EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8425

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Stolbergstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, Nutsschool De Stolberg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nutsschool, Stolbergstraat 4.

Beschrijving

Wie o wie kan mij hierbij helpen? Ik kan mij hier namelijk niets meer van herinneren, terwijl ik zelf het blonde menneke in de middelste rij ben. Hopelijk komen er reacties!


Geplaatst op

07-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-01-2007
Naam: Matty van de Zanden  
img

Het zou heel goed kunnen dat dit schoolgebouw nog dit jaar wordt gesloopt. Nu zit er de Stolbergschool in, een van de zes locaties van het Sondervickcollege uit Veldhoven. In de zomervakantie verhuizen alle locaties in een keer naar de nieuwbouw van de Kempencampus in Veldhoven. Bekijk ook eens de kleding van de meisjes. Heel korte mouwtjes waren toegestaan, maar zeker geen blote schouders.


Datum: 05-05-2007
Naam: Jan Gijsberts  
img

Zover als ik me kan herinneren is de leraar dhr. Hunter. Hij was verliefd op mijn klassedocente (juffrouw), kan even niet op de naam komen. Ze zijn later getrouwd en woonden in Stratum. Ik heb op deze school gezeten vanaf 1960, onder hoofd van de school, dhr. Sluyter.


Datum: 06-05-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

De heer P. Sluyter was hoofd van de 6de nutsschool aan de Stolbergstraat 4 in de periode van 1955-1975. De school werd in 1974 een school voor vbo/lom-onderwijs en dat tot 1991. Hoofd in die periode was de heer J. Ponsioen.


Datum: 06-05-2007
Naam: Matty van de Zanden  
img

Tot 1994 was Jan Ponsioen directeur van de VSO/LOM-school. Daarna heeft de school nog tot juli 2002 als zelfstandige school gefunctioneerd, met AnneMie Ramakers als laatste directeur. Vanwege een nieuwe wetgeving was het niet meer mogelijk zelfstandig te blijven en dus moest er gefuseerd worden.


Datum: 04-06-2007
Naam: Jan van Dorst  
img

Neen Jan Gijsberts, die meneer heet Van Capelle. Hij was inderdaad verliefd op onze juf, die heette Hunter. Samen zijn ze vertrokken naar Amstelveen. De moeder van Van Capelle heeft ook aan deze school les gegeven en was in die tijd een bekende kinderboekenschrijfster. De klas op de foto is de klas die voor ons zat. Als ik me niet vergis, is de jongen recht boven naast Van Capelle Kees den Hoed, zijn broertje Hans zat bij ons in de klas.


Datum: 09-07-2007
Naam: Liesbeth Bron  
img

Ik meen zelfs dat de naam van de onderwijzer Van Capel was. Ik heb bij hem in de 4e klas gezeten. Verder herinner ik me dat hij streng was maar heel goed les gaf. Op vrijdagmiddag las hij voor uit: De Scheepsjongens van Bontekoe. Dan kon je echt een speld horen vallen in de klas!


Datum: 08-09-2007
Naam: Lies Westerhof-Vos  
img

Dit is ook mijn klassenfoto. Het 1e meisje naast meneer Capelle zoals jij zegt. In mijn poeziealbum staat G.M. Capel. Ik heb wel alle namen van mijn poeziealbum maar weet er geen gezicht meer bij te halen.


Datum: 30-03-2008
Naam: Lies Westerhof-Vos  
img

Deze foto heb ik al jaren geleden op schoolbank.nl gezet. Daar staan enkele namen bij. Ik heb ook e-mailcontact gekregen met een oud-klasgenootje. Zij verhuisde toen naar Groningen waar zij nu nog woont. Zodra ik een naam krijg, zet ik er deze ook bij.


Datum: 11-01-2010
Naam: Ria Adams  
img

Ik heb in die periode ook op deze school gezeten en het meisje achter jou heet Annie De Jong en de onderwijzer was inderdaar de heer Chapel. Ik heb nog bij de heer Sluiter in de klas gezeten toen hij op school kwam. Daarvoor was de heer Groote hoofdonderwijzer. Deze foto staat ook op schoolbank met wat namen erbij.


Datum: 18-07-2010
Naam: Sjaak Teeuwen  
img

Van Capel kan ik me nog goed herinneren, dat Karel Rens hem een bezemsteel op de kop heeft stukgeslagen! Capel was ervoor bekend dat hij graag waar de gelegenheid was, de oren van scholieren omdraaide en ook wel eens met een stok op de vingers tikte. 


Datum: 19-07-2010
Naam: Tonnij v.d.Horst-Wouters  
img

Het meisje in de achterste rij, links op de hoek, lijkt heel veel op Truus van Beurden.


Datum: 18-01-2017
Naam: Anna de Vries - ter Stege  
img

In hoeverre deze site nog door jullie wordt bekeken weet ik niet. Ik ben het meisje naast het meest linkse meisje, Truus van Beurden (ik denk dat dát klopt): Greetje ter Stege. De school is gebouwd omdat de Akkerstraat nutsschool de kinderen niet meer kon bergen. Daar zat ik de eerste drie jaar. Onze klas zat in de Akkerstraat op zolder. Door één van de dakkapellen kon ik de St. Lambertustoren met klok zien. Handig, dan wist ik hoe laat het was! Daarna zaten we ook nog een jaar als enige (derde?) klas in De Lichtbron. In december 1957 ben ik naar Zeist verhuisd.
Zittend op de grond Saskia van Meurs?, Freekje Stolting?, het jongetje met dwars gestreepte blouse is Wilko Meeuwis, daarnaast Nico Zonneveld.


Datum: 12-09-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Die onderwijzer Van Capel herinner ik mij van de Nutsschool Schoenmakerstraat, een paar jaar eerder. Dat ik zeker weet dat het dezelfde is komt omdat hij mij ook eens aan mijn oor van het schoolplein heeft gehaald. Om maximaal effect van zijn ingreep te bereiken draaide hij je oor nog om ook!