet en 5 cent mayonaise, met houten lepel uit een grote pot. In puntbuil.
Verder kende ook ik die gebouwkes erg goed, omdat ik jarenlang zelf kabouter en gids was en later ben ik bij de St. Jan de Dopergroep nog welpenleidster geweest. Vooraan, waar je bij de ingang tegenaan liep zaten de Genoveva's, daarnaast de kabouters en de gidsen. Soort gang tussen de gebouwen door naar achteren helemaal achteraan links de welpen en iets meer naar voren d'n Hop met zijn verkenners, voortrekkers etc.
Overigens hebben er zich in een later stadium wel meisjes begeven in het verkennersdomein. Er is zelfs een hele groep die met allemaal vriendinnen, en zussen van elkaar zijn getrouwd, zoals Willem Thijssen en Anton Verkooijen. Die zijn met twee zusjes getrouwd. En ook Martien Smits en Julius hebben een vrouw uit die periode, allemaal vriendinnen van elkaar.


Datum: 27-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Han Mejan is ook nog een tijdje vaandrig of hopman geweest bij de St. Gregoriusband, volgens mij woonde hij toen in de St. Gerlachstraat. Het was een fijne vent die altijd voor z'n jongens klaar stond.


Datum: 09-03-2007
Naam: Anton Verkooijen  
img

Nee Marijke, die jongen met zijn ogen dicht is mijn oudere broer Peter Verkooijen. Het groepje verkenners bestaat uit de patrouille de Arenden en stamleden. Volgens mij staat er vaandrig Jeukens ook bij. Waarom Wim Boselie op deze foto staat weet ik niet. Wim boselie was pl van een andere patrouille, met Eric Hernaus en Wim Kuipers enz. Ik weet dat we in die tijd zijn overgegaan van verkennershoed naar baret.


Datum: 11-03-2007
Naam: Ad-Jan van Dijck  
img

Dat klopt Marijke, wij, en dat zijn Martien Smits Willem Thijssen Anton Verkooijen, Hub van de Crommert, Bram Hoogendorp, Paul Peters, Ad van Dijck en Ad-Jan van Dijck, kennen elkaar inmiddels al meer dat 45 jaar en gaan nog ieder jaar een lang weekend weg met z'n allen. Alleen Han Mejan onze Alte is jammer genoeg enkele jaren geleden overleden.


Datum: 11-03-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja Ad-Jan, jij kunt alle namen opnoemen en ik ken ze allemaal maar helaas staan ze niet allemaal op deze foto. Ferdinand Ector was er volgens mij ook ooit bij in Overasselt, de Koempoelan, wat een weekend was voor leiders en leidsters, evenals Henny Jeuken. Die jongen met die donkere kleding aan moet dan Henny Jeuken zijn, nog zonder baard zoals ik hem ken. En van wie was die DAF?


Datum: 12-03-2007
Naam: Anton Verkooijen  
img

Volgens mijn broer Peter was Christ van der Weijden de PL van de Arenden. Verdere namen zijn zoiets als: Snepscheut, Van de Goor, Van Santen.


Datum: 12-03-2007
Naam: Ad-Jan van Dijck  
img

Peter van Loosdrecht staat volgens mij ook op die foto, en dat Dafje was geloof ik van de vader van Jo van Eijck die ook nog een broer bij de scouting had die Frans heet maar door ons Puk genoemd werd.


Datum: 28-12-2007
Naam: Thomas Slaats en Bér van Doormalen  
img

Geknield zitten Ferdinand Ector, Bér van Doormalen en Peter van Loosdregt. Daarboven staan van links naar rechts : Hennie Jeukens of Jeukes, dan een onbekende, dan vaandrig Gerard Rikken, dan op de moterkap liggend Thom Slaats, Jo van Eijck, Peter Verkooijen, Wim Boselie, Theo van Calveen en tenslotte Han Mejan. Allemaal steunend op de vrachtauto van Gerard.


Datum: 29-12-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ber van Doormalen?! Dat moet dan dezelfde Ber zijn, mijn klasgenoot van foto 4099 van klas H2D van het van der Puttlyceum. Abusievelijk heb ik hem daar "van Dommelen" genoemd, sorry Ber.


Datum: 16-01-2008
Naam: Frans Dekkers  
img

Hoi Thomas en Bér! De onbekende naast Hennie Jeukens is Cor van Kemenade. Wij moeten ons realiseren dat op deze foto een paar verkennersgeneraties door elkaar lopen. Zo was Peter van Loosdregt (rechts vooraan) ten tijde van deze foto al stamlid. Tot de generatie daaronder behoorden onder meer Hennie Jeukens en Cor van Kemenade (en ik). Ik was destijds PL van de Kemphanen en Hennie mijn APL. De rest van de mannen op deze foto zaten daar weer een jaar of drie achter. Inmiddels weet ik ook zeker dat het Dafje op de foto van Wim Van Eijck was, de vader van Jo. Uit de gemengde samenstelling van het gezelschap op deze foto leid ik af dat de foto tijdens een van de vadersweekenden gemaakt is (of bij de voorbereidingen). Lees ook mijn commentaar bij foto 9343 als je meer namen wilt terughalen.


Datum: 20-09-2008
Naam: Frans Dekkers  
img

Thomas en Bér, de onbekende tussen Hennie Jeukens en Gerard Rikken is mijn goede vriend Cor van Kemenade. Hij woonde destijds in de Transvaalweg en emigreerde midden jaren zeventig naar Canada. Ik heb nog regelmatig contact met hem. Ik vraag me voortdurend af waarom ik niet op deze foto sta. Ik vermoed dat ik degene ben die de foto gemaakt heeft, maar zeker ben ik daar niet van.


Datum: 20-09-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Kan goed zijn Frans, dat jij de fotograaf bent. Als jij tenminste die jongen bent die ik denk dat je bent, dan ken ik je niet anders dan met een camera in je hand. Als het zo is dat ook jij ooit bij deze groep/troep hoorde, dan moet ook jij ongetwijfeld nog over foto's beschikken.
Zou mooi zijn als je ze ter beschikking stelde aan www.eindhoveninbeeld.com