EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

808

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

IJzerwaren

Onderwerp 3.:

De Spijker

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De (enige echte) Spijker. (1)

Beschrijving

Winkels waar het geen zelfbediening is en je nog netjes wordt geholpen. En wat je ook vraagt, ze hebben het bijna altijd. Ze zijn er nog die winkels, en van mij mogen ze altijd blijven. De Spijker op het Stratumseind is zo'n winkel. En alle wat oudere Eindhovenaren kopen er of hebben er gekocht!


Geplaatst op

20-07-2005

Reacties:

Datum: 22-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best.  
img

Bij gebrek aan opvolging zal deze vertrouwde gevel en winkel met zijn breed assortiment in van alles en nog wat spoedig tot het verleden gaan behoren. Jammer. De uitverkoop is inmiddels in volle gang.


Datum: 23-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Zo'n enigszins zelfde winkel was er op de Tongelresestraat. Van Venrooy. Ik ben nog nooit tevergeefs in deze winkel geweest. Als het niet aanwezig was, werd het besteld of het werd achter in de werkplaats gemaakt. Ik heb er zelf nog wel eens draad gesneden met de draaibank die er stond. Letterlijk alles was mogelijk. Ooit heb ik hem op een zondag thuis gebeld met de mededeling dat ik het verkeerde deurslot (links) had meegenomen. Hij zou wel even naar de zaak komen en vroeg mij alvorens nog even of ik de neus er al een keer had uitgetrokken en gedraaid. Want dat was het nieuwste. Je begrijpt het al. Dat had ik niet gedaan.


Datum: 19-02-2006
Naam: Henk Wasser  
img

Ik heb er mogen werken als verkoper in de periode 1962-1964, wat voor mij een onvergetelijke tijd was. Met wel acht verkopers hielpen wij onze klanten en op zaterdag kwam ook vaak pater Verhagen om een haakje en praatje. Enkele namen weet ik nog o.a. Phiel Wijffels, Bert en Jac v.d. Aa, de kassajuf, Toos en Desiree Schulte en natuurlijk vader Schulte. Een echte ijzerhandel.


Datum: 19-06-2014
Naam: Jerome Raijmakers  
img

Jaak van Wijk IJzerwaren op de Ginnekenweg in Breda is precies zoals De Spijker was. Gekozen tot beste winkel van Nederland 2013.


Datum: 08-11-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Gek dat het altijd dit soort winkels is dat het het langste heeft volgehouden. Ik heb in Amstelveen ook zo'n ijzerwinkel gekend. Het leek alsof ze alles zo maar naar binnen gesmeten hadden, maar de eigenaar wist alles feilloos te vinden en hij had ook alles wat je nergens anders nog kon kopen. Het zou best kunnen dat die nog bestaat.