EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8510

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
18 september 1944. (3)

Beschrijving

Op 19 september 1944 's ochtends maakte mijn vader (dr.ir. J van Slooten, Philips NatLab) deze foto op de hoek Hertogstraat - Stratumsedijk. De Engelse tanks komen vanuit het zuiden Eindhoven binnenrijden op weg naar Arnhem. Ze liggen dan al uren achter op het schema, wat later fataal zal blijken.


Geplaatst op

12-01-2007

Reacties:

Datum: 19-01-2007
Naam: Thijs van den Berk  
img

Er is 's avonds een zwaar bombardement geweest op Eindhoven


Datum: 06-03-2007
Naam: J. Schreuders  
img

Dat kan ik mij nog heel goed herinneren. Wij, kinderen in de leeftijd van een jaar of 8 liepen op straat toen het bombardement begon. Ik werd meegesleurd naar een schuilplaats die - zoals meerdere bewoners aan de Heezerweg - gemaakt was onder het schuurtje. Daarin werd het bombardement afgewacht. In de directe omgeving van onze schuilplaats zijn die nacht veel slachtoffers gevallen. O.a. in de omgeving van de Tulpstraat werd een schuilkelder getroffen, veel slachtoffers natuurlijk.


Datum: 04-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Het witte huis op de rechterzijde, hoek Vondellaan, is naar ik meen van fietsenzaak Slegers, vroeger raadhuis van Stratum voordat de Villa DE BLOCK raadhuis werd. Links naast dit huis woonde Mr Steinkühler. Enkele uren nadat deze foto is gemaakt werden beide hoeken Stratumsedijk Hertogstraat volledig vernield, door het Duitse bombardement.


Datum: 23-08-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Pas nog een Engelse documentaire gezien, op de Duitse tv NB, waar in werd verteld dat Montgomery en Eisenhower in strategisch opzicht geen vrienden waren en er werd gezegd dat als Eisenhower, als opperbevelhebber, Montgomery had verboden, wat hij als opperbevelhebber had kunnen doen, langs de corridor naar net noorden op te trekken, de slag bij Arnhem niet plaatsgevonden zou hebben, maar Monty wilde laten zien wat een baasje hij was, nou dat hebben duizenden Britse parachutisten geweten en dat de Amerikanen vanwege deze blunder geen haast hebben gemaakt, na Nijmegen snel door te stoten naar Arnhem.