EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11163

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

Concertzaal Eindhovens Mannenkoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovens mannenkoor.

Beschrijving

In het midden het gebouw van het Eindhovens mannenkoor met "herontdekte" concertzaal, met zijn prachtige plafond.


Geplaatst op

20-04-2007

Reacties:

Datum: 20-04-2007
Naam: Peer Retera  
img

Die herontdekking deed ik en waarschijnlijk ook anderen jaren daarvoor al toen er de kippentent Mixor nog zat. Het toilet was te druk en ik trok een andere deur open. Ik stond toen in de beruchte nog niet herontdekte zaal van het Eindhovens Mannenkoor. (ze waren er toen niet trouwens...) Eindhovenaar Jan van Gorp is hier ooit geboren.


Datum: 02-10-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Gisteren ben ik hier nog expres even langs gelopen, omdat ik me het pand helemaal niet herinnerde, terwijl ik het afgelopen jaar toch tig keer in die buurt ben geweest. Het viel me daarbij weer op dat gebouwen op foto's vaak mooier voor den dag komen dan in werkelijkheid. (het viel me dus een beetje tegen)


Datum: 21-10-2010
Naam: R.Fleischhauer  
img

's Nachts ziet het er levendig en leuk uit maar overdag eigenlijk best wel triest . "Goedkoop" opgeknapt met likje verf en Trespa platen her en der. Weinig panden worden netjes gemoderniseerd met een knipoog naar hoe het vroeger was. Ik ga al 20 jaar op stap op Stratumseind en heb diverse panden daar zien verdwijnen en opnieuw op zien bouwen, Café de Kram is een mooi voorbeeld, die hebben in ieder geval de oude gevel laten staan, alles erachter is opnieuw opgebouwd. Een nieuwe etage is er niet meer ingekomen, daar is het dak tevens meteen het plafond.

Natuurlijk heeft iedereen een andere visie op modernisering en het behouden van authentiek. Ik neig meer aan het behouden van authentiek, een ander ziet het liever gesloopt worden en een nieuw modern pand. Zo keek men er ook vroeger tegenaan.


Datum: 21-10-2010
Naam: Peer Retera  
img

Beste R. Fleischauer, dan moet ik u toch teleurstellen want ook cafe de Kram is helemaal nieuwbouw, ook de gevel. Het puin van het oude pand ligt als fundering onder het nieuwe pand. Binnen zit in het spant wel een balkenpartij die echt oud is.