EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6585

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Gildelaan

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Sherpa Tenzingstam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sherpa Tenzingstam. (1)

Beschrijving

Voortrekkers van de Sherpa Tenzingstam voor vertrek naar een kamp in Duitsland. Stamlokaal toen nog aan de Gildelaan richting Brouwerstraat, daar waar nu de flats staan aan de Montgomerylaan. Het stamlokaal is later verhuisd naar de Wezelstraat bij de Hopman Latourgroep.


Geplaatst op

16-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-01-2007
Naam: Han van Dijck  
img

Leuk, de man in het midden is mijn vader, Theo van Dijck. In eerste instantie baas? en later oud-baas? bij de voortrekkers van de Sherpa Tenzing Stam. Hij was een echte voortrekker. De jongeman naast hem rechts is volgens mij Henk van Haandel, nu voor zover ik weet, brandweerman bij de Eindhovense brandweer.


Datum: 10-02-2007
Naam: Han van Dijck  
img

Sorry, de jongeman was niet Henk van Haandel, maar Frans van Hapert en hij is geen brandweerman, maar was dat wel. Nu schijnt hij met pensioen te zijn,


Datum: 10-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Frans van Hapert woonde in de jaren zestig op de hoek van Speijckstraat - van Kinsbergenstraat. Het was daar altijd een soort zoete inval, vooral moeder van Hapert was een warme, gezellige gastvrouw. Met zijn zus Mieke van Hapert en haar nicht gingen we weleens uit, vooral naar de Schuur en Club 44.


Datum: 21-02-2007
Naam: Peter Brouwer  
img

De man links naast Theo van Dijck is volgens mij mijn vader, Jan Brouwer. Ik weet dat hij samen met Theo van Dijck in de scouting gezeten heeft. Wat hij met de Voortrekkers van Tenzing had weet ik niet. Hij heeft bij de Don Bosco en bij Antonius van Padua gezeten. Mijn moeder weet hier ongetwijfeld meer van.


Datum: 23-02-2007
Naam: Jac Van Dijck  
img

Dat klopt Peter, wij deden heel samen met de St. Antonius van Padua, zelfs soms op kamp. Wij kwamen ook veel bij hen in hun stamlokaal aan de Rubensstraat.


Datum: 04-08-2007
Naam: Lucien Brouns  
img

In dit houten lokaal heb ik nog vele repetities gehad met onze toneelvereniging Nieuw Eindhovens Toneel. Ook Toontje was daar beheerder. En Jong Nederland scouting zat in de keet. Er was rechts op de foto een trapveldje voor voetbal. Tegen de muur van een huis aan de Brouwerstraat was de goal. Daar hadden ze veel last van. Daar tegenover een speeltuin. Het dak van het huis rechts achter de houten keet was van mijn grootouders (van Moorsel) die een grote lange tuin hadden in de Gildelaan.


Datum: 10-08-2007
Naam: Kees Buijs  
img

Klopt Lucien dat Jong Nederland in dat houten lokaal zat. In die tijd was ik vaandrig en Rens Vroomen hopman. Mijn vrouw was Akka. Ik weet nog dat jij lid was.


Datum: 02-06-2010
Naam: Joop Jansen  
img

Jan Brouwer, links naast Theo van Dijck, was destijds motoragent en heeft veel werk voor het Polvo-kamp verricht. Hij is helaas op vrij jonge leeftijd overleden. Het lokaal werd gebruikt door Jong Nederland, verkenners en door de vrije jeugd tafeltennis etc. Het gebouw werd onderhouden door Ton Olyslagers. Ik was destijds bij de Voortrekkers en ons stamlokaal was later naast het grote lokaal, door de voortrekkers zelf gebouwd.


Datum: 12-02-2016
Naam: Hans van Melis  
img

Genoemd naar de Nepalese sherpa Tenzing Norgay, nu minder beroemd dan Sir Edmund Hillary.


Datum: 12-02-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Ja Hans, Tenzing Norgay was de eerste die de Mount Everest beklom, samen met Hillary. Deze laatste ging met de eer strijken en mocht zich zelfs Sir noemen. Ik herinner me dat de top werd bereikt op de dag dat Queen Elisabeth II werd gekroond.