EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8180

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Gestel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blik op de scholen en de kerk van H.Hart

Beschrijving

Op deze foto een overzicht weliswaar in 1972 van de scholen en de kerk. Rechts van de kerk de meisjesschool en als we goed kijken zien we op het dak drie objecten. Mogelijk is dit de school die op foto 8125 staat. atlantisnummer 956. Anne Troost


Geplaatst op

26-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Dat kan deze school ook niet (foto 8125) zijn Anne, deze school stond achter de kerk en daar waren geen straten. En rechts was de Montessorischool en die lag aan de Edenstraat.


Datum: 28-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Aan de H. Hart van Jezuskerk is inmiddels een kapel gebouwd. De laagbouw pal daaronder was het gemeenschapshuis, 'Willibrordushuis', waar de verkennerij zijn onderkomen had. In de andere twee houten gebouwtjes was hobbyclub 'De Ploeg' gehuisvest.


Datum: 01-01-2007
Naam: Henk den Exter  
img

Voor alle duidelijkheid de Montessorischool lag aan de Ploegstraat 5A, de meisjesschool aan de Ploegstraat 5 en de kweekschool Cor Jesu lag aan de Edenstraat.
De kweekschool is tijdens de oorlog voor een gedeelte nog medische dienst geweest van Philips N.V. Ik zal kijken of ik het document daarover uit het archief kan lichten voor deze site.


Datum: 03-07-2008
Naam: Thijs Franssen  
img

Aan de Ploegstraat lag verscholen de jongensschool, ik kan me niet herinneren dat dit een Montessorischool was. De meisjes gingen naar het gebouw direct achter de kerk. Tegen de tijd dat ik op deze school zat (ca. 1970 - 1976) was het al gemengd en heb ik op beide locaties les gehad. Overigens ook op de peuterschool, die tussen de meisjesschool en de kweekschool lag (duidelijk te zien midden op de foto).


Datum: 30-04-2015
Naam: C.Hakstege  
img

Wie weet wanneer het winkelcentrum De Gestelse Ontginning is gebouwd?


Datum: 20-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Als dit een foto van 1972 is, dan is er weinig veranderd sinds ik in de Akkerstraat naar school ging (1946-50, Nutsschool). De huizen op de voorgrond staan aan de Akkerstraat. Achter deze huizen was een groot, vrijwel onbebouwd terrein, ook daar tegenover was nog niks gebouwd tussen kerkhof en de paar huizen en de drukkerij en de werkplaats van Eliëns op de hoek met de Hoogstraat. Aan de andere kant van de straat liep de bebouwing iets verder door. We zien ook nog het paadje vanaf die huizen, dat voetgangers gebruikten om van de Edenstraat naar de Akkerstraat te gaan. Kort na de oorlog is dat terrein op de hoek nog een tijd gebruikt voor tijdelijke opslag van militaire voertuigen die in Eindoven hun einde hadden beleefd, tijdens en kort na de bevrijding. We hebben daar ook nog met carbid de buurt onveilig gemaakt (carbid in een melkbus, deksel er op en knallen maar, dat daar geen ongelukken zijn gebeurd is een wonder, de deksels vlogen de lucht in door de explosie in de melkbus)