Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 7122
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1906
Onderwerp.: Personen |Families |Meulemans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Wilhelmina Meulemans en dochters

Beschrijving Wilhelmina Meulemans-van de Ven met de 5 dochters. Boven zien we Fien, Anna en Iet. Onder Gusta en Rosalie. Zij woonden in de oude pastorie op 't Hofke en waren eigenaar van Hotel Stad Rotterdam op de Markt. De 5 dochters zijn allen vrijgezel gebleven en sommige stokoud, Anna zelfs 107 jaar!
Geplaatst op 07-11-2006

Reacties

Datum: 11-12-2012
Naam: Wim Coolen img

De 5 zusjes Meulemans van Stad Rotterdam, op de foto nog kleuters, brengen bij mij heerlijke herinneringen uit de jaren 60 naar boven. Jarenlang kwamen de zussen Rosalie, Gusta en Iet op de verjaardag van mijn moeder. En ieder jaar vertelden ze samen leuke verhalen en voorvallen, maar wel ieder zijn eigen deel. Kostelijk hoe zij de hele kamer gebruikten om uitbeelding aan hun verhaal te geven, elkaar corigeerden en zelfs over bepaalde loopjes het niet eens waren. Na enkele jaren kenden wij de jaarlijks terugkerende verhalen.


Datum: 20-09-2014
Naam: Ton Aarts img

Ik heb de zussen Meulemans zelf amper bewust gekend, maar Fien Meulemans was de peettante van mijn oudere broer Jos (1956).
Dat was zo gekomen omdat de zussen Meulemans bevriend waren met mijn oma Luus van de Loo die met haar 22 jaar oudere man Piet Aarts woonde in de Geestenbergstraat in Tongelre. Zelf was ze afkomstig uit de Loostraat (eerste grote boerderij op nummer 8). De achtertuinen lagen bijna tegen elkaar (Meulemans woonde in de oude pastorie aan 't Hofke). In 1929 werd mijn vader Tiny Aarts nog geboren als enige kind van Piet Aarts en Luus van de Loo. Hij werd volgens de verhalen nogal verwend door de (rijke) vrijgezelle zussen Meulemans. Mijn opa Piet Aarts overleed in 1953. Eind 1953 trouwden mijn ouders en in 1954 werd zoon Peter geboren en in 1956 dus zoon Jos, waarvan Fien Meulemans peettante werd. Ik kan me nog herinneren dat ze een keer voor een verjaardag van Jos met een prachtige speelgoedboot aankwam, die overigens binnen de kortste keren gesloopt was door de 5 broers Aarts (Peter, Jos, Jack, Ton en Maarten).
Zelf ben ik van 1961 en mijn oma Luus van de Loo ging eind jaren 60 naar kasteel Croy dat toen een bejaardenhuis was. Ze overleed in 1972 en daarna zijn de contacten met de zussen Meulemans snel verwaterd. Ze verhuisden op een gegeven moment (weet niet precies wanneer) ook naar het Villapark.
Ze zijn inderdaad allemaal erg oud geworden; Fien werd 88.
Waarom nu deze reactie : omdat ik op zoek ben naar oude foto's uit het familiearchief van de zussen Meulemans uit de jaren 1920 tot pakweg 1960 waarop mijn familieleden aanwezig zijn. Mogelijk ook de trouwfoto van Piet Aarts en Luus van de Loo uit 1924 die we zelf in eigen familie niet meer hebben.
Maar ik heb geen idee wie de erfgenamen waren van Anna Meulemans toen ze in 2005 (107 jaar oud) overleed. De zussen Meulemans hadden wel een neef Harry Vogels, zoon van een jongere zus van de moeder van de zussen Meulemans.
August Meulemans had, voor zover ik kan vinden, geen broers of zussen die kinderen hadden. August had een oom Benedictus Meulemans die ook in Eindhoven woonde, maar die was niet getrouwd (overleed 1905).
Overigens is er tussen Anna en Iet nog een zoon geboren, maar die is al jong overleden.
Oftewel: wie o wie weet iets over de oude foto's uit het familiearchief van Meulemans - van de Ven; ik ben zeer geinteresseerd.
Ton Aarts - Roosendaal


Datum: 22-09-2019
Naam: Paul van der Cingel img

In die tijd hadden nog maar heel weinig mensen een fototoestel. Voor foto's gingen ze naar een fotograaf die een studio had waar geposeerd kon worden. In die studio waren allerlei attributen om de foto wat 'aan te kleden', hier op de foto zelfs letterlijk. Ik vermoed namelijk dat de matrozenjurkjes van de meisjes voor de gelegenheid door de fotograaf ter beschikking waren gesteld. Vaak zie je ook een paar exotische planten, een paar stoelen enz. Kort na de oorlog lieten onze ouders ook foto's maken door een beroepsfotograaf. Die zat aan de rand van Woensel ongeveer waar nu het winkelcentrum is. Om het stilzitten te bevorderen kregen we allebei een pluchen dier in handen gedrukt met de opdracht dat goed vast te houden. Mijn broer kreeg een beer en ik een olifant. Matrozenpakjes voor jongens en jurkjes zoals op deze foto waren, denk ik, al uit de mode of hadden de oorlog niet overleefd en waren vanwege de algemene schaarste niet vervangen.