EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7840

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Complex Emmasingel.

Beschrijving

Deze foto vond ik in mijn archief luchtfoto's. De horizontale constructie of leidingenbrug waar bij foto 48 over wordt gesproken is hier goed te zien. (Peter)
(Aviodrome 013395zr)


Geplaatst op

09-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Een geweldig mooie foto Peter, te dateren (hoe ver?) vóór de tweede wereldoorlog. Je ziet behalve het Emmasingelcomplex de huidige Admirant zonder de zijvleugel, de Demer, de Markt, dat hele grote gebouw daarvoor is dat V&D? En verder de voetbrug over het spoor en de houten voetbrug over de Parallelweg. Ik ga er nog even naar kijken.


Datum: 09-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ook heel mooi te zien is het Annahof, dat (bijna) uitkomt op de Vestdijk. En als je de oostwand van de Markt doortrekt zodat je de loop van de huidige Hermanus Boexstraat uitzet, dan zie je dat de plaats van het huidige Annahof niet zoveel afwijkt van het laatste stuk op deze foto.


Datum: 10-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Zou het mogelijk zijn dat deze foto zo rond 1937 is genomen.Ik zie namelijk geen tramrails meer liggen op de Parallelweg.


Datum: 18-03-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Als ik naar de achterkant van de, wat nu witte dame is, kijk, lijkt het of die nog niet klaar is. Volgens mij is die in 1930 gebouwd, evenals de voetbrug over de Parallelweg en V&D (nog niet tot de hoek). Ook in 1930 werd de fontein voor het station afgebroken. Als ik het moet inschatten is de foto uit 1930.