Nog geen rondweg
Beschrijving | Over dit veld achter de tuinen van Pastoriestraat nrs 22 en hoger loopt nu de rondweg. Misschien staat hij (Rinus Rooijakkers) wel midden op het kruispunt, want hier is de Montgomerylaan nog niet doorgetrokken. |
---|---|
Geplaatst op | 23-11-2006 |
Reacties
Naam: Han van Dijck
Het is inderdaad Rinus Rooijakkers, toentertijd een vriend van mij en het is inderdaad precies achter onze tuin. De bedoelde boomgaard was er een van een stuk of zes en die waren eigenlijk de verlengde gedeelten van de tuinen van een aantal huizen aan de Pastoriestraat. Tussen de boomgaarden en de tuinen in lag het braakliggende gedeelte genaamd 'de puin'. De op de foto nog zichtbare muur was van de familie Hendrikx, volgens mij nummer 36 of 38. En precies door ons huis en tuin ging de Montgomerylaan.
Naam: Lambert Kliebisch
Het café op de achtergrond heet nu de Happy Corner. Ik kan me nog herinneren dat ik daar vierde dat ik geslaagd was. Naast het café, met de Verwerstraat als scheidingslijn, lag een winkeltje waar je sigaretten los kon kopen voor 5 cent. Wat een mooie tijd. In die tijd torenzicht. Maar het uitzicht op de Oude Toren veranderde.
Naam: Hennie de Groot
En deze Rinus Rooijakkers op de foto heeft nog voor Mart Roos (groenteboer) gewerkt, Mart was de vader van Gerrit Roos. En nadat Pardoel uit die winkel ging, nog voordat Martens met witgoed in die zaak kwam, zat Gerrit Roos samen met zijn vrouw Toos, met groenten en fruit in deze zaak. Gerrit Roos bekend van Autohandel Prominent op de Wolvendijk en Ferrari op de Vestdijk.
Naam: Theo Pardoel
De naam van onze winkel in de Pastoriestraat 75 was Enkabe. Mijn vader heeft er tot zijn 67e jaar gewerkt, ik heb er ook vele jaren gewerkt. Tegenover onze winkel was café Hendriks. De Verwerstraat was trouwens de scheiding tussen de katholieke en de protestantse buurt. Tussen de middag gingen wij met ons voetbalteam Roda (Recht op doel af) op de rondweg voetballen. Soms speelden wij ook tegen de protestantse club. Verder speelden wij nooit met de protestanten, alleen ik mocht dat wel van mijn vader want deze mensen kwamen ook in onze winkel. Enkele oude bekenden waren Tiny van Es, Habraken, Giraar Geerings, Leo Vincent, Cor Tatenhove, Flink etc. Als iemand nog meer gegevens of een foto wil hebben van onze voetbalclub, wil ik die wel opsturen.
Naam: Mari Kieneker
Theo was Cor Tatehove, leraar op de derde LTS en woonde hij later op de Frankrijkstraat? Had op school de bijnaam Tinus Tank. Het gerucht ging toentertijd dat een leerling na een conflict met Van Tatehove hem op zijn kop in een prullenbak had geplant, en Tinus Tank was toch een stevige leraar. Waar of niet waar, wanneer zullen we het weten?
Naam: Riki Koster- de Vries
Zo bijzonder om jullie reacties te lezen. Ik woonde in de oorlog in de Verwerstraat op het hoekje van de Bakkerstraat. Ik zocht naar foto's van de bombardementen en kwam bovenstaande foto tegen. Mijn eerste acht levensjaren heb ik daar gewoond en denk daar met heel veel liefde aan terug. Ondanks de angst die er in de oorlog was. Ruim 51 jaar woon ik niet meer in Brabant maar als ik ergens Brabants hoor praten gaat mijn hart wagenwijd open! De foto's die ik zoek van de bombardementen in "onze" buurt (Bakkerstraat/Verwerstraat) heb ik nog niet kunnen vinden.
Naam: Paul van der Cingel
Ik denk dat ik hier uitkijk op wat onze school, Schoenmakerstraat, gebruikte als sportveld. Een gymzaal hadden we niet, en dit braakliggende terrein bood de gelegenheid om buiten de gymnastieklessen te geven. Meestal bestonden die niet uit rek- en strekoefeningen, maar uit balspelen. We gebruikten alleen het laatste stuk, waar het uitkwam op de Pastoriestraat. Ook na school voetbalden we er vaak. Ik had nooit haast om naar huis te gaan en kwam daardoor vaak te laat voor het eten en dan ontstond er discussie tussen mijn vader en mijn moeder of ik als straf zonder eten naar bed moest (vader) of toch nog even mocht aanschuiven (moeder).