EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

638

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Overige Bruggen

Onderwerp 3.:

Vestebrug, Stadsgracht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind, Brug over de Stadsgracht, (2)

Beschrijving

Het Stratumseind, gezien vanaf de brug over de Stadsgracht, richting Catharinakerk. Zie ook foto 30


Geplaatst op

30-06-2005

Reacties:

Datum: 31-05-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Aan de rechterzijde van de brug is het huis van de familie Keunen, niet zichtbaar op de foto. Wel zichtbaar is het huis met balkon waar de familie Rolf van den Baumen woonde. Het huis links op de foto voorheen van Smits van Oyen? Later werd in dit gebouw het eerste Labrehuis gevestigd.


Datum: 22-11-2008
Naam: Johan.v.Proosdij  
img

Is dit familie van de latere tandarts Rolf van den Baumen ?


Datum: 23-11-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Waar deze brug over deze Dommeltak ligt is thans het pleintje dat verder verbinding brengt met het Stadhuisplein, De Dommeltak die indertijd weer wat verder stroomafwaarts in de Dommel kwam bij de Bleekstraat werd volledig gedempt .


Datum: 27-11-2008
Naam: Ger de Bie  
img

Als ik deze foto vergelijk met foto 30 kan ik me niet indenken dat deze prent uit 1900 is. Kijk eens naar de kleding en de hoeveelheid fietsen. Ik denk dat de jaren dertig meer bij deze foto past.


Datum: 27-11-2008
Naam: Wil van Hout  
img

400 jaar voor Christus vroegen de Griekse denkers zich al af, wat er met de jeugd gedaan moest worden. Gezien de enorme werkloosheid in de jaren 30 van de vorige eeuw hielden de mensen zich het meest op in de nabijheid van het stempellokaal. Ging een persoon een stempel halen, dan kreeg hij ter plaatse een volgende stempeltijd, waardoor men elders geen karweitje kon aannemen. Beunen was er niet bij.


Datum: 02-12-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Naar mijn mening is deze foto van de dertiger jaren en zijn deze aanwezige mannen waarschijnlijk werklozen die ter plaatse hun dagelijkse stempelplicht op het bureau moesten vervullen om in aanmerking te komen voor een uitkering. Dit alles is te lang geleden om hierover zekerheid te hebben, maar ik verwacht dat het linker gebouw indertijd daarvoor werd gebruikt (voorloper van het arbeidsbureau?).


Datum: 29-11-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ze zien er inderdaad meer uit als werkloze Jannen met de Pet dan als hangjongeren, dit zijn volwassen kerels. Dertiger jaren zal wel kloppen, in de jaren '40 en eerste helft '50 zag het er nog net zo uit, inclusief dat aanplakbord links. Naast die tandarts zat een bakker. Van Camp was de naam geloof ik.