EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

903

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jozef, Tivolikerk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Josephkerk in Tivoli. (1)

Beschrijving

St.Josephkerk aan de Heezerweg 345. Het schijnt dat ook deze kerk dreigt te worden gesloopt. Wie heeft informatie ?


Geplaatst op

01-08-2005

Reacties:

Datum: 03-08-2005
Naam: Redactie EiB  

Na enig speurwerk ontdekten we dat zondag 17 april 2005 om 10.30 uur de laatste dienst (een traditionele drieherenmis) in deze kerk plaatsvond. En Richard Kroes speelde in deze kerk voor de laatste keer Die Kleine Orgelmesse van Haydn. Leden van het befaamde voormalige Tivolikoor verzorgden de zang.
De Trudo-woningcorporatie heeft het gebouw gekocht. En zo kunnen we verwachten dat ook dit gebouw spoedig zal worden gesloopt.


Datum: 28-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Inderdaad Peter, de kerk gaat plat, maar de toren blijft staan en zal geintegreerd worden in een nieuwbouw van 75 appartementen, met daarnaast 4000 m2 aan maatschappelijke ruimten. Dit alles gaat medio 2008 gebeuren met als gepland opleverjaar 2010.


Datum: 23-02-2007
Naam: Ger Dahmen  
img

Hier deed ik mijn H.Communie en H.Vormsel en zong ik bij het Tivolikoor van 1961 t/m 1986. Soms was je elke dag van de week bezig met deze kerk. We hadden drie tot vier keer per week koorrepetitie. Zondags de hoogmis zingen en doordeweeks of op zaterdag huwelijks- of rouwmis zingen. Dan werd je uit de klas gehaald om te komen zingen. Dat was reuze spannend en klasgenoten waren jaloers op je, zeker als je terugkwam en je had snoep gekregen voor het zingen!


Datum: 07-10-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Wie had ooit kunnen denken dat het rechtse gebouw zo'n grote betekenis voor Eindhoven in Beeld zou krijgen!
Vandaag de opening.


Datum: 02-08-2008
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Richard Kroes is helaas deze week komen te overlijden in Geldrop waar hij woonde.


Datum: 19-12-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Inmiddels zal de sloop niet meer lang op zich laten wachten. En of de toren blijft staan is nog maar de vraag, nadat j.l. oktober brand is geweest.  In de kerk stond ook een groot Verschueren-orgel (32 registers) Dit heeft in 2005 al een goede bestemming gekregen n.l. de St. Petruskerk te Uden. Meerdere waardevolle zaken hebben een herbestemming gekregen, o.a. in de H. Hart van Jesuskerk in de Ploegstraat en de Gerardus Majella. De Stichting Eindhoven in Beeld heeft in haar locatie op de Grote Berg een mooie collectie foto's van het  internationaal bekende Tivolikoor hangen. Gelukkiig gaat niet alles helemaal verloren en daarmee blijft de herinnering.


Datum: 23-03-2009
Naam: Albert Bockholts  

Tja, het "Rijke Roomsche Leven" is nu eenmaal voorbij! In de jaren 1944/45 heb ik hier bij het knapenkoor, en samen met het herenkoor, o.l.v. pater Smulders gezongen. De blinde en uitstekende organist Frans Kooken uit de Don Boscostraat, zat er achter het orgel. Zijn vrouw Henriëtte bracht en haalde hem op de tandem.


Datum: 21-06-2010
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Alleen de toren is blijven staan de rest is al ter ziele , ofwel reeds gesloopt deze week. (weer een stukske Stratum wat nooit meer terug komt)


Datum: 31-12-2013
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Ze praten altijd over de Tivolikerk maar hij stond wel degelijk in Stratum en niet in Tivoli.