EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7695

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips bij nacht (2)

Beschrijving

Het jaartal is voor mij echt en gok. Rechts langs het spoor staan nu in ieder geval huizen.


Geplaatst op

02-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Mooi, die oude vliegenmeppers bij het PSV stadion.


Datum: 03-12-2006
Naam: Rene van de Westelaken  
img

Zou de fabriek aan de rechterkant van het spoor Bakers/Raaijmakers (textielfabriek) kunnen zijn? De luciferfabriek heeft hiet schijnbaar ook gestaan. Weet iemand wat het torentje is bij de Ventoseflat.


Datum: 03-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De schoorsteen die naar de klok wijst is van de Bara, het kruis op de fabriek is ook op andere foto's te zien. De auto rechts rijdt naar het viaduct waarachter de luciferfabriek lag.


Datum: 04-12-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Hoi Renee, prachtige afbeelding, daar wij zelf 7 jaar vanaf 1968 in een van deze ventosflats gewoond hebben weten we wel zeker dat linker kleine (zie foto 7003) torentje behoorde bij het ketelhuis, dienende voor de verwarming van de flats, en achterliggende garages. De rechtertoren is vermoedelijk een overblijfsel van sigarenfabriek van v.Gardingen. Schuin tegenover de Ventoseflat stond toen nog het fabriekspand van sigarenfabriek G.H de Jong, en waar later het belastingkantoor in huisde. Op de kop van de Ventoseflat is de Gagelstraat, daar waar de auto staat zat vroeger de broodjeszaak "Vebro" van Leo en Heidi, met daarlangs weer café de "Voetbal" Boven de broodjeszaak woonde vroeger Jan Samang de Conciërge van de ventoseflat en om ooit in aanmerking te willen komen voor een van deze flats was het wel de bedoeling dat je hem een bepaald bedrag overhandigde, zonder getuigen overigens. Maarja je was jong en wilde wat, dus dat hadden wij er graag voor over. Ook de goed draaiende groentenboer Arie Vervoorn was hier gevestigd vroeger aan de Mathildelaan en jaren later aan het Ventosepad-achterzijde. Ook regelmatig wedstrijden van PSV gezien vanaf het platdak aan de andere kant van de flat. Zie ook het gebouw met de drie ronde ramen, de Philips Jubileumhal. Overigens was er destijd al sprake van dat de Ventoseflat plat zou gaan, en er nu nog steeds staat, en alweer voor renovatie in aanmerking komt.


Datum: 05-12-2006
Naam: René van de Westelaken  
img

Hoi Willem, bij de groentenzaak kochten wij voor de Philips meldkamer (bewaking) de fruitmanden voor de zieken. Mijn vrouw die enige tijd in Personeelwinkel heeft gewerkt kocht regelmatig broodjes bij de Vebro. Was er nog geen tribune of was hij zo klein dat je kon kijken? Voor mij niet herkenbaar op de foto.


Datum: 08-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Reactie op de opmerking van Willem Verstegen. De rechtertoren is vermoedelijk geen overblijfsel van sigarenfabriek van van Gardingen. Zie foto 3155 en foto 2622


Datum: 09-02-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Het jaartal komt volgens mij in de buurt van 1958, vergelijk maar eens met foto 7548.


Datum: 10-09-2007
Naam: Rosetta Goolaerts  
img

Hallo Willem Verstegen, Café de Voetbal lag aan het andere eind van de Gagelstraat. Het is de StadionBar die je bedoelt denk ik en die zat naast Leo en Heidi. Die van die heerlijke broodjes Troep verkochten. Dan zul je Henk Blommers ook wel kennen en Toos, maar mij dan zeer zeker..