EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6760

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Plataanlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Plataanlaan / Acaciastraat.

Beschrijving

Het 'pleintje' voor de splitsing Plataanlaan-Acaciastraat. Ook hier stond vroeger een veel grotere boom. Foto gemaakt vanaf de Kastanjelaan. Waar ik de foto gemaakt heb was vroeger de 'proefpoort' van Philips.


Geplaatst op

21-10-2006

Reacties:

Datum: 09-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

In het rechtse huis woonde de familie Van Tongeren, die is later naar de Roostenlaan verhuisd. Later is daar de familie Krielen komen wonen, daarnaast de familie Hagen, dan woonde de familie Rozema, met zoon Dick en dochter Annie. Bij Rozema boven woonde de familie Huggers-Kantelberg. Daarnaast de koster van de Hervormde Kerk aan de Schootsestraat en dan de familie Wershoven.


Datum: 11-09-2009
Naam: Hennie de Groot  
img

In de jaren 60 -70 stonden deze straten de hele week vol met auto's van Philips-werknemers. Je kon zelf doordeweeks niet met de auto weg, want als je terugkwam, was de parkeerplaats weg en moest je zelf een paar straten verderop gaan parkeren. En na werktijd de auto weer ophalen.


Datum: 01-11-2019
Naam: Hilma van Gent  
img

Wij woonden op nr. 8 en mijn vader was de koster, die later in 1982 koster werd van de kerk in de Stokroosstraat in Stratum en destijds woonde de familie Krielen op nr. 6. Zij kwamen inderdaad van nr 2 af.