EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8910

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Tuinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jorisschool / St Jansschool / De Hasselbraam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jorisschool Tuinstraat, klas 5, 1957.

Beschrijving

Leraar dhr. Bouts, ongeveer 60 leerlingen! Bovenste rij van rechts naar links: ??, Pros Sassen, Theo Welp. Andere namen die ik weet zijn: Henk de Groof, Hans Clement, Jan van de Berk, Wim Berger, Jan Frijters, Dick van Kleef, Piet van der Linden, Adrie van de Wiel. Zijn en worden dit jaar zestig.


Geplaatst op

04-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-02-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Vijfde van rechts, voorste rij is Fred Dijsselbloem.


Datum: 23-03-2007
Naam: Peter Moezelaar  
img

Onderste rij van links: ?, Van Aken, Theo Bel, Jan Frijters (prof tegenwoordig), ?, ik (Peter Moezelaar) met schooltas, Jos Neeskens, Piet v.d. Linden, ?, Theo v.d. Berk, Fred Dijsselbloem, De Groof, Baijens, Mignot en Frans v.d. Boomen.
Tweede rij van onderen: 1e vier weet ik niet meer, dan Dick van Kleef (van de groentezaak op de Geldropseweg), René Clerckx.
Derde rij: 2e rechts: Ton v.d. Breggen, direct daarboven Prosper Sassen.
Achterste rij: midden van het raam rechts: Theo Vennix; Vanaf de heer Bouts derde links voor de paal: Adrie van de Wiel.


Datum: 23-03-2007
Naam: Theo Welp  
img

Naast Jan Frijters staat Hans Clement, bovenste rij vierde van rechts Max v.d.Eijnde. Zijn er nog meer die zichzelf herkennen op deze foto?


Datum: 23-03-2007
Naam: Ton van der Breggen  
img

Een paar vraagtekens oplossen. Onderste rij vierde van links is Hans Clement. Baijens is Jos Baijens, Mignot is Remi Mignot. Bovenste rij rechts naast Theo Vennix is Max van den Eijnden. Bovenste rij eerste links: Jos van Engelen. Vlak voor de heer Bouts links: Frankenhuijsen.


Datum: 24-03-2007
Naam: Theo Welp  
img

Correctie, onderste rij vijfde van links is Hans Clement. Achterste rij zesde van rechts Hans van der Meeren (vorig jaar overleden).


Datum: 25-03-2007
Naam: Ton van der Breggen  
img

Akkoord, Theo, je hebt gelijk v.w.b. Hans Clement. Ik schrik overigens wel van het bericht dat Hans van der Meeren is overleden.


Datum: 25-03-2007
Naam: Ton van der Breggen  
img

Ik heb via via vernomen dat dhr. Bouts relatief jong zou zijn overleden. Wie heeft herinneringen aan hem? De mijne zijn dat hij streng was en voortdurend het begrip zelfdiscipline hanteerde. En daarnaast zijn gewoonte om een van zijn leerlingen naar de overkant de school te sturen voor het kopen van een pakje Gladstone filter.


Datum: 27-03-2007
Naam: André Adriaanse  
img

Bovenste rij derde van links is André Adriaanse, voor mij rij twee tweede van links ..? Voets, rij één eerste links Kees of Henk van Looy, bovenaan voor de regenpijp Kees of Henk van Looy


Datum: 15-08-2007
Naam: Co Reijnders.  
img

Ook ik zat in deze klas, maar kan me niet terug vinden, of het moet zijn dat ik dat kleine manneke ben naast Prosper Sassen, helemaal rechts op de laatste rij.


Datum: 02-04-2008
Naam: Henk van de Looy  
img

Klopt, voor de regenpijp ben ik (Henk van de Looy) en beneden helemaal links mijn tweelingbroer Kees. Toen nog met exact dezelfde kleren aan! Elk jaar op onze verjaardag werd er een meetlat over onze bolletjes gelegd, om uit te maken wie nou de grootste (of kleinste) was.... Helemaal geen pretje hoor om een een-eiige tweeling te zijn (:


Datum: 04-08-2008
Naam: Berger Julia  
img

Mijn broer Wim of Wille Berger is jammer al lang overleden, nl. op 16 februari 1993. Hij was pas 45 jaar toen. Ik heb hem op de foto gevonden 6e van rechts 2e rij van voren. Ik heb op andere foto's gereageerd waar broer Bern op staat. Ik ben een oudere zus van Wille, Bernard en Floris en woon al sinds 1970 in Zwitserland bij Genève.


Datum: 17-08-2009
Naam: Jan Frijters  
img

Ton, jij zei: Ik heb via via vernomen dat dhr. Bouts relatief jong zou zijn overleden. Wie heeft herinneringen aan hem? De mijne zijn dat hij streng was en voortdurend het begrip "zelfdiscipline" hanteerde. En daarnaast zijn gewoonte om een van zijn leerlingen naar de overkant de school te sturen voor het kopen van een pakje Gladstone filter.
Ja, en het eerst drie keer tikken met zijn sigaret op het pakje natuurlijk voordat hij hem opstak. Daarna met een draaiende duim- en wijsvingerbeweging de sigaret tussen de lippen, en vervolgens lekker diep inhaleren zodat hij een goed shot kreeg. De afgewerkte rook kwam dan als een uitgestoten pluim naar buiten. Zoiets.
Wat ik me goed kan herinneren, is dat hij ontzettend hard onder je kont kon schoppen als je met je schoen net op de bruine tegelrij stond als we met z’n allen in de gang in de rij stonden. Ik was gewoon bang van Bouts, niet van de mummie en ook niet van Hermans, maar van hem wel. De Lot was ook niet OK, en Mook ook niet. Wijnen was wel een fijne vent, maar die ging voortijdig weg. Kareltje, die me nog heeft leren strikken (niet goed trouwens, want mijn veters hangen nog vaak los), die kon er ook wat van.


Datum: 17-08-2009
Naam: Jan Frijters  
img

Op de eerste rij helemaal rechts is Frans van den Boomen, denk ik. Tweede rij helemaal rechts: Jos Verheijen. Bovenste rij helemaal rechts: Hans Kroonenburg, meen ik. O ja, links van Jos Verheijen staat Harry Fick. Precies ten noorden van Henk de Groof, die vierde is van links in de eerste rij, staat Frans Bedaux. Dan zie ik ook nog Guus Heiligers staan ten zuiden van Bouts. Helemaal links op de tweede rij staat Paul Lips, als ik het goed heb. Dan zie ik ook nog Louis Thewissen, ten noorden van Dick van Kleef die vijfde van links op de tweede rij staat. Links van Dick staat ? Couwenberg. Boven Couwenberg staat ? Smeets. En links van Smeets staat dan weer Maarten van Rooy. Vierde van links op de tweede rij staat Gerry Jacobs. En volgens mij staat Hans IJzer op de eerste rij tussen Jan van de Berk en Piet van der Linden.


Datum: 17-08-2009
Naam: Joop van Kampen  
img

Ton,de heer Bouts (de Bout) is een jaar of 2,5 tot 3 geleden pas overleden, hij kwam altijd bij mij In Vaartbroek bij de AH. Hij is vrij plotseling gestorven en bij mijn weten was hij ong. 80 jaar. Wij hadden het dan nog vaak over de Tuinstraat en de school, hij was erg trots op deze klas, want zoals hij het noemde, de klas van de knappe bollen. Zijn vrouw leeft nog.


Datum: 08-11-2010
Naam: Ruud van de Weijer  
img

Ik lees allemaal bekend klinkende namen die mijn broer Paul van de Weijer nogal eens noemde. Volgens mij staat hij hier ook op de foto op de 3e rij 2e van links. Pros Sassen, Wim Berger en Remi Mignon waren naar mijn mening zijn vrienden. Paul is helaas in 2006 overleden. Ik ben de jongere broer van Paul en ik heb enkele jaren daarna ook bij d'n Bout in de klas gezeten. Het verhaal van de sigaretten kan ik me ook nog herinneren.


Datum: 05-04-2012
Naam: Hans Clement  
img

Goh ik wist niet dat ik nog ooit in 't gezelschap van professoren heb gezeten. Maar ja, ik heb 23 jaar op Curaçao gewerkt en gewoond. Alle namen komen me bekend voor, maar ik herkende op de foto alleen maar Theo Bell, Jan Frijters, Pietje van der Linden, Prosper Sassen, Theo Welp en 'n aantal gezichten waarbij ik de namen echt niet meer weet. Ik kan me wel herinneren dat 't 'n echt grote klas was. Ongeveer 50 dacht ik (ik heb ze nou niet geteld).
Ik kan me herinneren dat Bouts vrij streng was. Geen specifieke herinneringen. Wel herinner ik me de hoed van W.C. in de eerste en Hermans in de zesde klas. Ik weet niet meer de naam van de onderwijzer in de tweede. Hij heeft me wel goed hoofdrekenen geleerd.


Datum: 07-04-2012
Naam: Joop van Kampen  
img

Op de achterste rij links tegen het raam, Jeff van Lith en daarnaast tegen de muur Louwie Teeuwissen. Achtste van links tweede rij Jo Theunissenen en zesde van rechts derde rij Peter v.d. Horst.


Datum: 07-04-2012
Naam: Joop van Kampen  
img

Hans Clement woonde jij vroeger niet naast Frank Berkvens op de Hertogstraat?


Datum: 07-04-2012
Naam: Hans Clement  
img

Nee. Frank woonde op 19 of 21 (denk ik). Piet woonde twee deuren verder op 15. Ik kende Frank wel vrij goed. Alleen heette hij toen Frankie.


Datum: 07-04-2012
Naam: Hans Clement  
img

Valt me nou pas op. Ik zie 'n gymnastiekzaal. Hebben we die ooit van binnen gezien?


Datum: 26-08-2016
Naam: Theo Welp  
img

Kreeg vandaag het bericht dat Hans van der Horst, vanaf dhr. Bouts twee plaatsen naar rechtsonder, onlangs is overleden.


Datum: 02-02-2018
Naam: Jo Teunis  
img

Sta zelf 2e rij v. onderen, in het midden, recht onder het omhoog staande hoofd van de heer Bouts, de man van de befaamde hantering van de "zelfdiscipline". Straffen b.v. moest je leren als man te incasseren. Wanneer je iets uitgehaald had, vroeg hij je daarvoor uit te komen en voor de klas je straf te incasseren met je handen op de rug en hem recht aan te blijven kijken; dan petste hij met zijn vlakke hand links en rechts tegen je gezicht. Het enige wat hij bij mij bereikte was groeiend verzet en verkrijgen van meer status in de klas. Overigens, naar mijn idee niks van geleden hoor, ondanks dat dat nu niet meer zou kunnen. Zie een aantal jongens die ik nog herken zoals: Henk de Groof, René Clerkx en Sjef v. Lith, die bij mij in de St. Jorislaan woonden. Verder Adrie v.d. Wiel, Peter Moezelaar, Prosper Sassen, Jos Baijens en o.a. Fred Dijsselbloem. Heeft iemand toevallig de namen van allen op deze foto?