EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7916

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Stanislausschool 1951/52 klas 1

Beschrijving

Onderwijzer is hr Hendriks. Omdat ik maar één jaar bij deze klas heb gezeten ken ik weinig namen. Toevallig linksboven die krullebol is Willie Nollen. Zelf zit ik met linkerknie op de grond (2e van rechts). Ben benieuwd naar de andere namen.


Geplaatst op

13-12-2006

Reacties:

Datum: 22-12-2006
Naam: Peter Pilgram  
img

Ook ik heb bij meester Hendriks in de eerste klas gezeten.Wij woonden in de Rubensstraat en mijn oudste broer Ab en ik zaten op de Stanislaus (eerste en vierde klas). Het tweede jaar kwam ik bij meester de Ruiter. Enige namen die ik mij herinner: Dick Raes, Tonnie Reinders, Fons Spierenburg


Datum: 23-12-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Beste Peter, als jij in de Rubensstraat hebt gewoond, ken jij dan wellicht de familie Leppelaar, of het snoepwinkeltje van Snel (2 dropjes voor één cent ?)


Datum: 07-04-2007
Naam: Wim van Grootel  
img

Hallo allemaal, ik ben Wim van Grootel en zit op de eerste rij, 5e van links. Met deze klas heb ik de gehele lagere school doorlopen, ik hoop voor allemaal dat deze school en goede start is geweest, ikzelf heb deze school als heel prettig ervaren. Laat iets van jullie horen !


Datum: 29-07-2007
Naam: Jos Jansen.  
img

Ik zat ook bij de immer pijprokende meester Hendriks in deze klas. Ik ken nog bijna alle namen. Ik zit op de 2e rij van onderen, derde van rechts. Tussen Hans Schouten en Peter Vermeulen, die waarschijnlijk deze foto heeft ingestuurd. Peter was altijd het beste jongetje van de klas.


Datum: 14-08-2007
Naam: Jos Jansen.  
img

De namen bij de foto voor zover ik ze mij herinner.
Bovenste rij vlnr. Willy Nöllen, Freddy Kivits, ?, Kersten, ?, Piet v.d. Weijden, ?, ?, Mhr. Hendriks.
2e Rij: Robert Huijgen, Willie Reniers, ?, Bart Ector, Leo Vrinssen, ?, Gerlings, Gerald Defêche, Peter van Berkel, Hugo Castermans, Piet-Hein van Mens, Ad Spaan.
3e Rij: laag-Wim van Hest, hoog-Schreuder, laag-Desiree de Backere, hoog-Jacky de Turck, laag-André Palm, hoog-Jan Vlemmings, laag-Becks, hoog-Maarten Robben, Cor Naus, laag-Jacobs, hoog-Michiels, ?, laag-Hans Schouten, Jos Jansen, Peter Vermeulen, Frank van Don.
Onderste rij: (zittend) Heinz Willems, Sjef Panhuijsen, ?, Wim van Grootel, Lambert Janssen, van Hout, v.d. Eijnden, Johnny Sanders, Gerard Scheepers.