EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6908

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Schalmstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schalmstraat.

Beschrijving

Hij, de Schalmstraat, is al een paar keer genoemd. Nu dus zijn eigen foto. Richting Jorislaan. Nummer 18. Nog even mooi weer als gisteren (recorddag), maar al behoorlijk frisser.


Geplaatst op

27-10-2006

Reacties:

Datum: 21-03-2007
Naam: Margo Hugers  
img

Wat leuk, om ons ouderlijk huis terug te zien.Ik woonde op nr.18 tot 1971. Ook mijn opa en oma hebben in dit huis gewoond.


Datum: 21-03-2007
Naam: Hanneke Deen - Hugers  
img

Door mijn zus Margo werd ik geattendeerd op deze site en op de foto van ons ouderlijk huis. Ik ben Hanneke Hugers de jongste. We woonden hier met ons vader en moeder en mijn zussen Hennie, Margo en mijn broer Wil. We gingen naar de Mariaschool in de Gasthuisstraat (Fanny Bovers ik herinner me je nog goed) en onze Wil ging in de Tuinstraat op school. Kei leuke site en gaaf om ons oude huis zo mooi opgeknapt te zien!


Datum: 22-03-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Er was een gangetje dat vanaf de Schalmstraat op de Heezerweg uitkwam achter bakkerij de Teunis. Is het gangtje tussen de witte huizen op deze foto het bewuste gangetje? Ik weet nog goed dat ik in dit gangetje altijd meikevers aan het vangen was. Het was voor mij ook het ontsnappingsgangtje als ik met de jongens van Eickmans had geknokt.


Datum: 22-03-2007
Naam: P Hertogs  
img

Kan het zijn dat in 1945 hier de Familie van Berlo woonde?


Datum: 22-03-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

In mijn herinnering woonde hier inderdaad de fam. van Berlo. Kan me nog dochter Tony herinneren, getrouwd met Jonkers, er was ook een zoon Adje, verdere namen weet ik niet meer. En woonde in dat huis daarnaast de fam. Wildschut? Ook dacht ik dat het bewuste gangetje tussen die huizen in de Schalmstraat uitkwam.


Datum: 22-03-2007
Naam: Hanneke Deen - Hugers  
img

Dat is inderdaad het bewuste gangetje, maar volgens mij ondertussen afgesloten. De familie Van Berlo woonde op de foto links van ons aan de andere kant woonde volgens mij de familie Teuwen of zoiets, maar mijn zus weet dat vast nog wel.


Datum: 22-03-2007
Naam: Hanneke Deen - Hugers  
img

De familie Wildschut woonde verderop (ik dacht nummer 10) tegenover de DAF-poort.


Datum: 22-03-2007
Naam: Hanneke Deen - Hugers  
img

Ja, Jan dat herinner ik me nog wel dat jij zo af en toe knokte met de jongens van Eikemans, Henk, Nico, Wim, het was een heel groot gezin. Vader Eikemans reed als eerste gewone burger een auto, uiteraard een DAF (groen). We wisten altijd wanneer hij thuis kwam, want hij bleef achter het stuur zitten toeteren tot een van de kinderen de poort open kwam maken. Verder hadden in de straat alleen de ondernemers een auto, Schoenmakers, de kolenboer, Van den Oever de stoffeerder en natuurlijk Maessen het verhuisbedrijf.


Datum: 22-03-2007
Naam: Margo Hugers  
img

Naast ons woonde de familie Theeuwen. Aan de andere kant woonde inderdaad de familie van Berlo. Dat huis is later verkocht en afgebroken. De Fam Bunnik heeft daar een nieuw huis gebouwd. Tonny van Berlo, getrouwd met Jonkers, was een dochter van Janus van Berlo en woonde ook in de Schalmstraat. Het nummer weet ik niet. Zij is jong gestorven en ze hadden een zoon Tonneke, die bevriend was met mijn broer Wil.


Datum: 25-03-2007
Naam: Toon Jonkers  
img

Hallo Margo Hugers, inderdaad hadden ze daar een Tonny, die was getrouwd met Hein Jonkers. En die hadden 4 kinderen. Hun zoons Hennie en Adrie en dochter Rieky en dit schrijft dus hun zoon Tonneke Jonkers of tegenwoordig Toon Jonkers
Leuk om mijn opa en oma hun huis hier op de site te zien. En dat mijn naam hier bij genoemd wordt. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een vriend was van jullie Willeke. En dat we altijd door dat paadje naar school liepen. Inderdaad is mijn moeder gestorven toen ik 11 jaar was en we in de Palestrinastraat woonden in Gestel. Ik woon nu in Veldhoven.


Datum: 13-08-2007
Naam: Marco Mariën  
img

Naast de Fam Schoenmakers woonde de Familie van Lieshout en twee huizen verder Stien de Wit. Daarlangs zat het transportbedrijf van Maessen, verder aan de zelfde kant de Fam van de Berg met zoon Jan en dochter Dorethe. Langs van de Oever links Mevrouw Vermeulen en rechts de Familie Marien daarlangs de Familie van Gladbeek. Ik kan me nog herinneren wel dat we bij de Familie Eikemans op het stoepje zaten te spelen met de kids uit de Schalmstraat.


Datum: 13-08-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Dat gangetje waar Jan Kneepkens het over had was afgezet door een beukenhaag. Ook ik herinner me de meikevers. Het was voor ons een alternatieve route van de school in de Le Sage ten Broeklaan naar Tuindorp.


Datum: 03-01-2008
Naam: G.W. Eickmans  
img

Gisteren hoorde ik over de Eindhovense site en in het bijzonder over de pagina van de Schalmstraat.
Hanneke Deen Hugers vertelt daar het e.e.a. over de fam. Eickmans. Wij woonden op nummer 1d. Henk, Nico en Wim waren de jongste jongens. Walther en Gerard zijn de oudste twee. We hebben echter ook nog 3 zusjes Hanny, Toos en Ine. Van ons huis en de ligging ervan bezit ik een paar foto's. Wij zijn in 1957 in de Schalmstraat komen wonen. Onze ouders hebben er tot 1973 gewoond. Zelf ben ik in 1965 vanuit de Schalmstraat getrouwd en verhuisd.


Datum: 04-01-2008
Naam: Hanneke Deen - Hugers  
img

Wat leuk dat er iemand van de fam. Eickmans reageert. Ik herinner me dat we veel bij jullie voor op het stoepje speelden. Lijkt me leuk de foto's op deze site te zien van jullie huis. Wij (mijn broer Wil en ik) speelden veel met Henk en Ineke, mijn zus Margo en Henny waren meer bevriend met Toos. Herinner me nog dat bij jullie thuis altijd veel aardappelen geschild moesten worden en als het nieuwe aardappelen waren werden ze in een grote ketel onder water gezet en werd er met een stok in gestampt om zo de schil los te krijgen.


Datum: 06-01-2008
Naam: Walther Eickmans  
img

Wat is dat leuk om terug te zien, maar jammer genoeg staat 1d er niet op, wat volgens mij heel veel veranderd is door het bedrijf van Wildschut wat er nu zit.
Ik heb er gewoond van 1957 tot ik in 1969 ben getrouwd, maar was er eigenlijk nooit aanwezig omdat ik toen al mijn vrienden in Tongelre had en daar dan met de scooter (Heinkel) tochten ging maken.
Heb het er wel goed naar mijn zin gehad verder want ik vergeet nooit dat ik na een val met de fiets een flinke hersenschudding had en dan kwam Hanny van Rooij op bezoek, is later getrouwd met Jack Verleg.
<<< en na deze ontboezemingen nog even je emailadres doorgeven s.v.p. (Peter) >>>


Datum: 06-01-2008
Naam: Ine Eickmans  
img

Wat leuk dat Hanneke en Wil, maar ook Margo reageert. Ik weet ook nog dat gangetje om naar school te gaan. Bij Verhoeven waren we ook vaak aan het spelen. Jonkers en van Maas en Walraven zijn nog allemaal bekenden van toen.


Datum: 07-01-2008
Naam: Hanny Wijers-Eickmans  
img

Puur jeugdsentiment dit. Ik ben Hanny Wijer-Eickmans [Johanna]. Het oudste meisje bij ons thuis en ik was en ben nog steeds vriendin met Marianne van `t Hof. Ik ben in 1968 getrouwd vanuit de Schalmstraat met een neef van de kinderen Hugers. Recent ben ik nog eens door de Schalmstraat gelopen en het voelt nog steeds wel een beetje vertrouwd. Er is in de plaats van de D.A.F. een kompleet nieuwe wijk gebouwd. In de berichtjes hierboven zijn toch niet alle namen voor mij bekend.

<<< ik ben benieuwd of er nog meer familieleden Eickmans gaan reageren! (Peter) >>>


Datum: 08-01-2008
Naam: Toos vd Meulengraaf-Eickmans  
img

We maken er even een familie Eickmans site van, dus ook een reactie van mij, Toos vd Meulengraaf-Eickmans. Tot mijn trouwen in 1974 heb ik hier gewoond. Ik was een vriendin van Riekie Jonkers van, volgens mij, nr.11 maar ging ook om met Hennie Hugers maar ik zie nu alleen Hanneke staan. In mijn herinnering waren het de zusjes Hennie (van mijn leeftijd) en Margo (van onze Ine haar leeftijd). We gingen op donderdagavond samen zwemmen. Naast van Berlo woonde fam. Walravens met ook kinderen van onze leeftijd waar we mee naar school liepen door, zoals wij toen zeiden, het PAIKE al heette het bij ons thuis het gangetje.


Datum: 10-01-2008
Naam: Henk Eickmans  
img

Het winkeltje van Betsie v.d Oever waar je drop kocht voor een cent en gasmuntjes haalde moet het tweede huis zijn op de foto.


Datum: 10-01-2008
Naam: Margo Jansen-Hugers  
img

Nee Henk, het tweede huis op de foto is van Theewen die woonden naast ons.


Datum: 11-01-2008
Naam: Hanneke Deen - Hugers  
img

Henk bedoelt denk ik het tweede blok huizen en dan heeft hij gelijk, het tweede huis van het tweede blok, daar woonde Betsie en Huub van den Oever. Huub werkte volgens mij bij Philips en Betsie dreef haar winkeltje. Ik herinner me dat ik er een keer van mijn enige zakgeld een wit puntzakje kocht. Wat er in zat wilde ze niet zeggen, ik mocht het pas buiten openmaken. Na betaling naar buiten en het zakje opengemaakt, wat bleek, ik had koekkruimels gekocht!


Datum: 11-01-2008
Naam: Toos Van de Meulengraaf-Eickmans  
img

Volgens mij woonden op nr. 2 Beks of zo, die hadden een handel op de markt, iets in ondergoed. Op 4 Verhappen met een winkeltje op de Heezerweg, op 6 een postbode waar ik de naam niet meer van weet, dan op 8 het winkeltje van Van de Oever. Vervolgens op 10 Wilschut, op 12 Van Engelen wat oudere mensen zonder kinderen. Dan het paadje. Op 14 Marien en dan Hugers vervolgens Van Berlo, dan Walravens dan van `t Hof.


Datum: 12-01-2008
Naam: Hanneke (Deen) Hugers  
img

Toos, volgens mij zat het iets anders in elkaar. Opp 18 Hugers, dan richting kerkhof op 16 Teeuwen, het gangetje, dan op 14 Van Engelen (inderdaad een echtpaar zonder kinderen), dan op 12 Huub en Betsie van den Oever, op 10 Wildschut, dan op 8 de postbode Versantvoort, op 6 mensen met 2 dochters waarvan een Carla heette, hun achternaam ben ik kwijt, dan op 4 de vader van mevr. van Engelen, een alleenstaande oude man, dan op 2 een echtpaar met 2 zoons, Rudy en Toontje, achternaam hiervan is me ook even ontschoten, dan een oprit naar een industriepandje achterin en dan de Mulo. Vanaf de andere kant vanaf 18 (Hugers) richting Heezerweg, op 20 Familie Van Berlo, dan Walravens, dan Vermeulen en weer Vermeulen (familie van elkaar) dan van den Oever en dan Mariën en Van Glabbeek, het laatste huis weet ik niet wie daar woonden.


Datum: 13-01-2008
Naam: Margo Jansen-Hugers  
img

Rudy en Toontje heetten Louwers. Toontje kwam wel eens bij ons thuis. Dat echtpaar zonder kinderen was dat niet Eefje die bij van Happen werkte?


Datum: 13-01-2008
Naam: Hanneke (Deen) Hugers  
img

Het echtpaar zonder kinderen was Hr. en Mw. van Engelen. Zij heette volgens mij met haar meisjesnaam Lisa Peijnenburg en die oude man in het een na laatste huis was opa Peijnenburg, haar vader. Wie weet hoe de mensen heetten die in het laatste huis richting Heezerweg woonden naast Van Glabbeek?


Datum: 03-04-2008
Naam: T van Rooij-Sanders.  
img

Wel nog een late reactie, maar toen wij in de Schalmstraat kwamen wonen in 1970 woonde er in het laatste huis naar de Heezerweg toe de Fam. Dirks. Een weduwe Dirks en haar dochter Rikie die getrouwd was met Willem Verhoeven. Zij zijn denk ik bij de moeder ingetrouwd en hebben daar tot eind 2001 gewoond en zijn toen naar Aalst verhuisd.


Datum: 19-10-2015
Naam: Ilse X  
img

De familie die op nr. 16 woonde, heette Teeuwen (zonder h). Een dochter is destijds geëmigreerd.
=== Ilse, mail je nog even je achternaam? = Red. ===