EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26943

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Hermanus Boexstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kleding / Manufacturen

Onderwerp 3.:

Wesp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lingerie & Corsetterie Wesp

Beschrijving

Lingerie & Corsetterie winkel Wesp aan de Hermanus Boexstraat 25,
in de jaren 60.


Geplaatst op

18-01-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-01-2011
Naam: Wibo Pieters  
img

Is de naam afgeleid van de wespentaille die men ongetwijfeld met zo'n corset kon afdwingen?


Datum: 21-01-2011
Naam: Walter Spijkers  
img

Wespentaille, die conclusie heeft u goed getroffen!. Mijn dank daarvoor! Destijds is over de naam, door de eigenaresse mevrouw Mevis - Habets terdege nagedacht. Aan haar vakkennis hebben veel dames, sinds 1928 hun Wespentaille te danken.


Datum: 21-01-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wesp was een goede speciaalzaak. Mijn moeder was een goede klant. Doet me terugdenken aan de andere goede speciaalzaken die we ooit hadden in Eindhoven zoals Ansems op de Demer.
Ik persoonlijk vind het jammer dat het winkelbeeld in de binnenstad overheerst gaat worden door outlets en telefoonwinkels.


Datum: 23-01-2011
Naam: Ria de Turck  
img

Boven deze speciaalzaak waren op de eerste en tweede verdieping verschillende jaren de kantoren van Vroom en Dreesmann gevestigd toen in de Rechtestraat de bovenste verdiepingen verbouwd werden. Was heel gezellig en in de pauze midden in het centrum. Was in de jaren ca. 1965-68?? Of misschien nog wel langer maar toen werkte ik er niet meer.Chef beneden de Heer Hendriks, boven de cheffin Mej. van Gemert.


Datum: 24-01-2011
Naam: Walter Spijkers  
img

Mevrouw de Groot-Thijssen, het doet mij deugd om te horen, dat u en uw moeder de Wesp een goede speciaalzaak vonden. Ik ben het helemaal met u eens, dat het hebben van zelfstandige zaken in de binnenstad van Eindhoven een gemis is en derhalve ook een tekortkoming.


Datum: 24-01-2011
Naam: Walter Spijkers  
img

Mevrouw De Turck,ik denk dat u abuis bent! De Wesp had in de door u genoemde jaren op de 1ste verdieping een extra verkoopruimte met kantoor en op de 2de verdieping was het atelier gevestigd, waar Wesp het voor die tijd welbekende Wesp-korset fabriceerde.


Datum: 25-01-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Hoewel Hunkemöller ook een speciaalzaak was en is, had Wesp toch wat exclusievere lingerie. In mijn herinnering zag het er allemaal toch wat luxer uit. De lingerie voor mijn trouwdag heb ik dan ook bij Wesp gekocht.


Datum: 25-01-2011
Naam: Ria de Turck  
img

Meneer Spijkers, sorry, dat ik U tegenspreek, maar ik ben absoluut niet abuis. Ik heb er gewerkt van december 1963 tot november 1965. Ik kan me nog heel goed de indeling boven voor de geest halen. Zoals de foto is afgedrukt is niet te zien dat aan de ( voor ons ) linkerzijde een aparte opgang was. Achter die deur was 'n vrij steile betonnen trap naar boven, uitkomend op 'n klein portaal met raam aan de voorzijde, dan kon men ook nog een volgende betonnen trap op naar de tweede verdieping. Op de eerste verdieping was aan de voorzijde 'n klein balkon, op de foto rechtsboven 'n beetje zichtbaar. Op de twee verdiepingen samen waren zo'n 35 kantoormensen van V&D werkzaam. Mogelijk komen er meer reacties, er zijn destijds wel wat foto's gemaakt, helaas niet in mijn bezit.


Datum: 07-02-2011
Naam: Sanders van Vorstenbosch.  
img

Het atelier van de firma Wesp lag aan de Tongelresestraat. Daar hebben we heel wat corsetten en bh's gemaakt. Ik kan mij mevr Mevis Habets nog goed herinneren, het was een pittige tante. Zo ook mijn bazin tot mijn huwelijk. Mijn moeder was ook klant bij haar aan huis. Verder was er in Limburg ook een winkel
van Wesp zo ver als ik nog weet. Zo zijn er vele corsetten en bh's door mijn vingers naar die zaken gegaan. Plus de aangepaste en vreemde stukken. Het was leuk dit weer eens te zien.