EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6876

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Koenraadlaan/Bezemstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Strijp, St Koenraad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Koenraadlaan

Beschrijving

Gezien mijn eigen leeftijd nu denk ik dat deze foto is van 1956. Wie de juffrouw is weet ik niet meer. Ik zelf zit onder het gordijn en mijn broer Jos zit uiterst rechts. In de tweede jongen links meen ik Leo van Merode te herkennen. De meisjes en de andere jongen weet ik echt niet meer, maar ik ben er wel benieuwd naar.


Geplaatst op

25-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-12-2006
Naam: Theo van het Hof  
img

De juffrouw moet haast wel juffrouw Corrie zijn, een achternaam heb ik nooit geweten.


Datum: 01-01-2007
Naam: Frans Kolen  
img

Volgens mij is die juffrouw Corrie van Spaandonk. Zij woonde toen in de Beukenlaan. Zover ik weet runden juffrouw de Vries en Corrie van Spaandonk (en waarschijnlijk een aantal nonnen) de kleuterschool in het zaaltje aan de Koenraadlaan (toen nog Bezemstraat). Ik zat op die kleuterschool van 1950 tot 1952.


Datum: 10-08-2007
Naam: Diny Arends-kop  
img

Ook ik zat op deze kleuterschool, samen met mijn tweelingzus ik weet nog goed dat mijn oudste zus ons daarheen bracht voor het eerst en dat ze zei dat wij niet bang hoefden te zijn, want ons broertje Toon zat er immers ook. Ik heb twee jaar mogen genieten van deze school en ben toen naar de nieuwe kleuterschool gegaan. Wij kregen les van zuster Stanislas, maar de meeste kregen les van zuster Nimfa of zuster Benedicta. Het spelen ging in twee groepjes omdat de binnenplaats van het klooster hier voor gebruikt werd.


Datum: 07-10-2007
Naam: Nellie Tielemans-Lenting  
img

Hoi, ik ben Nellie Lenting en heb in deze tijd daar op school gezeten. Wat nu nog bij me omhoog komt, is dat ik zo bang was op de speelplaats omdat die zo hoog ommuurd was. Verder hingen er in de gangen prachtige schilderijen van heiligen en een van een prachtig hart.


Datum: 09-11-2007
Naam: Corrie van Spaandonk  
img

Deze juf heet juffrouw Corrie want ik ben het zelf! Wat leuk die foto's terug te zien! Hartelijk dank daarvoor!


Datum: 15-02-2008
Naam: Toon de Leeuw  
img

Nog een aanvulling: Het meisje naast Leo van Merode is zijn zus Greetje. Zij woonden in de Lochemstraat. Van juffrouw Corrie heb ik, samen met anderen nog een hele tijd zangles gehad. Ik heb daar nog steeds profijt van, want ik ben nog actief zanger (bas inmiddels) bij een kerkkoor en een gewoon gemengd koor. Bedankt nog Corrie voor het leggen van een solide basis.
Onze kleuterklas werd ook gebruikt als gemeenschapszaaltje voor de parochie. Er was ook een podium, dat afgesloten kon worden van het zaaltje. Op het podium was de kleuterklas van juffrouw De Vries. In het zaaltje werden ook films gedraaid op zondagmiddag. Voor een kwartje kon je daar naartoe.


Datum: 20-02-2008
Naam: Ria Hellings  
img

De foto is van 1958 of 1959 want eerst hebben we bij juffrouw De Vries gezeten en het jaar daarop pas bij jufrouw Corrie. Zelf zit ik onder het raam. Wij woonden in de Needestraat en naar mijn opa, die bij ons in woonde, is de Helling vernoemd.


Datum: 18-07-2016
Naam: Maya Josiassen-Wouters  
img

Ik lees de reactie van Ria Hellings. Dat is grappig, want haar opa was een broer van mijn oma die in de Ruurlostraat woonde.
Mijn broer Jos is volgens mij nog bevriend geweest een broer van Ria. Ze hebben in waarschijnlijk in dezelfde klas gezeten. Mijn broer is in 1955 geboren en wij woonden in de Groenlostraat.


Datum: 18-07-2016
Naam: Rene van de Westelaken  
img

Graag wil ik nog een keer reageren op de genoemde datum van deze foto. Ik sta op de foto die van mijzelf is en ik ben geboren in december 1951 en 1959 deed ik al mijn eerste communie in de Koenraadkerk. Juffrouw Corrie zelf heeft ook gereageerd op de foto. Het is natuurlijk ook erg lang geleden. In de Helling ben ik regelmatig geweest. Klopt het dat kinderen daar ook mochten biljarten? Ook de Breeuwer lag achter de kerk, daar ben ik getrouwd in 1973. Jammer dat er niet zoveel foto's langskomen van deze twee gebouwen, of ik heb ze gemist?