EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

651

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

Trea Dobbs (van der Schoot)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Trea Dobbs, ofwel Trea van der Schoot.

Beschrijving

In het Cabaret der Onbekenden in Eindhoven werden ook Anneke Grönloh en Armand 'ontdekt'. In 1963 won Trea van der Schoot de talentenjacht. Ze werd een echt tieneridool met een repertoire van Engels- en Nederlandstalige liedjes. Omdat ze ook in Duitsland bekendheid kreeg werd haar naam veranderd. Ze heeft het zelfs gebracht tot leading lady in de René Sleeswijk revue


Geplaatst op

01-07-2005

Reacties:

Datum: 18-07-2005
Naam: Peter Vervoort  
img

Moet Ria Valk ook niet genoemd worden in dit overzicht over Eindhovense zangers en zangeressen? Of zit ik er dan naast?


Datum: 06-12-2007
Naam: J.H.Rosenkrantz. Bergen opZoom.  
img

Werden die audities niet gehouden in Carlton op de Markt?


Datum: 07-12-2007
Naam: Peter Vervoort  
img

Volgens mij woonde Ria Valk destijds in de omgeving van het Hemelrijken/de Vriesstraat


Datum: 07-12-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Peter, kijk bij foto 4122 en dan de discussie over Ria Valk, ook ik denk dat ze in Woensel gewoond heeft maar dan op de Boschdijk.


Datum: 07-12-2007
Naam: Rini Heldoorn(antheunis)  
img

Het cabaret der onbekenden werd altijd gehouden in Carlton op de Markt.


Datum: 03-08-2008
Naam: Leo Valk  
img

Hallo allemaal,
Ria Valk was een dochter van mijn ome Jan, dus een nichtje van me. Ik heb even met een van mijn zussen contact opgenomen en Ria is geboren op 11 Februari 1941 aan de Broekseweg, in Woensel dus. Zeer waarschijnlijk op nr. 126.
Ze werd bekend doordat ze bij de Nederlandse Elvis Presley verkiezing als 2e eindigde achter Pim Maas. Nr. 1 worden als Nederlandse Elvis was als jonge meid wellicht niet mogelijk... Het is echter ook zo dat de 14 of 15 jarige winnaar een zoon was van Pim Maas senior, die het evenement organiseerde in Cinema Royal aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Zegt U het maar...


Datum: 16-08-2008
Naam: Leo Valk  
img

Hallo, nog even een correctie op mijn vorige mail. Ria is geboren op het verlengde van de Broekseweg, de Eckartseweg. Sorry dus, voor de niet geheel juiste informatie.


Datum: 16-08-2008
Naam: Ad van den Heuvel  
img

.....en wat dachten jullie van Peter Koelewijn ? Die heeft toch ook zijn steentje bijgedragen aan de promotie van muzikaal Eindhoven of niet soms?
(Natuurlijk wel Ad en dat doet ie nog steeds. Er staan meerdere foto's van hem op deze site, zie b.v. foto  646. (Tini))


Datum: 17-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Och lieve mensen we hebben in Eindhoven zo veel talenten en ook al zoveel jaren. Kom 31 augustus eens kijken en luisteren bij de van Doorne Kiosk, dan ga je wat meemaken. Maar liefst ZES bandjes uit de zestiger jaren, stuk voor stuk bemand door talentvolle muzikanten, allemaal jongens die furore maakten met hun muziek in de zestiger jaren en nu dus nog steeds. Tja, Eindhoven studentenstad is zeker ook EINDHOVEN MUZIEKSTAD.


Datum: 17-08-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ploem-Ploem-Jenka, wie kent het nog? En het dansje wat daarbij hoorde? Onze Trea Dobs, uit Eindhoven bracht dat toch maar mooi in heel Nederland onder de mensen.


Datum: 18-08-2008
Naam: Ida Wagemakers  
img

Wat is er van Annelies de Graaf geworden? Zij was ook in de tijd van Trea Dobs en Peter Koelewijn ook een sterretje, zij woonde in Woensel, een zijstraat van de Bosdijk dacht ik, maar daar heb ik niets meer over gehoord of gelezen. << zie foto 5169 en foto 5649 (redactie)>>


Datum: 26-11-2008
Naam: anny daams van den heuvel  
img

Ja die foto herken ik nog wel, Trea zat toen bij mij op de Maris Stella huishoudschool in Strijp en zij mocht een liedje zingen in de gymzaal omdat de school geopend werd, dat was natuurlijk geweldig . Voor zover ik weet woont Trea in de wijk Rijpelberg in Helmond. Jammer dat we niks meer van haar horen.


Datum: 29-05-2012
Naam: Lambert de Turck  
img

Zit zo wat te lezen over Thea van der Schoot, zoals zij heette. Heb er zeer kort nog verkering mee gehad. Ik was bevriend met een broer van haar. Zij woonde in het dorp bij , wat nu de "Grote Beek" heet. Haar vader was er hoofdportier of bewaarder. Trouwens een hele mooie tijd toen.