EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6762

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Nieuwe Dijk*

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De jeugd van de Nieuwendijk.

Beschrijving

Hier zie je v.l.n.r. Els van de Ven, Jantje Strijb, Marietje Strijb2, Ria van de Ven, Annemieke Strijb, Toontje Strijb, Marietje Strijb1 en Hansje Need. Allemaal bewoners van de Nieuwendijk.


Geplaatst op

21-10-2006

Reacties:

Datum: 30-12-2006
Naam: Han van Dijck  
img

Toontje Strijb zat bij mij op de lagere school (frater Andreasschool).
=== Zoek maar eens op foto 2955, foto 8290, foto 6734, foto 3673 (met Henk Strijb), foto 6764 (met Jan Strijb), en foto 3275 (weer Jan Strijb) (Red.) ===


Datum: 31-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

De Nieuwendijk, was dat waar nu de Gen Marshalweg is? +++Er is nooit een Nieuwendijk geweest in Eindhoven zoek op nieuwe dijk en vind!+++


Datum: 01-01-2007
Naam: Toon Sanders  
img

Is de Nieuwe Dijk nu niet Verschaffeltstraat geworden? Ik heb vroeger op het laatste gedeelte van de Eckartseweg gewoond, ging je richting Son dan kwam je op een kruising waar je linksaf richting de Nieuwe Dijk kon, bijna rechtdoor ging je over een smal wegske naar Son, maar je kon ook de Eckartseweg blijven volgen tot de brug over de Dommel, en dan werd het de Soeterbeekseweg. In het laatste huis, nu op Eckartseweg noord, woonde de familie Clement, iets verder was een cafe van Sanders. (geen familie van mij) daarna kwam die kruising.


Datum: 02-01-2007
Naam: Ida Wagemakers-Schriks  
img

Er is wel een Nieuwendijk geweest in Eindhoven, in Woensel. Ik heb er twee jaar gewoond en mijn familie nog langer. De familie Van de Ven, van Ham en Strijbosch, zijn toch bekende namen, het is later van naam veranderd, Generaal Dibbetslaan.


Datum: 04-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Iets waar ik het nut nooit van inzag, maar blijkbaar is de zoekfunctie te moeilijk, is het op allerlei plaatsen herhalen wat elders ook al te lezen staat. Maar vooruit bij deze. foto 6962: "Op de achtergrond de Nieuwe Dijk of heette het toen al Verschaffeltstraat." foto 1808: "Het andere stuk Nieuwe Dijk werd Verschaffeltstraat." foto 1181: "Om in Eindhoven te komen moesten de Strijpenaren van Schouwbroek via de Nieuwe Dijk (Gagelstraat in Strijp) over de Hoge weg (Gagelstraat in Woensel)" Deze Nieuwe Dijk heette ook wel Keiweg of Oude Weg foto 818 :"Dit was vroeger de Nieuwe Dijk. Added by Wil Van Hout on 20 October 2006. De Nieuwe Dijk en dan vooral dit stuk had niet zo'n goeie naam. Dit stuk van de straat kreeg na de aanleg van de Veldmaarschalk Montgomerylaan, de naam Generaal Dibbetslaan zie foto 1807. Added by Hans van Melis on 20 October 2006. Vroeger heette het de: Nieuwe Dijk. Added by Henniedegroot on 20 October 2006." Hier vielen we vroeger al in herhaling. foto 1279: "Voordien lag daar geen straat. Wel links voor de huizen. De Nieuwe Dijk. In die tijd gesplitst in Verschaffeltstraat en Generaal Dibbetslaan. Het stuk wat op de foto staat is een rijwielpad."


Datum: 12-04-2009
Naam: Henk Strijb.  

Ik begrijp niets van de vele onzin die hier geschreven staat. Natuurlijk was er een Nieuwe Dijk daar woonde de halve familie van mij. Ik zelf ben opgegroeid op de Broekseweg en heb alle klassen van de Frater Andreasschool doorlopen. Ik ken dus alle leraren, fraters en meester Beexks die tegenover cafe Dijsselbloem woonde. Cafe Dijsselbloem was het clublokaal van WVVZ waar ik zelf heb gevoetbald. Ik ben nu 74 jaar.


Datum: 14-05-2010
Naam: Peter Vervoort  
img

Er is inderdaad wel een Nieuwe Dijk geweest. Diverse kinderen die bij mij op de Nutsschool in de Schoenmakerstraat hebben gezeten woonden destijds hier. O.a. Jan, Mientje en Marietje Slikker, Hepke, Koop en Jacob Krikke, Pieter en Rieks de Valk, Harrie en Jan v.d. Leij.


Datum: 08-01-2011
Naam: Frits Rutjens  
img

Henk wat jij schijft is helemaal waar, Frits


Datum: 20-08-2012
Naam: Henry Lier  
img

Natuurlijk was er een Nieuwedijk. Ik heb er 25 jaar gewoond. Deze begon op de Woenselsestraat en eindigde op de Eckartse weg. Later is deze gesplitst in de Verschaffeltstraat en de Gen. Dibbetslaan. De splitsing was, waar vroeger de oude Torenstraat was die naar de Broekseweg liep.


Datum: 20-08-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Dat klopt Henry, en op foto 1079 is dat mooi te zien. De Nieuwe Dijk komt daar uit op een vijfsprong. Deze vijfsprong moet je nu gaan zoeken onder het asfalt van de John F. Kennedylaan, vlakbij de fietstunnel naar de Aeneaslaan.
Meer informatie over dit laatste stukje Nieuwe Dijk, nu Generaal Dibbetslaan, vind je als je hier klikt


Datum: 20-08-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

De wat kryptische discussie over Nieuwendijk vs. Nieuwe Dijk zal wel slaan op de schrijfwijze van de straatnaam. Vastgesteld met twee woorden als Nieuwe Dijk in 1920. Na de oorlog echter is de algemene gebruikelijke schrijfwijze, ook b.v. in de adresboeken van de gemeente, Nieuwendijk, als 1 woord. Er is dus wel degelijk een Nieuwendijk én een Nieuwe Dijk geweest.