EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

916

Bijdrager:

Jaar:

1928

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Steenstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Baekers en Raymakers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Baekers Raymakers Textielfabrieken. (2)

Beschrijving

De N.V. Baekers & Raymakers' textielfabrieken bestaan hier in 1928 al 60 jaar. Baekers' was vooral bekend om zijn van tijken voor bedden en matrassen en markiezendoek. Het bedrijf werd later onderdeel van BEHTI (Baekers-Elias-de Haes Textiel industrie) dat later weer de Haes/Holland werd. Van het oorspronkelijke bedrijf is helaas niets meer over.
RHCe id. 15093


Geplaatst op

03-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-10-2006
Naam: A.m.bogaars  
img

Stond dit pand op het Eliasterrein ?


Datum: 31-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ba-Ra langs de spoorlijn in Woensel zie foto 5488 en foto 914


Datum: 19-01-2007
Naam: Johan Boogers  
img

De damastweverij van de BARA produceerde prachtige damasten beddentijk en gordijnstoffen. Belangrijke afnemers in die goede oude tijd waren de grote Nederlandse scheepvaartmaatschappijen. Mijn vader was in de jaren vijftig en zestig lange tijd manager van de damastweverij en zelf heb ik daar maanden als vakantiewerker doorgebracht. Markiezendoek en stoffen voor lakens e.d. werden geweven in de zogeheten platweverij.


Datum: 26-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En durf maar eens te zeggen dat Eindhoven een saaie stad is. Voor iemand die iets meer wil weten van Eindhoven en hoe het er vroeger bv. uitzag in het centrum rondom de Dommel, die moet maar eens op een mooie dag een wandelingetje maken langs die mooie Dommel, ergens in het centrum. Dan ontdek je het Eindhoven van vroeger. Wat zich daar langs die Dommel vroeger allemaal heeft afgespeeld aan industrie is ongelooflijk. Niet alleen textiel maar ook zeep, ververijen, tabak en hout. Allemaal bedrijven gevestigd langs het water, allemaal bedrijven die niet zonder water konden. En wij hadden dat water: Onze Dommel!


Datum: 08-05-2007
Naam: Will van Oers  
img

Het officiële adres van deze fabriek was Christinelaan 42. Dat weet bijna niemand meer.


Datum: 12-05-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Mijn vader, Ben Heller, heeft hier meer dan 40 jaar gewerkt, o.a. als Chef Personeelszaken. Begin jaren vijftig heeft hij er mijn moeder leren kennen bij de toneelclub (van Baekers Raymakers). Ik herinner me de enige echte Sinterklaas, Teun Vonk, die jarenlang alle kinderen van medewerkers op schoot heeft gehad. In de jaren 70 is mijn vader voor De Haes Holland naar Turkije geweest om daar een tiental wevers te selecteren, waar hier een tekort aan was. Deze mensen zijn toen met de feestdagen allemaal bij ons thuis geweest. In de jaren 70-80 heb ik als reisbureaumedewerkster de reizen voor de Haes Holland verzorgd o.a. voor de heren Scholten en Evers. Bij mijn weten was het adres Steenstraat 1.