EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8015

Bijdrager:

Jaar:

1987

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Postkantoor Hoogstraat 73. (4)

Beschrijving

Guus van Helvoort neemt afscheid.


Geplaatst op

19-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

In de grote versie kunt u het hele verhaal lezen.


Datum: 19-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Leuk om weer eens een stukje van Ruud Groen terug te zien, vooral de laatste regel: Mensenlief, waar is de tijd gebleven. schreef hij al weer bijna 20 jaar geleden.


Datum: 19-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Goh Giovanni, wat leuk nou toch: papa Guus op Eindhoven in Beeld. Een echte toegewijde postagent die goed was voor zijn klanten en voor de Post. Dat serieuze, waar het artikel het over heeft, was kennelijke ambtelijke serieusheid. Vaak genoeg heb ik om 'm moeten lachen om zijn kwinkslagen als hij weer eens iets moest hebben of moest opmerken van het hoofdkantoor (waar ik toen werkte). Gewoon leuke humor. De Post heeft er unne verrekte goeie aan gehad. En Gestel (omgeving Hoogstraat 73) ook!


Datum: 19-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Naamsverandering Giovanni?


Datum: 19-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Misschien dat Anne bedoeld dat mijn naam als 'Helvoort' is geschreven i.p.v. 'Helvoirt'. Sinds 1988 dient dit 'van Helvoirt' te zijn. Een ambtenaar in de 19e eeuw heeft eens een nieuw geborene onder de verkeerde naam ingeschreven. Een broer van mijn vader heeft dit teruggedraaid en iedereen in de familie kon gratis zijn naam laten wijzigen. Niet idereen heeft dit laten doen, zodat het kon gebeuren, dat o.a. mijn broer zijn achternaam nog steeds 'van Helvoort' is.


Datum: 20-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ja dat is wat met die namen. Als je net als ik met genealogie bezig bent dan kom je wat tegen. Van mijn naam Troost hebben we wel 5 verschillende schrijfwijzen.
Bij mijn vrouw is het ook zo, zij heet Muskens maar daar hebben we ook zo'n 7 schrijfwijzen van gevonden.


Datum: 18-06-2008
Naam: Jan Jegerings  

Prettig en toegewijd iemand. Zeer klantvriendelijk. Heb hem 8 jaren meegemaakt en bewaar goede herinneringen aan hem toen ik nog bij Galvano werkte.


Datum: 04-11-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En vanzelfsprekend is Guus van Helvoirt en zijn postagentschap opgenomen in de geweldige expositie over 75 jaar PTT/TNT-harmonie en posterijen in Eindhoven.


Datum: 12-06-2010
Naam: Marijke van der Lee-Erich  
img

Leuk om die foto van Guus te zien. Ik heb nog wel eens met hem gewerkt. Ik werkte op het hoofdpostkantoor. Wanneer de girolijsten van postkantoor Hoogstraat binnenkwamen, dan zeiden wij met een geintje, die hoef je niet na te tellen, want Guus maakt nooit fouten. Ik heb nooit meer iemand meegemaakt die zo snel handmatig lijsten kon optellen. Leuke reactie ook van oud-collega Ben Brekelmans.


Datum: 13-06-2010
Naam: Jan van de Laar  
img

Guus had voor mij een van de beste postagentschappen van Eindhoven.


Datum: 13-06-2010
Naam: Jan van de Laar  
img

Hallo, hier ben ik weer! Ik ben het eens met Marijke. Zo snel en zonder fouten girolijsten optellen kon niemand hem nadoen. Ik heb alleen goede herinneringen aan Guus.


Datum: 14-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ook groeten in Drunen van mij, Marijke! Leuk dat je hier op Eindhoven in Beeld reageert. Omdat jij destijds in de Eedenstraat woonde, woonde je feitelijk in het verzorgingsgebied van Guus. Helaas is Guus enkele maanden geleden overleden. Een "in memoriam" kun je lezen bij de nieuwtjes achter het tabje "Nieuws/Agenda". Ook leuk dat onze chef Jan van de Laar zijn reacties geeft. Hij weet zo ontzettend veel van en over de Eindhovense Post.


Datum: 16-09-2022
Naam: Johan van den Eeden  
img

Giovanni, wat leuk om dat stukje uit de krant met de foto van jullie pa te zien. Oude herinneringen uit mijn kindertijd komen weer boven. Geregeld op woensdagmiddag met de spaarcentjes naar het postkantoor om vol trots weer wat te laten bijschrijven in het spaarbankboekje. Wat ook in mijn geheugen gegrift staat zijn de geregelde afgifte van postpakketten met levensmiddelen, die mijn moeder stuurde naar Wenen. Jullie pa liet dan weten wat er allemaal niet naar Duitsland en Oostenrijk mocht. Bovendien wist hij dat van de verzonden spullen er nog een door de Russische bezetters werd achtergehouden.