EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14886

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Christinastraat/Laagstraat*

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

Swinkels

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Damessalon Swinkels

Beschrijving

Kapper Swinkels na de verhuizing van de Hoogstraat naar de Laagstraat, tegenwoordig Christinastraat. 'n Foto voor de Damessalon, met links Sjanneke nog erbij die ook in de zaak meewerkte en op jonge leeftijd (21) in 1968 kwam te overlijden. Daarnaast "ons moeder" Lies, dan een kennis uit Frankrijk met haar kindje en dan Lucia die nog altijd de zaak heeft op de Hoogstraat naast zaal De Harmonie. Daarna "onze Pa" Sjef Swinkels, en ik natuurlijk. Inmiddels staat hier nu al weer enkele jaren "De Velthuiskliniek". Ik heb hier een zeer prettige jeugd gehad met Nico Pols, Arnoud de Wit, Pietje van den Dungen en Henny Osterloh die naast ons woonde. Achter ons stonden de Engelse flats zoals wij die noemden, omdat daar voor het merendeel Engelsen woonden die op Welschap werkten. Daarna kwamen er ook steeds meer Indo's, en die speelden allemaal gitaar en zodoende zat ik al vlug met hen muziek te maken. Erg mooie tijd was dat met de rolschaatsbaan op het Ireneplein, voorbij de Stolbergschool.


Geplaatst op

25-01-2008

Reacties:

Datum: 25-01-2008
Naam: Martin Swinkels  
img

Nico Pols is een neef van mij. Mijn moeder is er een van Pols. Haar vader had vroeger een schoenenwinkel aan de Hoogstraat, ter hoogte van de huidige ingang van de Aldi.


Datum: 02-12-2009
Naam: Elly Buenen v.d. Vorstenbosch  
img

Prachtige foto's v.d. familie Swinkels. Hier op de Hoogstraat werden mijn lange rode haren voor het eerst kort geknipt in een rattenkopje, tot groot verdriet van mijn moeder. Dat was in 1957. Daarna zijn we ook vaak in de Laagstraat geweest.


Datum: 18-06-2011
Naam: Ad Thijsen  
img

Ik weet nog dat kapper Swinkels daar is komen wonen. Wij woonden toen aan de overkant op de hoek, op 173. Nu woont er een architect in ons huis. Wij woonden in een rijtje van vier.  Aan de overkant kwamen wij niet veel. Daar woonde fam. Pronk (dat waren protestanten) en daar mocht niet mee gespeeld worden. Later ben ik bevriend geraakt met de zoon. Op de rechterhoek woonde een NSB'er, dat was ook niet goed. Toch hadden we een leuke straat. Vooral met de fam. Van Alfen en Van de Bragt. En de zoons van de fam. Rhee. Er is in die tijd heel wat afgezwetst op straat. Fam. Pols kende ik ook, die hadden een hondje Polly. Die woonde naaste Sientje Scholten. Fam. Osterloh is later verhuisd ergens in de buurt van de Anna van Engelandstraat. Ik ben van 1944. Ik kan wel blijven schrijven over de Laagstraat. Mocht er iemand iets meer willen weten, een mailtje is genoeg.


Datum: 22-01-2014
Naam: Hannah Hendriks  
img

Wie kent Marianne of Els Stevens? Ik zoek mijn vader. Er wordt gesproken over een adres Hoogstraat en een kapper. Kan iemand mij helpen? Er was in 1968 een relatie met een oudere man. Zij was ook kapster.