EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8831

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Hermanus Boexstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Muziekevenementen

Onderwerp 3.:

Overige Muziekevenementen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Catharina Valente in Eindhoven.

Beschrijving

Op 21 november 1959 werd in het Chicagotheater aan de Rechtestraat aan Catharina Valente een gouden plaat uitgereikt ter gelegenheid van de verkoop van 100.000 singeltjes van het liedje "Sweetheart, my darling, mijn schat", haar eerste in het Nederlands gezongen liedje. Op deze foto zie je hoe de diva voor de deur van opticiën Stufkens in de Hermanus Boexstraat de enige echte Eindhovense Sinterklaas ontmoette.
Picture Added on 01 February 2007.


Geplaatst op

01-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-02-2007
Naam: Henny van Melis  
img

Leuk die foto Ben, wat was het toch een geweldig mens indertijd, met een prachtige stem en dito uitstraling.


Datum: 10-05-2007
Naam: Lonneke Willems  
img

Ja, ik weet nog dat mijn vader ook helemaal warm liep voor (dat bezoek van) Catharina Valente. Ik heb ergens nog een foto waar hij haar, ik geloof namens de winkeliersvereniging of zo, toespreekt en een glas wijn met haar drinkt.


Datum: 15-01-2008
Naam: Eddy Heijting  
img

Als ik het me goed herinner heeft Catharina Valente, de geheel vernieuwde, Hermanus Boexstraat geopend vandaar misschien die toespraak en het glas wijn.


Datum: 28-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Catharina Valente heeft indertijd ook de platenzaak van Van Leest in de Hermanus Boexstraat geopend en in het Metropole Theater in de Dommelstraat draaiden toen de muziekfilms met Catharina Valente die zij toentertijd gemaakt had. Ik zat toen wekelijks in de bioscoop. Het plaatje "Sweetheart, My Darling mijn Schat" was mijn eerste 45-toeren singletje dat ik toen van mijn moeder kreeg. Het ding werd grijs gedraaid. Bij Van Leest hing toendertijd een platenautomaatje buiten tegen de gevel waar je tegen inworp van muntgeld 24 uur per dag je plaatjes uit kon halen. Wisselgeld was ingesloten. Naar gelang het succes van het plaatje zaten er een of meer exemplaren in. Met een draaiknop moest je dan een gevuld vakje met het gewenste plaatje naar een pijl toedraaien zodat het uit de automaat kon vallen. Zo heb ik 't plaatje "Träume der Liebe" van de Geschwister Jacob gekocht.


Datum: 19-11-2016
Naam: Tinie Cleven  
img

Deze foto moet in 1958 gemaakt zijn, want in 1959 hadden wij al neonreclame op de voorgevel.


Datum: 01-03-2017
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Volgens mij heb ik ergens met mijn moeder in de stad langs de kant van de weg gestaan ergens in de buurt van V&D, toen Catharina Valente in de stad kwam. Rijen dik langs de weg en ze zat dacht ik in een open koets. Als kind zwaaide ik naar de verkeerde koets waar een aantal oude vrouwen in zaten. Omdat ik blijkbaar geroepen had dat daar Catharina Valente aan kwam, zorgde dat voor wat hilariteit om me heen. Wist ik veel wie Catharina Valente was, ik was toen ongeveer 8 jaar. Mijn moeder wist dit nog te vertellen.