EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

1079

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Noordelijk van de Pastorie- en Kronehoefstraat

Beschrijving

Een deel van een oude stadsplattegrond uit 1959. De omgeving Woenselsestraat en Vlokhovenseweg. Met daarop onder meer de straten; Stoutheuvelweg, Vaartbroekseweg, Eckartse Heiweg, Hoolstraat, Tempelstraat, Barrierweg, Rapenlandstraat en Nieuwe Dijk. Het geeft weer een beetje achtergrond waar enkele namen vandaan komen.


Geplaatst op

18-08-2005

Reacties:

Datum: 04-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Voor mijn gevoel ging de Eckartseweg over in de Orpheuslaan.


Datum: 22-11-2007
Naam: Hans Schoonen  
img

In mijn herinnering heeft het heel lang geduurd voor je van de dr. Cuyperslaan rechtstreeks naar de Woenselsestraat kon. Hij liep dood richting noord en je kon aan het eind rechtsaf de Thorvaldsenlaan in. Het stuk naar de Barrierweg is pas in de jaren zeventig aangelegd. Op de rijbaan heb ik met mijn broer en zussen nog heel vaak gespeeld juist omdat het geen doorgaande weg was


Datum: 23-11-2007
Naam: Hans Schoonen  
img

het stukje dat gestippeld ingetekend links van de Woenselsestraat staat is heel vooruitstrevend de wijk Mensfort, met Willem de Bruynstraat, Jan Heynslaans, Willem van kesselstraat etc, nooit geweten dat dit al zo oud was. De compleet nieuwe wijk met Dr Cuyperslaan, Europalaan enz. staat helemaal niet op deze kaart, maar volgens mij is die gesitueerd in het lege stuk waar de naam Woensel staat.

<<< Het grootste deel van de Dr Cuyperslaan ligt echt links van de Woenselsestraat (waarvan een groot stuk hier op deze kaart al staat geprojecteerd). Zie bv foto 809 en pak de Hamsterstraat als referentiepunt. Langs de flats aan de Willem van Kesselstraat hebben heel lang weilanden gelegen en deze zijn pas in de jaren zeventig vervangen door de verlengde Cuyperslaan. Ik denk niet dat ze op het stadhuis deze visie al hadden in 1959 gezien de rest van de plattegrond.

<<< Ik heb het helemaal niet over de Willem van Kesselstraat gehad, ik blijf erbij dat op deze kaart het stuk weg tussen de Otterstraat en de oude Barrierweg echt de Dr Cuyperslaan is. Op de plattegrond van 1961 is dit stuk al gerealiseerd en het doortrekken naar de Woenselsestraat staat daar ook al geprojecterd (die realisatie liet inderdaad nog heel wat jaren op zich wachten, dat heb ik ook niet ontkend, maar de visie was er dus blijkbaar al wel) (Peter) >>>


Datum: 28-10-2008
Naam: peter  
img

Is ooit iemand opgevallen hoe de Barrierweg hier loopt?


Datum: 28-10-2008
Naam: Peter Vermeulen  

Ja hoor, lees maar eens bij foto 3977.


Datum: 29-10-2014
Naam: Theo Swlnkels  
img

Toen ik voor de eerste keer van de legerplaats Oorschot naar de Woenselsestraat ging lukte me dat niet in het donker. Wij woonden toen nog op nr 235 later op nr 275 van de visboer,Hendriks. Dus ik was in de omgeving vrij goed bekend.
Ik heb mijn Simplex brommer door de modder moeten duwen om in de Otterstraaat te komen.
De Barrierweg was toen al vrijwel klaar, maar ik kon niet in de Otterstraat komen.


Datum: 08-01-2018
Naam: Kees Buijs  
img

De Eckartseweg liep van de Broekseweg tot aan de Dommelbrug op Soeterbeek. ( De bekende brug van Willem Hikspoors.) De huisnummers op Soeterbeek waren genummerd van ! t/m 13. Vanaf de kruising met de Nieuwendijk begon het aan een kant met huisnummer 15 en aan de andere kant met 200.