EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7156

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Galileistraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, CNS Galileistraat / 't Spoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Christelijk Nationale school voor L.O. (1)

Beschrijving

Gallileistraat 2, Hoofd Th. C. Borst, Boschdijk 452.


Geplaatst op

09-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

2e klas, 1960/61. Mw. Berkhof.
Namen in willekeurige volgorde: Elly v.d.Mark, Jellie Bandringa, Marian Koller, Aletta Luiendijk, Lia Kanis (jong overleden), Roelof Kleve, George Punt, Koos .., Hannie en Wilna van de Wielen, Nico Resink ...


Datum: 10-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Anneke, George Punt! Is dat wellicht de leraar die later Logistiek Management doceerde aan de Hogeschool Eindhoven? Gelet op de leeftijd zou het kunnen.


Datum: 10-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Ja Ben dat is dezelfde George !


Datum: 14-06-2009
Naam: Niek Reesink  
img

Hallo Anneke, (5e van linksonder)
Volgens mij woonde jij indertijd in de buurt van de Boschdijk in het "Rode Dorp" waar nu de Grote Beek is. Ik kan niet alle namen terugbrengen, maar een stel wel:
Koos Brederveld; Ad Wolterbeek, Bernard de Lange, Anton vanBrussel; Mario Tempelaars; Martin van Eck;  Ad Bezemer; Kees Haspels; Rudie Busink; David de Jonge; Peter Verhoef; Jannemieke Vos; Annette ?; Marjolein van de Water ?;
Verder kom ik niet. Ik heb nog regelmatig contat met Kees Haspels. Ik zal hem vragen wie er nog meer op staan. Hij heeft een reuze geheugen. Leuk dat je die foto nog hebt!


Datum: 17-02-2010
Naam: B. Casemier  
img

In de periode dat deze foto genomen is, was niet meneer Borst hoofd van de school, maar meneer van de Made.(door ons "de kale"genoemd)


Datum: 17-02-2010
Naam: Niek Reesink  
img

Nee zeker niet. Al de tijd dat ik op de Galileïstraat zat was Borst hoofd der school. V.d. Made (zeker niet door iedereen geliefd was al weg) overige leerkrachten: Benschop (klas 5), Van Toor (klas 4), Coumou (klas 3), Juffrouw Ella Jansen (klas 1).


Datum: 03-03-2010
Naam: Nellie Scheerhoorn  
img

Reuze leuk deze foto's, een toevoeging van leerkrachten, mej. Bliek(2), heer de Groot (5/6). Heef t er nog iemand klassenfoto's met het geboortejaar 1949/50


Datum: 10-08-2010
Naam: Joop Stobbe  
img

Bekende namen hier, ik ken een Bert Reesink en een Freek Casemier, Scheerhoorn komt me ook bekend voor. En ik heb ook op deze school gezeten in de periode 1951-1958, toen had je juf Ritsema, Bliek, de Groot, juf v/d Berg, meester Henneveld, van Thoor en Coumou (Pietje Kauwgom), juf Bliek. Als je naar schoolbank.nl gaat sta ik ook op met verschillende klassenfoto's. Dit is een interessante site met veel mensen van deze school. PS: de fam Scheerhoorn kwam die niet uit de Archimedesstraat?


Datum: 19-11-2010
Naam: Alie Carlier  
img

Ook ik heb op deze school gezeten vanaf mijn 6e jaar. Iemand schreef dat die dochter van mijnheer Borst zo erg op haar kop had gekregen en wel voor de hele klas. Dat is me bijgebleven. Verder heb ik er een fijne school aan gehad. Ik weet nog dat we op zaterdagochtend nog naar school toe moesten. Mijn leeftijd is nu 65.


Datum: 28-11-2010
Naam: Alie Carlier  
img

Ik ken nog Aafke Casemier, Bea Bossema en een Bossema die een fietsenwinkel op de Edisonstraat hadden. Daarnaast zat een schoenmaker in zo'n klein huisje. Zelf ben ik geboren in de Edisonstraat op nr 90, het huis staat er nog, later verhuisd naar nr 5, dat was helemaal vooraan waar het eind van de bushalte was. Daarna naar de Boschdijk waar vroeger alleen directeuren van Philips woonden. Ik heb daar een fijne jeugd gehad, de melkboer met paard en wagen, de kolenboer en de bakker, 1 liter melk werd in een kannetje gedaan en die werd dan gekookt. Wij vochten om de vel. De Gruyter op de Marconilaan. Vroeger was alles beter, dat zeggen ze, maar alles was wel eerlijker en gemoedelijker.


Datum: 03-08-2012
Naam: Wilna van der wielen  
img

Wat leuk om deze foto te zien. Op de achtergrond staat mijn ouderlijk huis. Al die bekende namen roepen zoveel herinneringen op. Ik vraag me af wat er allemaal geworden is van deze kinderen. George Punt was mijn vriendje destijds. Nico en Adje waren ondeugden destijds. Zo lachen met hen. Juffrouw Roest was onze buurvrouw en we moesten altijd juffrouw zeggen. Handwerkles kregen we van haar. Ik heb sinds van de week contact met Silvy Philippi. Na 50 jaar zien we elkaar deze week weer terug. Ben zo benieuwd.


Datum: 22-09-2012
Naam: Henk Bossema  
img

Hallo Alie. Ik ben Henk Bossema die op Edisonstraat 161 woonde waar mijn ouders een fietsenwinkel hadden. Naast ons was een schoenmaker in de kleinere huisje en hij heette Frans Smulders. De Gruyter kan ik me ook nog goed herinneren. Bea Bossema is een nicht van mij en woonde aan de Keldermansstraat. Ik had ook een zus die Bea heette (1939). Ze is in Jan 2010 overleden. Ik zelf ben van 1943. Is Wim Punt en George Punt de zelfde persoon?


Datum: 05-10-2014
Naam: Simon Zijp  
img

Veel bekende namen, ook voor mij. Ik kwam op deze school in de 3e klas, bij Jan van Thoor. We lazen klassikaal, elke leerling 1 of 2 regels. Altijd op het rijtje in de klas af. Je telde dus de leerlingen, dan de regels in het boek en kon je oefenen op de regels die jij kreeg. Titels van boeken, "Jaap en Gerdientje" of " Loekie de eekhoorn".
Als het boekje eindelijk uit was begonnen we gewoon van voren af aan.
Zang, met liederen als "Toen Hertog Jan kwam varen...." Etc!
Rekenen met eindeloze rijtjes.
Dictee, aardrijkskunde: "Groningen, Hoogezand, Sappemeer, Zuidbroek, Oude en Nieuwe Pekala " etc etc
In klas 4 hadden we van Thoor weer, daarna kwam Henneveld, die had een motor!
Als laatste meester Borst, met bijlessen voor de rij langs het raam, die was voorbestemd voor het Lyceum. Een andere 6e klas boven had meester de Groot.
Op het schoolplein trefbal als we gym hadden, dus alleen bij mooi weer.
De kerstvieringen in de Baptistenkerk, eerst de houten lage kerk, pal tegenover de uitgang van het schoolplein aan de Wattstraat.
Later in die nieuwe lichte kerk, aan de Marconielaan, altijd met de diaserie van scenes uit het Kerstverhaal. Elke leerling had zijn eigen dia met bijbehorende tekst, die dan uit het hoofd werd gedeclameerd, staand naast het scherm.


Datum: 08-10-2014
Naam: Niek Reesink  
img

Even een reactie op Henk Bossema; nee, Wim en George Punt waren broers (volgens mij nog een broer en een zus) Zij woonden ongeveer op nummer 66 in de Musschenbroekstraat Wij woonden op nummer 5 in die straat. Mijn broer Bert zat geloof ik bij Simon Zijp in de klas. Zij hadden in de 5e klas Henneveld (die later leraar is geworden op de 1e chr. Mulo in de Jan van Heelustraat) Wij hadden Benschop. Vanaf klas 4 of 5 zaten ook Anke Tiemens en Yvonne van de Dorpe in onze klas. Silvy Phillipi woonde op de hoek van het Minckelerplein en de Musschenbroekstraat in het huis van dokter Poot (die was verhuisd naar de Pasqualinistraat)
Cadeautjes voor klasgenoten kocht je bij de Lebo op de Wattstraat. Het gebak kwam van Antonissen (Franklinplein) Daar was ook schoenmaker Bos, maar wij gingen naar schoenmaker Vos in de Minckelerstraat.


Datum: 08-10-2014
Naam: Simon Zijp  
img

Een aanvulling op Niek: Inderdaad woonde de fam. Punt op nr 66. De kinderen heten Corrie, Wim, Henk, Jan en tenslotte George.
Jouw broer Bert, Henk Punt, Anne Kaldeway van nr. 70, Nora Grevink van nr. 71, Dikkie Dieters van 21 en ik waren klasgenoten op de lagere school.
Boukje Hamoen nr. 24 en Annemarie Elzenga nr 56 waren vóór 1 september jarig en zaten dus 1 klas hoger. Die waren toen VEEL ouder en op die leeftijd kwamen die "van een andere planeet".


Datum: 10-02-2015
Naam: Wilna van der Wielen  
img

Niek wat heb jij een stalen geheugen. Lachen joh. Schoenmaker Vos had een dochter Jannemieke en dat was mijn vriendinnetje. Doe Kees de groetjes van mij. Groetjes Wilna van der Wielen, nu van Vuuren