EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20334

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Gildelaan

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Spelende kinderen in de Gildelaan

Beschrijving

Deze huizen staan er nog steeds in uitstekende staat. Achteraan woonden mijn Opa en Oma van Moorsel waarvan de tuin hier nog zichtbaar is. Daar ging je rechtsaf de Brouwerstraat op langs de speeltuin.


Geplaatst op

20-06-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-06-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Opa en Oma van Moorsel woonden dan zeker in een van de huizen met de lange tuinen aan het einde van de Weverstraat.


Datum: 26-07-2009
Naam: Michaël Hendriks  
img

Ja, de familie van Moorsel woonde in het laatste huis, op nr. 34. Ernaast ( daar woonden de Hr. en Mw. Dahmen - Vermulst van 1937 tot 1972 ) ben ik geboren in 1954. De tuin van de familie van Moorsel lag ten dele achter en ten dele naast het huis. Mijn moeder ( Corry Dahmen ) vertelde dat er in die tuin een paar appelbomen stonden.


Datum: 03-08-2009
Naam: Jos Verschuren  
img

Ik weet goed wie er op de foto staat..Ik woon al 35 jaar in Australië,en ik kreeg bijna een beroerte toen ik deze foto zag.
Want ook ik woonde in de Gildelaan.Wij woonden op nummer 38. Frans en Mien en Tonny met 3 kinderen, Wilma, Jos en Frank Verschuren.
Op de foto (clown) Jos (ik), knielend Frank en de kleinste is, ik dacht, Josje Wouters. Die andere met vermomming onbekend??
No 34 van Moorsel, No 36 Dahmen, No 38 Verschuren, No 40 Volmer, No 42 van Luit, No 44 Wouters, No 46 Heering, No 48 van den Bos.
Van den Bos had een ijzerwinkel op de hoek.
Ik ken Lucien heel goed en ook zijn broer Timo, mijn zuster en Timo hadden zo'n bietje verkering, ongeveer 10 dagen....
Ik heb ook een foto hier waar Michael en ik opstaan van zo'n 50 jaar geleden.
De vader van Lucien trok alle kinderen in de winter met sleeën achter zijn auto aan, DKW dacht ik.
En dan hadden we nog de beste speeltuin in de wereld;; DE LEERBERG. Wat wij als kinderen daar uitgespookt hebben kan je wel nagaan.
Zo zie je waar het internet je kan neerzetten. Ik weer terug naar de goeie oude tijd.


Datum: 03-08-2009
Naam: Lucien Brouns  
img

Wat geweldig om deze reactie te lezen van Jos Verschuren. Je hele verhaal klopt. Ik was even kwijt wie er op Nr. 38 woonde. Dat waren jullie dus. Er zit nu een dameskapper in dat pand. Mijn vader deed dat inderdaad altijd. Met Timo gaat het goed en mijn moeder (Els) leeft nog. Ze is 95. Ja de leerberg! Wat een prachtige tijd. Wij woonden destijds in de Kruisstraat achter de berg leer. Over de schutting en maar ravotten. Misschien ben ik het zelf op de foto met de grote neus?? Zou kunnen. Het ga jullie goed daar in dat verre land. Te ver anders kwam ik even een bakske koffie drinken. Overigens staat er nog een foto van Timo en mij in de Kruisstraat op en een gemaakt in de Ooistraat met mijn vader en moeder. Groeten. Lucien


Datum: 12-01-2011
Naam: Frits Rutjens  
img

De leerberg was van de fima Timmermans. Nu is er nog een gordijnen- en vloerbedekkingwinkel op de Kruisstraat. Die hebben zij daar gebouwd toen de Brouwerstraat werd afgebroken.


Datum: 17-03-2013
Naam: Annemieke van Nunen-Wijn  
img

Het verhaal van Jos Verschuren klinkt mij ook bekend in de oren. Ik woonde aan de overkant: herenkapsalon Wijn. Naast ons zat slagerij van Wel. Om de hoek van ijzerhandel v.d. Bos zat café de Boemerang en tegenover huishoudelijke zaak Peeters zat, dacht ik, slager van Son. Leuk te zien dat het met Lucien en Timo goed gaat. Gr. Mieke (van de kapper)


Datum: 18-03-2013
Naam: Lucien Brouns  
img

Beste Annemieke,
Leuke reactie. Ik krijg er geen gezicht bij helaas. Toch moeten we elkaar kennen denk ik. Ik heb ontzettend veel gespeeld in de Gildelaan en omstreken. Slagerij van Wel kan ik me niet herinneren, maar van Son heel goed.
Groeten,
Lucien


Datum: 18-03-2013
Naam: Mieke van Nunen-Wijn  
img

Ik denk dat je slagerij van Wel ook wel kent. Ze hadden één dochter Zita die heel goed accordeon kon spelen. Jullie zijn toch neven van Peter en Jos? Jouw ouders herinner ik me nog goed.


Datum: 20-03-2013
Naam: Michaël Hendriks  
img

Slagerij van Wel, een paardenslager. Ik kan me de namen Willy en Ciska nog herinneren. Dochter Zita, getrouwd met Theo Visser, woont nog steeds boven de vroegere slagerij. Peter en Jos Wouters, ook twee bekenden. Hun vader, Piet, doceerde Russisch, ik meen aan de TH. Mies, zijn vrouw, was een dochter van van Moorsel, die op Gildelaan 34, het laatste huis richting Brouwerstraat, woonden.


Datum: 20-03-2013
Naam: Mieke van Nunen-Wijn  
img

Klopt helemaal. Mijn man heeft russisch geleerd bij Piet Wouters. Toeval? Geven Zita en Theo nog steeds accordeonlessen en treden ze nog op?


Datum: 07-12-2013
Naam: Wil van Melis  
img

Haha wat een leuke reacties allemaal. Ik ben Wil van Melis, de zoon van Henny en Annie van Melis en de broer van Rita van Melis. Wij zijn volgens mij rond 1970 gaan wonen aan de Gildelaan nummer 38 en mijn ouders hadden een dameskapsalon. Onze buren op nummer 36 waren destijds Karel en Astrid van Gemert van Bakkerij van Gemert op de Kruisstraat en op nummer 40 woonden de tweelingbroers van Rooij; volgens mij werden zij destijds ook wel de mennekes genoemd. Mijn ouders leven beide niet meer. Mijn moeder heeft nog lang gewoond op de Keersoppermolen waar vroeger de Broekseweg was. De tijd gaat maar snel ;-)


Datum: 07-12-2013
Naam: Lucien Brouns  
img

Beste Mieke, Je vroeg of Zita en Theo nog steeds les geven. Zag nu je vraag pas. Als we het over dezelfde hebben dan geven ze nog steeds les. Ik kom ze af en toe nog tegen en wonen nog steeds in de Gildelaan (naast waar vroeger Peeters zat). Groeten, Lucien Brouns


Datum: 08-12-2013
Naam: Mieke van Nunen-Wijn  
img

Hoi Lucien,
Zo, dan geven ze al heel lang les. Als je ze ziet, doe ze de groeten.