EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7088

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Fellenoord*

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Amerikaanse parachutisten Fellenoord 1944. (1)

Beschrijving

Op achterzijde foto staat geschreven: "Amerikaanse parachutisten worden enthousiast ontvangen (overweg Fellenoord) 18 sept '44".

>>de foto is vervangen door een beter en uitgebreider exemplaar van Niek Pulles. (red.)<<<


Geplaatst op

05-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Dit is een uitsnede van een foto van Ben Postema ook te vinden op atlantis beeldbank onder nummer 0064535.
Heb je deze foto's al lang in je bezit?


Datum: 05-11-2006
Naam: Jan Weijers  
img

Hans, in antwoord op je vraag of ik deze foto's al lange tijd in bezit heb: Jawel, zeker 20 of 30 jaar. Kwamen uit een persmap. Het zijn originele foto's, voorzien van diverse datumstempels en andere notities op de achterzijde. Foto 2 heeft een stempel van Ben Postema met adres. Foto 1 is anoniem, maar aan het handschrift te zien, uit dezelfde bron afkomstig.


Datum: 05-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ongeloofelijk wat voor uniek en bijna uniek (deze 2) materiaal jij hebt.


Datum: 06-11-2006
Naam: Huub de Mul  
img

Jan, ik heb Ben gekend. Ik weet dat hij in de oorlogsperiode filmde en fotografeerde. Ik heb helaas nog niet alle, mij bekende, foto's kunnen duiden maar zal zeker reageren als ik wat naders weet.


Datum: 06-11-2006
Naam: Piet van Hees  
img

Mijn kennis over die periode is vooral voertuigen, maar ik schrijf al bijna 20 jaar met een van de veteranen (Bill Guarnere) en ken een paar mensen die met het 101st Airborne iets hebben. Als je hulp nodig hebt....


Datum: 27-11-2006
Naam: Paul Zaagmans  
img

Wow, dit soort foto's blijf ik gewoon interessant vinden. Ik kom zo toch steeds meer te weten over deze periode in eindhoven. Zelf zoek ik nog foto's van Best tijdens market garden.


Datum: 07-02-2007
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Paul, schaf het boek Best bevrijd aan van C.B.J van den Biggelaar. CIP gegevens: Koninklijke Bibliotheek, Den Haag.vert. M.J.H van den Heuvel-Best stichting Brabants Airborne Museum.
ISBN 90-9007520-8. Hierin vindt je een schat aan foto's uit de oorlogs jaren!!


Datum: 04-03-2010
Naam: Max van Voorst  
img

Het boek en film/documentaire gaat over deze paratroopers onder de naam Band of Brothers. De generaal die de leiding had was Maxwell Taylor.


Datum: 06-05-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Dat puin op de grond van de daken enz. komt niet van het bombardement, maar van wat de Duitsers zo mooi konden zeggen, "Eindhoven volgens plan in puin en as achter gelaten" Dus het volgens plan terugtrekken en daarna consolideren om daarna genadeloos terug te kunnen slaan. Wat ze achterlaten is waardeloos en onbruikbaar. De techniek van de verschroeide aarde. Een mooi gegeven van achterlaten is het volgende. Munitie van Duitse makelei was niet bruikbaar door afwijkende kaliber. Totdat de Engelsen een wapen in de strijd brachten waar een rommeltje van munitie in gebruikt kon worden. Als het maar 9 m/m benaderde was het al bruikbaar voor het levensgevaarlijk handwapen, de Stengun. Het was een gammel wapen met weinig onderdelen en zeer bruikbaar voor straatgevechten. Naar ik mij herinner zat er in een bus een rond gewicht met slagpin wat door luchtdruk op en neer bewoog. Maar het kwam geregeld voor dat het wapen af ging bij het parkeren, met alle gevolgen van dien.