EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8565

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Jan van Riebeecklaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jan van Riebeecklaan (1)

Beschrijving

Het rijtje winkels op de hoek van de Generaal Bothastraat (aan de kant van de school). Ik heb maar eens extra reclame voor de Griek gemaakt (misschien zit er nog een gratis maaltijd aan).


Geplaatst op

15-01-2007

Reacties:

Datum: 15-01-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Enkele commentaren zijn van foto 4164).
Added by Ben Brekelmans on 12 January 2007.

Beste Peter, de herenkapper op de hoek van de Generaal Bothastraat was niet Den Blanken maar ondergetekende. Ik heb de zaak daar gestart en na 10 jaar overgedaan aan kapper Frans Goosen.
Added by M.A.G. van de Voort on 13 January 2007.

Oeps, blooper, sorry! Mijn pa is daar overigens wel met mij, toen nog 'n menneke, op de opening geweest. Waarschijnlijk is de fam. Den Blanken daar toen ook geweest, want die staan me nog helder voor de geest in relatie met die zaak. Of zit ik er weer naast?
Added by Ben Brekelmans on 13 January 2007.

En mevrouw/meneer Van de Voort, in welke periode was dat dan dat u daar als kapper zat, hoek Jan van Riebeecklaan/Gen. Bothastraat? Ik ken echt alleen kapper Peels daar, ergens eind jaren 50, begin jaren 60. Voor Peels moest je aan de zijde van de Gen. Bothastraat een trapje op. Zij hadden een zoon die ongeveer even oud was als de zoon van de Klimopwinkelier.
Added by Marijke de Groot-Thijssen on 13 January 2007.

Dank je Marijke voor de steun. Mijn broers en ik gingen naar kapper Peels en jouw beschrijving klopt. Zou het kunnen zijn dat om de hoek, op de Jan van Riebeecklaan nog een dameskapper zat, die Van der Voort heette?
Added by P.Pilgram on 15 January 2007.


Datum: 15-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Eindelijk duidelijkheid met commentaar onder de juiste foto. Rechts dus 1000 en 1, dan middelste Klimop en links en om de hoek met trapje (had ik steeds in gedachten nog) kappers V.d.Voort/Peels/Goosen. En nu dan griek in de kapper. En de rest?


Datum: 16-01-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

De IFA in het midden nog steeds een kruidenierswinkel.


Datum: 02-03-2007
Naam: Hennie Peels  
img

Ik ben blij dat jullie er allemaal uit zijn gekomen. Anders had ik wel geholpen. Wij woonden Jan van Riebeecklaan 50.
<<< Hennie, foto's! (Peter) >>>


Datum: 09-10-2007
Naam: Eugene van de Laar  
img

Tjonge deze winkeltjes hebben toch een apart plaatsje in mijn leven. Vroeger liepen we naar school en dan was het altijd even trekdrop en schuimblokken halen bij de Klimop en ik kocht er mijn eerste pakkie shag. Of dat prachtige kerstballetje dat ik van ons moeder bij 1000+1 mocht kopen. Dat ding heb ik nu 45 jaar later nog. Vroeger was er een ansichtkaart van deze winkeltjes met een stukje Generaal Bothastraat erop. Toen ik als menneke van 9 in het jeugddorp in Horn zat, stond die foto altijd naast mijn bed omdat ik dan bijna ons thuis kon zien. Wat een heimwee had ik, en die foto was bijna mijn waardevolste bezit!


Datum: 23-12-2007
Naam: Johan Megens  
img

Helemaal mee eens Eugene. Ik heb er ook lange tijd gewoond. Heb zelfs bij jou op de mavo gezeten. Eerste klas. Maar na wat onenigheid met de heer Van Kuijk en achterblijvende prestaties mochten we beiden vertrekken.


Datum: 21-03-2008
Naam: Jan Barnier  
img

Als opgegroeid manneke in de Doornakkers, herinner ik me de winkels nog erg goed. In de rechtse winkel zat duizend-en-een, die ik (destijds als kind) me hoofdzakelijk herinner als speelgoedwinkel. In de middelste winkel zat destijds een levensmiddelenwinkel. Wat in het linkse pand zat weet ik niet meer. Wel dat er om de hoek, links naast de trap met voordeur, een kapper zat. Als kind stuurden mijn ouders mij naar deze kapper. Van een bezoek aan deze kapper herinner ik me nog dat er op een dag (in de jaren 60) op het kruispunt een ernstige aanrijding was. De bakker met zijn driewielige bakkerswagen kreeg geen voorrang van een vrachtwagen, de bakker was ernstig gewond en de wagen lag op zijn kant. Als kind maakte dit een enorme indruk op mij.


Datum: 21-03-2008
Naam: Henk Meelen  
img

Jan, dit was broodbezorger Harrie Wijgergangs van de Co-op bakkerij uit de De Vriesstraat met zijn driewieler.


Datum: 22-03-2008
Naam: Ellie Tempelaars  
img

De middelste winkel de Ifa (kruidenierswinkel) is inmiddels ook verleden tijd. Deze is vanaf half januari ook dicht, het pand staat nu te koop.


Datum: 27-08-2008
Naam: Nol Peels  
img

Als zoon van kapper Simon Peels wil ik graag commentaar geven. Mijn vader is in december 1955 met zijn dameskapperszaak gestart aan de Jan van Riebeecklaan 78. Rechts van de kapperszaak was een Klimop-winkel, die gerund werd door de familie Roos en daar weer rechts van de 1000+1 winkel. Deze zaak werd gedreven door de familie Van de Griendt. De familie Roos heeft inderdaad een zoon (Bert Roos) die een jaar ouder is dan ondergetekende. Het trapje links van de kapperszaak (Generaal Bothastraat 57 nadien 75) was de toegang tot het woonhuis van kapper Simon Peels. Hiernaast was kapper Tini Vervoort gevestigd . Na het vertrek van Tini Vervoort heeft Frans Gosen zich in deze zaak gevestigd. Hierna kapper Jac Soontiens en na hem kapper Gerard van de Ven, die ook een zaak op de Tongelresestraat had.


Datum: 28-08-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Waar zat dan schoenmaker en schoenwinkel Den Ouden? Die was thuis begonnen aan de Sliffertsestraat na zijn diensttijd en verhuisde toen naar de Jan v. Riebeecklaan. Vanuit Gestel ben ik er tientallen keren geweest op de fiets via de Poeijersebrug.


Datum: 28-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, zoals jij het schetst zal het wel allemaal zijn geweest. Ik wist niet dat er zoveel kappers hebben gezeten. Voor mij was het altijd alleen maar kapper Peels, daarnaast de Klimop van de fam. Roos en daarnaast inderdaad de winkel van V.d. Griend "1000 en één". Mooi nu is dat de vrouw van 1000 en 1 en kapper Tini van de Voort nog steeds bijna buren zijn van elkaar in Tongelre, in een woongemeenschap voor 55-plussers. Allemaal nog redelijk vitaal.
De kerstballen die we ooit kochten bij 1000 en 1 heb ik nog steeds. Met liefde stuk voor stuk uitgezocht en al 50 jaar heelgehouden.


Datum: 28-08-2008
Naam: Jan Barnier  
img

De schoenwinkel van Den Ouden zat in het andere winkelblok, bij de Rozenkranskerk, vanaf het kerkplein gezien de 2e winkel, tussen de bakker en (in het prille begin) de Co-Op.


Datum: 28-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Inderdaad, schoenwinkel Den Ouden zat in de 'nieuwe winkels' en als ik mij niet vergis heb ik het rijtje dat daar begon al ergens genoemd, zoals De Walvis etc. maar ik weet niet meer onder welke foto. Bij de Co-op werkte in die tijd Mia Bogers uit de Stellenboschstraat.


Datum: 29-08-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jij bedoelt foto 8566, Marijke. Den Ouden Schoenen zat volgens mij in de op een na laatste winkel van het rijtje "nieuwe winkels", naast bakker Van Eerd.


Datum: 15-07-2017
Naam: Peer Kessels  
img

Geachte buurtgenoten,
Johan Megens ken ik als Joke Megens en je woonde naast Corry Jansen. (Hij is inmiddels al 56 jaar mijn vaste maat.) Je dacht altijd dat je een piraat was, als ik me niet vergis was je in die tijd captain Hook. Hopelijk is het nog goed gekomen met jou.
De baas van het Ifawinkeltje ken ik als een zeer geschikte vent. Ik kocht er vaker eerstedagenveloppes. Hij, 1001 en de kapper dat waren mooie tijden.
Ik liet me in 1962 voor 30 cent kaal scheren. Ik vond toen dat Vervoort dat wel voor niks had kunnen doen. In ieder geval geen luizen meer.
Tegenover 1001 woonde op de hoek Peter John Lenting. Die heb nog wel eens getroffen.
Bakker Van Eerd en later bakker Van Dijk verkochten via een luikje aan de Gerard Davidstraat ijsco's.
Verouden heeft later in de Gemeenteraad zitting gehad voor de VVD.
Ik woonde in de Gerard Davidstraat op de hoek schuin tegenover het pompstation van Frans en Hennie Goossens.
Alles verleden tijd mensen. We worden ongevraagd ouder. Inmiddels ben ik met pensioen en ik vermaak me uitsteekloos.
Wat ik leuk vond, was een reactie die ik tegenkwam van Ad van der Weijden, zoon van Henk en El uit de Van der Helsstraat. Hij woont kennelijk in Elburg.
Leuk om nog eens iets te lezen uit die tijd. Misschien krijg van deze of gene nog een reactie. Het gaat jullie goed.