EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13912

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Tuinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jorisschool / St Jansschool / De Hasselbraam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Jorisschool Tuinstraat 1950/51 klas 2

Beschrijving

Volgens mij was de onderwijzer meester Van Bree. Een aantal namen die ik me nog herinner zijn: V.d. Vijver, Albert van Abbe, Vlemminx, Jeroen Werz, Hein Pannekoek, Kees van Kemenade, Dries Clement, Willie van der Vorst, Frans van der Valk, Jopie Hendriks, Joop van Dongen, Arnold van Kleef. Graag aanvulling op de namen.


Geplaatst op

22-10-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-10-2007
Naam: Kees van Kemenade  
img

Nog enkele namen. Vooraan met bril Peter Bierlaaghe. Naast hem links P. Vossen. Daarnaast Evers, voornaam vergeten. Rechtsvoor in witte blouse Cris Bergmans. Tweede rij tweede van links Valkenburg, ook voornaam vergeten. Achter hem Paul IJzer. Achter Willie van der Vorst zit Marcel Lodewijks. Voor de onderwijzer Van Poppel. Misschien kom ik nog wel op meer namen als ik de foto nog eens goed bestudeer. Heel leuk om deze foto weer terug te zien.


Datum: 29-08-2009
Naam: Wil van de Vorst  
img

Volgens mij was de meester Dujardin. De voornaam van Evers is Michiel. Voornaam Valkenburg is Jac. Naast Valkenburg zit Jan Wijnen.


Datum: 13-09-2009
Naam: Els Kauffeld-Schraven  
img

Op deze foto herken ik mijn broer Ton Schraven (derde rij, twee plaatsen achter het eerste jongetje) heel braaf met zijn armpjes over elkaar.


Datum: 06-06-2010
Naam: Rini van Dongen  
img

Ik moet Els Kauffeld-Schraven teleurstellen. Het brave jongetje met de armen over elkaar ben ik, Rini van Dongen (dus geen Joop van Dongen). De onderwijzer was inderdaad de heer Dujardin, die slechts kort aan de school verbonden is geweest. Hij werd opgevolgd door de heer S.P. Wijn. Andere namen die ik me herinner zijn Floris en Benny de Moel (het kan zijn dat die pas later in onze klas zijn gekomen), Willy? Frijters, Van Bommel?. En natuurlijk was er mijn vriendje Jan(tje) van den Nieuwenhof, met wie ik dagelijks naar school liep. Verder meen ik me te herinneren dat de voornaam van Vlemminx (van de garage) Jan is. Ik herinner me ook nog de namen van de andere onderwijzers in de verschillende klassen: W. Caris (1), Lodewijks (3), Van Engelen, (4), Van Genuchten (5) en de hoofdonderwijzer Jos Janssen (6). Leuk om de foto weer te zien!


Datum: 20-09-2010
Naam: Albert Verboven  
img

Op deze foto kon ik mezelf wel terugvinden, ik sta op de 7de rij links, binnenkant met de armen over elkaar. Deze foto heb ik zelf ook.


Datum: 21-05-2013
Naam: Jeroen Werz  
img

De persoon die iedereen tot nu toe over het hoofd heeft gezien is Dries Clement, de latere directeur van het conservatorium in Tilburg. Hij zit op de vierde rij, helemaal rechts. Ook 70 jaar nu.


Datum: 21-05-2013
Naam: Jeroen Werz  
img

Sorry, Dries Clement is wel genoemd in het eerste rijtje al. Toch nog: Peter Bierlaag Is zonder h en e. Zie ik nog steeds trouwens. Jan Vlemmings is zonder x. Meester Van Genuchten was van klas 4 en Van Engelen van klas 5.