EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7481

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nog geen rondweg

Beschrijving

Over dit veld achter de tuinen van Pastoriestraat nrs 22 en hoger loopt nu de rondweg. Misschien staat hij (Rinus Rooijakkers) wel midden op het kruispunt, want hier is de Montgomerylaan nog niet doorgetrokken.


Geplaatst op

23-11-2006

Reacties:

Datum: 24-11-2006
Naam: Jacq van Dijck  
img

Ik denk dat dat wel klopt, hij staat zowat recht achter onze tuin en wij woonden midden op de kruising na de aanleg.


Datum: 05-12-2006
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Beter bekend bij mij als de puin.


Datum: 06-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik kan me herinneren dat hier vlakbij een grote boomgaard was, met een groot bord "Pas op voetangels en klemmen". Wat hadden wij schrik om dat bord. Het hielp wel om ons uit die boogerd te houden.


Datum: 01-01-2007
Naam: Han van Dijck  
img

Het is inderdaad Rinus Rooijakkers, toentertijd een vriend van mij en het is inderdaad precies achter onze tuin. De bedoelde boomgaard was er een van een stuk of zes en die waren eigenlijk de verlengde gedeelten van de tuinen van een aantal huizen aan de Pastoriestraat. Tussen de boomgaarden en de tuinen in lag het braakliggende gedeelte genaamd 'de puin'. De op de foto nog zichtbare muur was van de familie Hendrikx, volgens mij nummer 36 of 38. En precies door ons huis en tuin ging de Montgomerylaan.


Datum: 02-01-2007
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Het café op de achtergrond heet nu de Happy Corner. Ik kan me nog herinneren dat ik daar vierde dat ik geslaagd was. Naast het café, met de Verwerstraat als scheidingslijn, lag een winkeltje waar je sigaretten los kon kopen voor 5 cent. Wat een mooie tijd. In die tijd torenzicht. Maar het uitzicht op de Oude Toren veranderde.


Datum: 06-01-2007
Naam: Han van Dijck  
img

Lambert, bedoelde jij met dat winkeltje niet het winkeltje van Nellie Schoenmakers, dat volgens mij aan de overkant lag? Ik heb daar mijn eerste Manhattans en Silky's en Balies gekocht.


Datum: 06-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Han, ik denk dat Lambert de winkel van Pardoel bedoelt. Nelleke zat met haar bakkerswinkel inderdaad aan de overkant, richting mijn jongensschool.


Datum: 08-01-2007
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Ik denk dat je gelijk hebt Ben, aan de overkant zat ook een snoepwinkeltje. Wat ik bedoelde was het pand waar later een witgoedleverancier was gevestigd.
Nu zit er volgens mij een antiekwinkel.


Datum: 08-01-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Lambert, bedoel jij Martens wasmachines? Deze zitten nu in de Brussellaan (Tempel).


Datum: 12-01-2007
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Juist Ap, die bedoelde ik, de naam was was me ontschoten!


Datum: 14-01-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

En deze Rinus Rooijakkers op de foto heeft nog voor Mart Roos (groenteboer) gewerkt, Mart was de vader van Gerrit Roos. En nadat Pardoel uit die winkel ging, nog voordat Martens met witgoed in die zaak kwam, zat Gerrit Roos samen met zijn vrouw Toos, met groenten en fruit in deze zaak. Gerrit Roos bekend van Autohandel Prominent op de Wolvendijk en Ferrari op de Vestdijk.


Datum: 17-03-2007
Naam: Henny Pardoel  
img

Die winkel, waar nu de antiekzaak in zit, was vroeger de Encabe winkel van mijn ome Theo Pardoel. Een winkel in allerlei kruidenierswaren. Daarnaast woonden mijn ouders (broer Harrie Pardoel) en heb ik zelf een hele fijne jeugd doorgebracht.


Datum: 27-07-2008
Naam: Theo Pardoel  
img

De naam van onze winkel in de Pastoriestraat 75 was Enkabe. Mijn vader heeft er tot zijn 67e jaar gewerkt, ik heb er ook vele jaren gewerkt. Tegenover onze winkel was café Hendriks. De Verwerstraat was trouwens de scheiding tussen de katholieke en de protestantse buurt. Tussen de middag gingen wij met ons voetbalteam Roda (Recht op doel af) op de rondweg voetballen. Soms speelden wij ook tegen de protestantse club. Verder speelden wij nooit met de protestanten, alleen ik mocht dat wel van mijn vader want deze mensen kwamen ook in onze winkel. Enkele oude bekenden waren Tiny van Es, Habraken, Giraar Geerings, Leo Vincent, Cor Tatenhove, Flink etc. Als iemand nog meer gegevens of een foto wil hebben van onze voetbalclub, wil ik die wel opsturen.


Datum: 28-07-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Theo was Cor Tatehove, leraar op de derde LTS en woonde hij later op de Frankrijkstraat? Had op school de bijnaam Tinus Tank. Het gerucht ging toentertijd dat een leerling na een conflict met Van Tatehove hem op zijn kop in een prullenbak had geplant, en Tinus Tank was toch een stevige leraar. Waar of niet waar, wanneer zullen we het weten?


Datum: 30-12-2013
Naam: Riki Koster- de Vries  
img

Zo bijzonder om jullie reacties te lezen. Ik woonde in de oorlog in de Verwerstraat op het hoekje van de Bakkerstraat. Ik zocht naar foto's van de bombardementen en kwam bovenstaande foto tegen. Mijn eerste acht levensjaren heb ik daar gewoond en denk daar met heel veel liefde aan terug. Ondanks de angst die er in de oorlog was. Ruim 51 jaar woon ik niet meer in Brabant maar als ik ergens Brabants hoor praten gaat mijn hart wagenwijd open! De foto's die ik zoek van de bombardementen in "onze" buurt (Bakkerstraat/Verwerstraat) heb ik nog niet kunnen vinden.


Datum: 21-10-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik denk dat ik hier uitkijk op wat onze school, Schoenmakerstraat, gebruikte als sportveld. Een gymzaal hadden we niet, en dit braakliggende terrein bood de gelegenheid om buiten de gymnastieklessen te geven. Meestal bestonden die niet uit rek- en strekoefeningen, maar uit balspelen. We gebruikten alleen het laatste stuk, waar het uitkwam op de Pastoriestraat. Ook na school voetbalden we er vaak. Ik had nooit haast om naar huis te gaan en kwam daardoor vaak te laat voor het eten en dan ontstond er discussie tussen mijn vader en mijn moeder of ik als straf zonder eten naar bed moest (vader) of toch nog even mocht aanschuiven (moeder).