EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6521

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

637 Flight Forum

Straat:

Jan Olieslagersweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jan Olieslagersweg. (1)

Beschrijving

Voertuigenherstelplaats van de Landmacht neem ik aan.


Geplaatst op

15-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-10-2006
Naam: Johan Vervest  
img


Hier werden door krakers en junken feesten georganiseerd. Welke steeds verder uit de hand liepen en uiteindelijk aanleiding gaf om tot ontruiming over te gaan.
Er werden allerlei regels, wetten voorschriften overtreden. Het was een vrijstaat aan het worden. Ze stoorden zich aan god nog gebod.


Datum: 29-12-2006
Naam: Harrie Verberne  
img

Dit stond in het ED:
Zaterdag 24 december 2005 - EINDHOVEN – Ruim dertig krakers zijn gistermorgen uit een grote loods en drie bijgebouwen op het voormalige defensieterrein aan de Eindhovense Jan Olieslagersweg gezet. De situatie op het terrein was volgens burgemeester Sakkers dermate brandgevaarlijk dat direct ingrijpen onafwendbaar was...
Dit gedeelte was vroeger van de luchtmacht. Links van deze foto stond de BOS-pomp, de benzinepomp.


Datum: 29-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Bos pomp: benzine olie smeermiddelen.


Datum: 30-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Dit was de onderhoudswerkplaats van de Luchtmacht voor het grondmaterieel. De Jan Olieslagerweg was de doorgaande route langs het kanaal, tot de start en landingsbaan van welschap werd verlegd en een gedeelte van de oude taxibaan van Welschap als doorgaande weg werd gebruikt.


Datum: 30-12-2006
Naam: Harry van der Velden  

Dit is het voormalige gebouw van de luchtmacht waar voertuigen in onderhoud waren die ten dienste stonden van het vliegveld, zoals personeelsbussen, brandweervoertuigen, VW-combi's, tankwagens e.d. Men noemde het MT van Motor Transport Squadron.


Datum: 22-03-2007
Naam: Pierre Bosems  
img

Inderdaad het MT Squadron van Welschap. Deze werkplaats, waar ik werkte, is de laatste jaren in gebruik geweest als de lakspuiterij van de mt-voertuigen en kleine uitdeukwerkplaats. Ex klu. Pierre Bosems.


Datum: 16-10-2008
Naam: Barry  
img

Ik was een van die krakers, 1999 was het als ik me niet vergis. Dat van die kunstenaars en muzikanten klopt, maar junken?
Door ons werden inderdaad houseparty's gegeven in de lange loods. In die loods stonden ook campers, caravans en andere woonwagens.
Een van deze is in rook opgegaan door een brand. Dit was voor de gemeente reden om te ontruimen op grond van onveiligheid.....op kerstdag zonder voorafgaand proces of mogelijkheid om ons boeltje te pakken en te gaan. Wakker wordend van een bulldozer en dan precies 8 seconden hebben om je persoonlijke bezittingen bij elkaar te grijpen. Onmenselijk was die actie, maar goed mij zal je d'r niet meer over horen....life goes on nietwaar?


Datum: 17-10-2008
Naam: Pierre Bosems  
img

Nee, niet van de landmacht zoals onder de foto staat maar van de KLU. (Koninklijke Luchtmacht) Auto's werden er opnieuw gespoten er was dus een afzuiginstallatie aanwezig.


Datum: 14-09-2015
Naam: HousOtel Holland  
img

idd Barry, life goes on & the Sky is the Limit. Tot Welschap!