EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

67

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Tonnaerstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, De Koens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De vroegere Woenselsestraat

Beschrijving

Dit stukje van de vroegere Woenselsestraat heet nu Tonnaerstraat. Het etablissement op de foto is het al van oudsher bekende Café De Koens.


Geplaatst op

13-04-2005

Reacties:

Datum: 29-04-2005
Naam: Mieke Gosselink  
img

Het cafe bestaat nog steeds. Ik was er onlangs voor een feest van mijn zwager.
Hij repeteert er elke week met het dweilorkest d'n Leste ajum.


Datum: 17-08-2005
Naam: Toon van de Ven  
img

Het doet me goed, om de Koens (Kaakstraat) weer te zien.
Ik heb in die herberg verschillende keren meegewerkt in een cabaret, dat gebracht werd door de buurtvereniging Tot nut van jong en oud en veel succes genoot (voor l954).
Ik meen, dat na de ouwe Koens het bedrijf werd beheerd door de zoon Jos. Ook hebben daar gewoond Janske en Fons van Engelen. Vervolgens (na Jos) werd de zaak gedreven door een dochter van Janske en Fons, dat is Hullie Annie, getrouwd met Jan van der Heyden, die na 50 gelukkige getrouwde jaren nog steeds in Eindhoven wonen. Na Annie en Jan kwam, ik geloof, Jan van Houtum en familie in de zaak.
Wanneer ik op vakantie was, en dat was elk jaar, moest ik de Koens bezoeken, dikwijls met mijn zwager Nil van Engelen en zijn broer Tinie.
Wilt U nog iets anders weten, laat het maar even horen. Ik woonde 53 jaar geleden op de hoek van de Nieuwe Dijk, Woenselse straat, dus op lopens afstand. Ik heb een paar jaar geleden ontdekt, dat daar een nieuw huis staat. Nou zeg ik Houdoe en Doei!!!! TOON
.
== Toon krijgt een persoonlijk mailtje want we hebben in elk geval ook gemeenschappelijke kennissen. Red.===


Datum: 19-05-2006
Naam: Hans Schoonen  
img

Om de hoek bij de Koens, zat of zit een slager die heel lang nog zelf slachtte. Ik ben hier opgegroeid en heb menig stukske worst van deze slager mogen ontvangen bij het boodschappen doen.


Datum: 19-05-2006
Naam: Anny De Haas Klerks  
img

Die slager was Lowie Staals,m daar ging mijn moeder vroeger naar toe. En van die buurtvereniging weet ik ook nog wel daar was een toneelvereniging en wij als kinderen mochten ook voordragen. We hadden ook een kinderkoor o.l.v mevr Peereboom, haar moeder was oppas in de speeltuin.


Datum: 29-05-2006
Naam: Redactie  
img

Zie voor de oude situatie foto 4398


Datum: 17-02-2007
Naam: Willemien Walravens  
img

Ik herinner mij van de Coens dat wij er rond 1960 de gouden bruiloft gevierd hebben van mijn grootouders Arnold Walravens en Wilhelmina van Wanrooy. Zij woonden toen in de Hamsterstaat.


Datum: 17-02-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Momenteel wordt De Koens beheerd door John Claassen, de broer van mijn kameraad. Na wat omzwervingen in de horeca, heeft hij het hier enorm naar zijn zin.


Datum: 04-12-2007
Naam: Jos Rieken  
img

Ben hier van 1979 tot 1990 iedere week gekomen. Zaterdagmiddag zaten we hier altijd te toepen. Altijd heel gezellig en dolle pret. Toen ik in 1990 naar Helmond ben verhuisd viel dit helaas weg.


Datum: 19-02-2008
Naam: ArNoud J. Walravens  
img

Ik wil reageren op het schrijven van Willemien Walravens (mijn nichtje): in het café van Jos Coense werd in 1962 inderdaad de gouden bruiloft gevierd van onze grootouders opa en opoe Walravens-van Wanrooij. Een beatgroep zorgde toen o.a. voor de muziek met Edje van Loon (onze neef) op de drums. Als ik me goed herinner stond er vroeger een draaiorgel in de achterzaal van het café. Ook heeft er (misschien nog) in het café een postduivenvereniging gezeten. De broer en schoonzus van Jos Coense, Wim Coense en zijn vrouw Miet Walravens (oom en tante), beheerden in het verleden Café Irene op de Vlokhovenseweg.


Datum: 28-06-2008
Naam: Piet Cullens  
img

Cafe de coens is van oudsher in het bezit geweest van de familie van Engelen. Na de oorlog is het door diverse families gerund, in de jaren 70 is het weer in het bezit gekomen van de familie van Engelen. ===Piet, bedankt voor de reactie, maar wil je a.u.b. nog even je emailadres insturen? =Red.===


Datum: 02-02-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Koense of Coense???
Bij het onderzoek wat nodig was om de oude Woenselsestraat weer een beetje in oude glorie te herstellen (zie foto 22397) zijn wij alléén maar de naam COENSE tegengekomen. Tweemaal W. Coense, op Woenselsestraat 380 als caféhouder van Café “Oud Tramstation” van Van Berkel en later in de jaren '50 op Vlokhovenseweg 18 als caféhouder van Café "Irene" en éénmaal C. Coense als caféhouder op Woenselsestraat 427, nu Tonnaerstraat. Dit laatse café is het enige wat nog over is van de drie.


Datum: 02-02-2010
Naam: P.F.Westplate  
img

Café de Coens, de geweldige carnavals met "wat ist toch iet". Dat waren nog eens tijden dat de deur om negen uur al op slot moest.


Datum: 12-08-2010
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Nooit geweten dat de Tonnaerstraat een oud stukje Woenselsestraat is. Dat was dan vóór de aanleg van de Dr. Cuyperslaan neem ik aan?


Datum: 09-11-2011
Naam: Hans Bell  
img

Café Coense (met een C) bevond zich destijds aan het begin van de Woenselsestraat, nu Vlokhovenseweg, nog voorbij de Vlokhovense kerk aan de linkerkant. Hun zoon Wim Coense, helaas te vroeg overleden, was een oud klasgenoot van mij op de Petrusschool.


Datum: 09-11-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Was dat niet café de sport met Betje Hinze die jij bedoelt Hans Bell. In de volkmond café Hinze. dat was op de Woenselsestraat achteraan op Vlokhoven. Veel over gehoord


Datum: 09-11-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Coense zat achteraan links. Hinse zat een stuk eerder rechts, 'vooraan' in Vlokhoven.


Datum: 09-11-2011
Naam: Hans Bell  
img

Nee, In de volksmond werd café Irene café Coense genoemd en stond aan de Vlokhovenseweg, voorbij het pleintje. De eigenaar heette W. Coense. Er zijn foto's van op deze site.