EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6741

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Spinnerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Het Grote Veld

Beschrijving

Deze foto is gemaakt in 1953 op het grote veld tussen de Spinnerstraat en de Broekseweg. Aan de linkerkant is de oude toren nog te zien, en aan de rechterkant de kerk ven Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand.


Geplaatst op

21-10-2006

Reacties:

Datum: 23-10-2006
Naam: Benny Brekelmans  
img

Toosje, weer zo'n geweldige foto! Nu van jou en jullie Jan en.... de boerderij van boerke van Geffen.


Datum: 08-11-2006
Naam: Huub de Mul  
img

Zo te zien is deze foto genomen op een van de paadjes die over het veld liepen. Dit pad liep vanaf het gangetje naast kapper Brekelmans naar de Broekseweg. Tot vlak bij dit pad was het land van de boer die zijn land met trekpaard en ploeg bewerkte en met de hand inzaaide. Het korenveld en na het maaien de schoven hoorden ook bij het grote speelterrein dat het hele veld voor ons was. Wat hebben we daar gevliegerd en gevoetbald!


Datum: 08-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Gevliegerd, gevoetbald maar ook kuilen gegraven, hutten gebouwd veldslagen geleverd als Ridders, Eric de Noorman en alles wat er in onze fantasie opkwam. En niet te vergeten vuurke stoken. Aan het eind van het seizoen, als het gras hoog en droog was, ging er regelmatig de fik in.
Daar waar het paadje op de Broekseweg uitkwam bouwde de familie de Bont hun huis. Vader, moeder en heel veel kinderen. 16?


Datum: 10-11-2006
Naam: Huub de Mul  
img

Nou en of Tini, De avonturen van Eric de Noorman waren een grote inspiratiebron. In het Eindhovensch Dagblad verschenen dagelijks de strips waar we naar uitkeken. Det eerste verhaal heette De Wolven van Scorr. Nou, wolven waren er niet bij ons achter op het veld maar wel keeshonden. Klopt dat Toos?