EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23488

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Tivoli

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Romereis Scouting en jongensgilde Tivoli (1)

Beschrijving

In 1950 is, enkele weken voor de bekende Romereis van pater Smulders' Tivolikoor, ook de scouting van Tivoli naar Rome geweest. Het jaar 1950 had een speciale betekenis omdat toen het heilige jaar gevierd werd en er daarvoor extra vieringen en evenementen waren in Rome. De reis was vanaf 29 augustus t/m 12 september. De groep bestond uit totaal 146 personen en bestond voornamelijk uit districtsleiding en directe leiding, voortrekkers verkenners van de St. Hubertusgroep en Gildejongens van Tivoli. De reis werd ondernomen met 3 bussen van de Pelikaan en een vrachtwagen voor de fourage onderweg.
Omdat het in die dagen een hele onderneming was op organisatorisch, emotioneel en financieel vlak heeft de reis en de voorbereidingen op veel deelnemers een onvergetelijke indruk gemaakt. De lokale pers (Oost Brabant en Eindhovens Dagblad) heeft op 28 en 29 augustus er ruim aandacht aan besteed. Er zijn tijdens de reis een flink aantal foto's gemaakt en voor alle deelnemers een gedetailleerde reisbeschrijving. Door de slechte verbindingen destijds was aankomst in Rome pas 2 september 's avonds, dus 4 dagen na het vertrek in Eindhoven.
Op deze foto het vertrek bij de Tivolikerk aan de Heezerweg.

Voor de aankondiging in het dagblad Oost-Brabant  klik hier
Voor een uitgebreide fotoreportage klik hier
Voor een reisverslag met deelnemerslijst  klik hier


Geplaatst op

07-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-04-2010
Naam: Redactie EiB  

Behalve een uitgebreide fotoreportage is nu ook nog een uitgebreid reisverslag met voltallige deelnemerslijst opgenomen. Tevens kunt u de aankondiging van deze reis in het dagblad Oost-Brabant lezen. U vindt dit alles hierboven onder de beschrijving die bij deze foto hoort.