EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8708

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Philips Complex Strijp 2/T*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Beukenlaan, park Philips

Beschrijving

Toen nog een mooi park. Tussen de middag waren mijn collega's en ik, van de afd. Prod. Bur. PMF, hier dagelijks te vinden. Op de foto v.l.n.r. Chris de Waal, Thérèse Sauter, Riet Verstegen, Tineke ?, Rikie Vermeeren, Susan v.d. Laar, Ria Gommans en Riet de Bakker. Wil de Bakker ging met de rug naar de fotograaf staan.


Geplaatst op

24-01-2007

Reacties:

Datum: 24-01-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Op de achtergrond de gebouwen rond de klok. Zie ook foto 3469. Foto 3483 geeft aan hoe het er ongeveer een jaar geleden uitzag. Totaal verwilderd.


Datum: 24-01-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Weer eens leuk om te zien. Onze 'oude' buurvrouw en vriendin Ria Gommans. Helaas enkele jaren geleden overleden. Ria was getrouwd met Hennie Swinkels en die staat op foto 6810. Hadden 2 zoons, Erwin en Roger.


Datum: 24-01-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Inderdaad, Ria Gommans, de vrouw van onze wasbordenist Henny Swinkels van The Old Tower Skiffle Group. Schokkend nieuws, dat die ook al overleden is. Ik kende haar goed en was in de tijd van de band kind aan huis bij Henny en Ria op hun bovenwoninkje. Ik weet niet meer precies waar. Hemelrijken?


Datum: 25-01-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ria en Hennie woonden bij moeder Swinkels boven op het Hemelrijken. Later hebben ze een huis aan de Brugstraat gekregen en nadien zoals zovelen uit die buurt verhuisd naar Vaartbroek. Het waren onze buren.


Datum: 25-01-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ineens schiet me de naam weer te binnen. Tineke met het ? is Tineke Hollanders. Zij woonde in de Goudsbloemstraat. Ik woonde in de Cyclamenstraat en we gingen meestal samen naar kantoor. In de winter zijn we menigmaal (als er sneeuw lag) te voet gegaan. We gingen dan 's-morgens om 6 uur van huis. Ik kan me nog goed herinneren dat we op het Stratumseind dan regelmatig dezelfde Chinese jongen tegenkwamen. Hij droeg altijd een soort aluminium kruikje met hengsel. We zeiden dan tegen elkaar, daar gaat hij weer met z'n lunch. 's-Avonds lopen naar huis zagen we niet zo zitten en gingen dan vaak met de bus of een collega naar huis.


Datum: 25-01-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Thérèse, toch wel een heel eind lopen naar Strijp II, of was het Strijp III?
Tineke is een zus van Rienie Hollanders, en die zat bij mij in de klas op de Tarcisiusschool. Zijn zus lijkt goed op hem.


Datum: 14-12-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

In de jaren zestig werden heel veel hoofddoeken gedragen (zie foto Riet Verstegen). Niemand deed daar moeilijk over. Waarom wordt er nu dan zo moeilijk over gedaan? Burka's vind ik een ander verhaal.