EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6872

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Koenraadlaan/Bezemstraat*

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Koenraad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De welpen van de Koenraadkerk.

Beschrijving

Deze foto is genomen in ongeveer 1960 denk ik. Bij deze welpen uit Strijp staan pater Canisius een begrip in Strijp o.a. met zijn mooie jongenskoor. De leidsters zijn Akela Annie de Reuver, Raksa Joke van Eekelen, de derde jongedame het meest rechts ben ik vergeten. De volgende namen weet ik nog. Onderste rij: Jos en Rene van de Westelaken, Harold Steenbakkers?, Pierre van Dooren. Daarboven: Leo van Merode, Twan van de Ven. Daarboven: Paul Donders, Tonnie de Leeuw, Ad Kauwenberg. Boven meen ik Pierre van de Lans te herkennen, maar verder weet ik het helaas niet meer.


Geplaatst op

25-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-10-2006
Naam: Jan Reuvers  
img

Beste René, de akela heet geen Annie Reuvers maar Greet Reuvers. Ik zal haar vragen naar de rest van de namen. Die weet ze ongetwijfeld.


Datum: 27-10-2006
Naam: Rene van de Westelaken  
img

Bedankt voor de verbetering, ik had het zo in mijn gedachten. Heb ik het wel goed onthouden dat ze woonde op het Gelderlandplein, hoek Zevenaarlaan? Ik heb een foto dat wij verkleed die kant uitliepen. Dit samen met Joke die bloemen bij zich heeft over het plein naar dat adres voor een gebeurtenis.


Datum: 27-10-2006
Naam: Jan Reuvers  
img

Dat heb je goed onthouden, wij woonden inderdaad op de hoek Gelderlandplein Zevenaarlaan op nr 23.


Datum: 29-10-2006
Naam: Per van der Lans  
img

René, ik heb een soortgelijke foto en die is gemaakt december 1961.
De welpen zijn bij mijn weten:
Bovenste rij: P. Canisius, Per van der Lans, Chiel van Os(ch), Juul van Zantvoort, Peter Berends, Peter Verhage, Pieter-Jan Wasser, Leo Mielekamp?
2e rij: Hans de Groot, Peter Donders, Toon de Leeuw, Ad Kauwenberg, Henri Beekmans en de ontbrekende naam van de leidster is Ank van de Besselaar.
3e rij: Jacky Vermeulen, Frans v.d. Laar, Leo van Merode, Twan v.d. Ven, Kees Klerkx, Peter van Hout.
4e rij: Jan v.d. Emden, Jos v.d. Westelaken, Harold Steenbakkers, Pierre van Dooren, Rene v.d. Westelaken, en volgens mij Arnold v.d. Berk.


Datum: 16-11-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

René, ik heb pater Canisius wel eens op mijn brommer naar Zeelst gebracht. Hij was goed bevriend met de ouders van Harold Steenbakkers. Mijn moeder werd door pater Canisius en door het hoofd van de paters vaak met de auto van Harold zijn vader opgehaald bij een broer van mij. Zo zie je maar dat in de jaren 1960 protestant en katholiek goed samen ging.


Datum: 27-01-2007
Naam: Bert van Herk  
img

Pater Canisius, ik ken hem nog wel. Hij die voor de klas met hel en verdoemenis dreigde als je de katechismus niet kende, en andere zedenpreken. Maar die graag naar de meisjes keek. En die later zijn ambt neerlegde om te trouwen met Ankie Dukkers uit de Halvemaanstraat, die tegenover de Etos-winkel woonde.


Datum: 15-02-2008
Naam: Toon de Leeuw  
img

Hoi René en Per. Het rechter manneke op de bovenste rij heet Henk Koeneman en is niet onze klasgenoot Peter Mielekamp. Het jongetje zonder uniform op de tweede rij links is Gert van de Berk (dus niet Hans de Groot), het broertje van Arnold (helemaal rechtsonder op de foto), die bij ons in de klas zat. Van dit gezin zijn de vader en de moeder en enkele kinderen bij een ongeluk om het leven gekomen, op weg naar hun vakantiebestemming in Frankrijk. Ik geloof, dat Gertje één van de slachtoffers was. Op de derde rij, naast de akela, zit niet Jacky Vermeulen, maar zijn voornaam is Frans(ke). Ik geloof, dat we nu het plaatje kloppend hebben met de juiste namen. Hoewel ik tegenwoordig Toon heet werd ik in die tijd Tonnie genoemd.


Datum: 28-03-2011
Naam: Paul Donders  
img

Mooie tijd, daar helemaal boven in het klooster aan de Bezemstraat. Het zomerkamp in Swalmen, 50 meter van Duitse grens, was voor ons jongens heel spannend toen en de spectaculaire jacht op koekdieven door Eindhoven, op verzoek van Eindhovense politie werd ons verteld. De jacht eindigde in het Philips-de  Jongh wandelpark met als beloning heerlijk snoep en koeken.


Datum: 15-08-2014
Naam: Pierre v d Wielen  
img

In mijn tijd bij de welpen was de akela mej. Van Loon. De hatie was juf Bierhuizen uit de Zutphenstraat. Wij zaten boven in het klooster van de paters.


Datum: 04-09-2015
Naam: Ria van Deursen  
img

De dame meest rechts is mijn nicht Lenie van Os en links onder mijn nicht Greet Reuvers


Datum: 22-09-2015
Naam: Bert van den Berk  
img

@ Toon de Leeuw, inderdaad de onderste rij rechts is mijn broer Arnold van den Berk en Gert van den Berk is er ook bij (niet Hans de Groot). Gert en Arnold hebben inderdaad wel een ongeluk in Frankrijk gehad waarbij onze ouders en de oudste zus zijn overleden, maar leven nog.


Datum: 28-05-2021
Naam: Dirk van der Haar  
img

Pater Canisius kan ik mij nog heel goed herinneren. Ik ben nooit bij de welpen geweest, maar mijn broer Toon wel. Ik was wel bij de verkenners en ben ook misdienaar geweest.


Datum: 31-05-2021
Naam: bert van herk  
img

Ik zou die smiecht nog wel eens tegen willen komen, die Canisius. Wat was dat een misselijk menneke. Met al die jongens die hier genoemd worden heb ik ook nog in de klas gezeten. Ik ken ze allemaal. Trouwens waar is Herman Uffink? Hij wordt niet genoemd. Ik weet dat hij niet bij de welpen zat. Ik snap niet dat niemand dat durft te zeggen. Zijn jullie nog steeds in de ban van die smiecht? Als ik die verhalen allemaal lees, jongens wat was dat een heilige zeg.


Datum: 02-06-2021
Naam: bert van herk  
img

Koos de Roo mis ik ook, ook een jongen van dezelfde club, maar hij was ook geen welp,


Datum: 02-06-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Na jaren leergeld te hebben betaald, of dat nou Eikenburg was of een ander Internaat of een vereniging waar fraters, paters en andere geestelijken bij waren, weten we nu wat we in de vroegere jaren niet wisten. Heren hou je bij je geloof.