EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3469

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Philips Complex Strijp 1/S*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Klokketoren. (1) -1964-

Beschrijving

Het klokgebouw zoals het nu genoemd wordt.


Geplaatst op

12-03-2006

Reacties:

Datum: 12-03-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Was een heel mooi park aan de Beukenlaan, ik ging er vaak met m'n hond wandelen. Aan de rechterkant was de Philipskantine.


Datum: 23-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Er zal wel een of andere projectontwikkelaar op het vinkentouw zitten, dan is een verwaarlozing zeker zo makkelijk. Als dat een mooi park is zou je wel eens moeilijkheden kunnen krijgen bij de bouw van een bedrijfshal, die jaren later nog steeds leeg staat maar wel zijn vruchten afwerpt, als je begrijpt wat ik bedoel!


Datum: 24-01-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Nog iedere keer als ik over de rondweg rij, moet ik er aan terugdenken hoe ik hier als 6-jarig jongetje in de vijver gevallen ben, maar gelukkig door vriendjes uit de Wattstraat er weer uit gehaald ben. En toen naar huis met kletsnatte kleren. Maar gelukkig geen straf of zo, waarschijnlijk waren mijn ouders blij dat ik er heelhuids uit ben gekomen.Wat hebben we hier vroeger vaak gespeeld! Zonde dat het niet meer bestaat.


Datum: 10-04-2007
Naam: Bert Verkuijlen  
img

Ben er ook eens door het ijs gezakt toen we daar met wat vriendjes aan het spelen waren. Ben door een volwassene voor op de stang van zijn fiets lopend naar huis gebracht. Ook ik kreeg van mijn ouders niet op mijn donder, blij dat ze waren dat ik niet verdronken was!


Datum: 10-04-2007
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Ik heb eens ergens gelezen dat projectontwikkelaars momenteel bezig zijn om plannen te maken om dit terrein en een deel van Strijp-II (ook wel Strijp-T genoemd) op te knappen. Ik hoop van harte dat ze er oude foto's bij pakken en besluiten weer een park(je) in de plannen op te nemen! Weet iemand trouwens wanneer het park eigenlijk "verdwenen" is? Nou ja, verdwenen is eigenlijk niet het goede woord. Het terrein is er nog wel, maar zoals Hans al aangaf is het allang geen mooie wandeling meer.


Datum: 11-04-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Naamgenoot, je krijgt je zin, want er staat een behoorlijk groot park gepland tussen de gebouwen, die omgebouwd worden tot appartementen. Ik hoop er t.z.t. de maquettes van te mogen bouwen.


Datum: 19-06-2007
Naam: Jacky Keeris  
img

Ik ben geboren in de Zwaanstraat recht tegenover de Philips uitrit. Ik kom nog dagelijks door mijn werk (NS) langs het voormalig parkje. Ik baal er nog steeds van dat het zo is verwaarloosd. Ik speelde er vaak en was blij dat ik deze foto weer tegenkwam.


Datum: 06-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Bert, Jacky en Leo als jullie daar zoveel gespeeld hebben. Dan kan iemand van jullie vast vertellen waar het gebouwtje met het rode dak en de twee torentjes (ik denk dat het afzuigers zijn) waar dat voor gebruikt of gediend heeft. En stond dat gebouwtje nog in het park toen jullie daar speelden (jaartal). Daar ben ik benieuwd naar. En de vijver is ook nog te zien op foto 3737 maar het gebouwtje niet.


Datum: 07-05-2008
Naam: Leo Beelen  
img

Ik geloof niet dat dit gebouwtje er halverwege de jaren vijftig toen ik er speelde al stond. Of ik heb het gewoon niet interessant gevonden als 6-jarige. Op de kaart 7118 staat het gebouwtje aangegeven als TO, complex T, maar waar de O dan voor staat, weten andere lezers waarschijnlijk wel.


Datum: 08-05-2008
Naam: Ap ten Hartog  
img

Gerard, dit was een ketelhuis volgens mij, want wij moesten er met onze ronde onze klok mee door draaien. Afdeling Bewaking. Als controle dat wij er geweest waren.


Datum: 10-05-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

De hond kan je er nog steeds uitlaten, een mooie wandeling is het al lang niet meer. vergelijk foto 3737 rechts naast de ingang van de Achtseweg. De gasleiding is toen eerst afgefakkeld om het mijngas te verwijderen en om plaats te maken voor aardgas. Daarna is het bovenstaande gebouwtje waarschijnlijk verdwenen, omdat het geen funktie meer had.


Datum: 10-05-2008
Naam: Anne Troost  
img

Op foto 3511 uit 1956 meen ik rechts van het klokgebouw dit gebouwtje ook te herkennen.


Datum: 10-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Wij zijn in '58 verhuisd van de Kreugelstraat naar de Vigliuslaan en vanaf die tijd kwam ik niet meer in dat parkje.Het gebouwtje moet dan naar mijn idee na '58 zijn gebouwd.


Datum: 10-05-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

Vanmiddag heb ik kontakt opgenomen met Joop Hoeijmans. Hij werkte bij Technische Bedrijven van Philips en zeer bekend met de leidingen die op de Philipscomplexen liggen. Hier zijn verhaal over dit gebouwtje en de interne installatie waar hij zelf aan gewerkt heeft. Er loopt een hoge druk gasleiding langs het spoor van Eindhoven naar Boxtel. Op deze plaats is begin jaren '50 een aftakking gemaakt voor Philips om gas (mijngas) af te kunnen nemen. In dit gebouw, het zg. gasreduceerstation, werd deze druk aangepast voor interngebruik. Bijkomstigheid; in het gebouw bevond zich de grootste gasmeter van Europa. Met de komst van het aardgas is er een nieuw gebouwtje geplaatst enkele honderde meters noordelijk op het complex TQ, zie foto 3737 rechts naast de ingang van de Achtseweg. De gasleiding is toen eerst afgefakkeld om het mijngas te verwijderen en om plaats te maken voor aardgas. Daarna is het bovenstaande gebouwtje waarschijnlijk verdwenen, omdat het geen funktie meer had.