EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15631

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg/Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Een stukje Vlokhoven

Beschrijving

Een kijkje op de Vlokhovenseweg met de kerk en Unitas. Gezien vanaf de Samarialaan, maar ik kan me vergissen.


Geplaatst op

22-04-2008

Reacties:

Datum: 22-04-2008
Naam: Ruud Cox  
img

De Vlokhovenseweg komt nu van links vanaf het Winkelcentrum Woensel. De Samarialaan ligt links van de grote bomen aan de linkerkant. Op de plek waar de fotograaf heeft gestaan staan nu huizen. Als ik het me goed herinner hebben in een van de huizen op de rechter voorgrond vroeger Arno en Gratje gewoond. Bekend van het nummer "Pappie ik zie tranen in Uw ogen".


Datum: 24-04-2008
Naam: Mario van Beek  
img

Dit alles klopt Ruud maar ik twijfel wel aan het jaartal dat bij deze foto staat. Volgens mij liep de Woenselsestraat in 1970 nog door, sommige van mijn klasgenoten woonden in dit later afgebroken gedeelte (ter hoogte van WCW) en gingen toen naar de huizen aan de Nebostraat (+/- 1974). Dus op de plaats waar deze foto is gemaakt stonden in 1970 nog die kleine huisjes van de Woenselsestraat.


Datum: 03-08-2008
Naam: Hank Peters  
img

Als ik het goed heb staat de fotograaf ongeveer waar garage Roxs was. Dit is de afbraak van de Woenselsestraat. In het eerste huis links woonde de familie De Haas, nadat hun boerderij was afgebroken en die stond achter die bomen links. Als je goed kijkt,zie je ook nog zaal Unitas net voor de kerk rechts. En ik dacht dat de lege plek rechts op de voorgrond de plaats was waar bakkerij Michielse zat.


Datum: 18-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Hank Peters, klopt, wat je opmerkt, bij de lege plek stond inderdaad de winkel van Piet Michiels, levensmiddelen, brood en banket. Voorheen woonden wij zelf daar, mijn ouders runden daar een winkel in huishoudelijke artikelen, haarden, kachels en rijwielen en er was ook een werkplaats achter, in de tijd van Michiels. Later werd dit de broodbakkerij. Ik ben er in 1937 geboren. Later verhuisden we naar de overkant op nr. 120. Dat was direct na de oorlog. Rechts op de foto woonden wij dus, en het was een blok huizen van vier, eerst een winkel dus en nog drie privé-woningen. Onze winkel annex woonhuis werd bewoond tussen de jaren 1932 en 1947.


Datum: 13-04-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Mijn ouders, Gerrit en Jet Platenburg - Van de Rijdt, hebben vanaf najaar 1945 tot na mijn geboorte in november 1946 het bovenhuis bewoond van het huis rechts op de foto. De benedenverdieping werd bewoond door de familie Walraven. Hun zoon Toon (zie foto 12300) zou later de tambour maître van de Vlokhovense harmonie worden en nog later van de ook in het buitenland bekende "Die Tambourijne van die Stadt Eindhoven" (Ikzelf ben ook nog een jaar of vijf als tambour bij "Die Tambourijne" geweest). Vanaf hier verhuisden wij verder richting kerk naar Woenselsestraat 31, naast mijn grootouders, Marinus en Hanneke Van de Rijdt-Schuurmans, die op 33 woonden. Het waren twee lage werkmanshuisjes onder één dak met er voor vier grote prominente lindebomen.


Datum: 13-04-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Het verhaal van jou, Cor, kan ik me ook nog wel voor de geest halen. Natuurlijk de familie Walraven ook, maar ik heb altijd gedacht, dat zij het hele huis bewoonden, en jullie ernaast. De fam. Preusting en Verhees uit het blok rechts van jullie, woonden die er ook al? Rechts van het huizenblok lag een pad met toegang naar de werkplaats van mijn vader, Harrie Roxs, en daarachter de hof. Aan de straatkant was ons geboortehuis gelegen, annex winkel, in huishoudelijke artikelen, haarden en kachels, maar ook fietsen.


Datum: 13-04-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Wim, ik heb altijd begrrepen dat het huis naast de inrit van nr.43 het huis was waar ik geboren ben maar als ik jou verhaal lees dan was het een deur verder. Of is hier een misverstand in het spel?


Datum: 14-04-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Cor, ja, als je eenmaal over de 60 bent, gaan toch de raderen wat minder draaien, maar ik denk toch zeker te weten, al ben ik dan ook al 71, dat de fam. Walraven in het meest linkse huis woonde, dus jullie ook. Naast ons aan de linkerzijde woonde een aantal jaren de fam. van Hees (i.p.v. Verhees, zoals ik eerder meldde), en daarnaast de fam. Preusting. Overigens is het knap, dat juist deze woningen gespaard zijn gebleven, en gered zijn van de slopershamer!


Datum: 14-04-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Beste Wim, je ziet 't verkeerd wat die raderen betreft! Ze draaien nog even hard als vroeger alleen zijn de tandjes wat uitgesleten en grijpt het allemaal blijkbaar niet meer zo goed in mekaar! Wat de plaats van dat huis betreft: jij hebt er naast gewoond dus zul je 't wel weten.