EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6328

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Karel de Grotelaan

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Gestel, Atlanta

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De zenuwen bij Atlanta

Beschrijving

In Café Restaurant Atlanta, vlak bij de rotonde van de Karel de Grotelaan, heeft menig Eindhovenaar peentjes gezweet voor het behalen van het zgn. rijvaardigheidsbewijs. Jarenlang nam het CBR daar in de achterzaal de theoretische examens af en je vertrok daar ook voor het praktijkgedeelte. Elke dag wemelde het er van de lesauto's. Als je hier hardnekkig bleef zakken voor je rijbewijs, kon je eventueel voor een zgn. staatsexamen naar Den Bosch. Daar was het, zei men, gemakkelijker omdat daar alles eenrichtingsverkeer was. Dit plaatje (Atlantis nr. 28388) dateert van de eerste helft van de sixties. Later heeft het CBR intrek genomen in een gloednieuw pand aan de Hoevenweg 20 in bedrijventerrein De Hurk. (RHCe 0028388)


Geplaatst op

07-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Man, man, wat een gedoe! Drie keer moest ik er heen. Eerste keer te defensief gereden, tweede keer te offensief. Toen had ik het door en slaagde dus de derde keer. Er waren examinatoren die berucht waren om de lage slagingskans die je bij hen had. De namen? Ik herinner me alleen een bijnaam: Jan trap.


Datum: 02-11-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Ik herinner me Luining, bah wat een chagerijn! Toch liet-ie me slagen, ik was daar zo van onder de indruk dat ik van de zenuwen mijn koffiekopje en het schoteltje in mijn tas stopte toen ik opstond om het thuisfront te gaan bellen! Toen ontdooide hij wel.


Datum: 03-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik deed mijn examen ook bij een beruchte, naam ben ik even kwijt, ik moest komende vanaf de Barrierweg links de Boschdijk op, meteen ging ik op de rem, WAT DOE JE NU?, vroeg hij, zomaar stoppen midden op de Boschdijk?
Ik zei, stoppen voor rood licht. Nooit geweten zei hij dat hier stoplichten stonden, ik kon geen kwaad meer doen.


Datum: 03-11-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Jeannette, ik heb mij examen voor vrachtwagen en bus moeten doen bij de Heer Luining. Ben door hem netjes behandeld maakte een paar foutjes met het sturen waarop hij mij wees, wel geslaagd. Zo zie maar weer de een vindt dit en de ander dat.


Datum: 03-11-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Heette die soms de Kuiper, Mari? Was ook een beruchte.


Datum: 03-11-2006
Naam: Marianne Walraven  
img

Het CBR heeft ook nog op de Boutenslaan gezeten. Waar voorheen de heliport was.


Datum: 03-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

De naam de Kuiper komt me bekend voor, het zou kunnen dat hij het was waarbij ik slaagde.


Datum: 03-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kuiper ken ik toevallig omdat hij op de Montgomerylaan woonde en bij ons pa zijn haren liet knippen. Lange man, donker haar. Had, meen ik, een snorretje en straalde autoriteit uit. Zijn naam was inderdaad beladen.


Datum: 03-11-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Mari en Jeannette, jullie slaan de spijker op z'n kop, het was inderdaad de roemruchte en overbekende examinator Kuiper, de schrik van menig Eindhovenaar die bij hem het rijexamen moest afleggen.


Datum: 04-11-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Ik beweer niet dat hij mij niet netjes heeft behandeld Ap, hij was alleen niet bepaald opgewekt zal ik maar zeggen!


Datum: 07-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

De heer Kuiper (voornaam Geert) is op 4 november jl. in de gezegende leeftijd van 89 jaar in Geldrop overleden.


Datum: 29-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Ik ben ook geslaagd bij Kuiper. Ik had rijles van de oude heer Leo van Dungen in een van de eerste Toyota's die er in Eindhoven reden. Zijn zoon had ook een rijschool. Hij vond het niet erg dat ik Kuiper had: streng maar rechtvaardig achtte hij hem. Men beweerde dat hij oud-militair was.
Ik herinner het examen nog goed. Kuiper praatte niet, maar gaf slechts aanwijzingen welke straat ik moest nemen. Tot mijn verbazing en genoegen moest ik van de Leenderweg de Edelweisstraat, waar ik woonde, inrijden. Naar zijn zin reed ik te hard op de Ganzebloemstraat af, maar ik vertelde hem dat die net eenrichtingsverkeer was geworden en wees aan waar ik woonde. Hij zei niets maar ik moest meteen de Strobloemstraat nemen en de wijk verlaten. Wel geslaagd na 15 lessen van 9 gulden!
Toen Van Dungen en ik naar buiten wilden gaan kwam er een wat oudere man binnen die iedereen een rondje aanbood, hij was voor de 11e keer op geweest en geslaagd! We zijn toen nog maar even bijven zitten. Zo ging het in de jaren zestig.
Overigens, voor de faalangstigen die wel konden rijden, maar op het examen te nerveus waren, bestond de mogelijkheid om het in Eikenburg aan de Aalsterweg via Rijkswaterstaat te doen. Spottend zeiden anderen dan je daar al slaagde als je geen boom of een pater raakte.


Datum: 29-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Kuiper ken ik ook nog wel en ben er bij geslaagd, maar gezakt bij Van der Zee. Ook hij was zeer berucht, dus ik denk dat de andere commentatoren hem ook wel gekend moeten hebben.


Datum: 30-01-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Bij Kuiper ben ik gezakt. Ik heb inderdaad mijn rijbewijs gehaald via Rijkswaterstaat bij Eikenburg op de Aalsterweg, daar mocht je pas op als je voor de derde keer op moest, toen dus ook geslaagd.


Datum: 02-08-2007
Naam: Ton van der Breggen  
img

Een beruchte examinator heette volgens mij Sallet, bijgenaamd (excusez le mot) de Slet.
Ben voor autorijbewijs de eerste keer bij hem geslaagd, ook daarna voor motorrijbewijs, maar toen ik aan het eind van het examen de Vespa vanwege zware wind op het trottoir naast Atlanta parkeerde, zei hij : hiervoor had ik je kunnen laten zakken. Deed hij gelukkig niet.


Datum: 03-08-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Sallet woonde vooraan in de Olympialaan, en was inderdaad geen makkelijke man.


Datum: 05-12-2007
Naam: Bas Bakermans  
img

Ja Ben, die naam 'Jan Trap. Heeft mij ook te pakken gehad, gelukkig maar 1 keer. In mei 1977 trapte hij eens niet op de rem. Herinner me nog zo goed dat mijn instructeur me al waarschuwde ervoor. 'Leuk' dat ik die naam hier dus weer tegenkom. En..... mijn motorexamen later nog gedaan 'op het oude heli-veldje'.
Ou reste le temps... waar blijft de tijd!


Datum: 25-03-2012
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Ben Brekelmans is ook een bekende Tonproater, is dit dezelfde Ben?


Datum: 25-03-2012
Naam: Jan van Rooij  
img

Ik ken Ben mijn hele leven al en zolang kletst hij al.
Misschien gaat hij de ton nog wel eens in.
Maar ik denk dat we hier Ton Brekelmans bedoelen uit Udenhout.


Datum: 25-03-2012
Naam: Ben Brekelmans  
img

Och Ruurdtje, jij bedoelt ongetwijfeld Ton Brekelmans uit Udenhout die je rond carnaval ook regelmatig op Omroep Brabant ziet. Mogelijk is hij ergens ver weg familie van me, waarschijnlijk dan van de rijke tak. Mij krijgen ze niet in zo'n ton!


Datum: 21-01-2015
Naam: Toine Verhoeven  
img

De auto op de foto was van Ad (en Nel) van de Wildenberg uit de Ranonkelstraat.
Hier heb ik jaren lang in mijn vrije uren auto- en motorrijles (Heinkel!) gegeven.
Toine Verhoeven, Grathem.


Datum: 22-11-2015
Naam: Leo Restiau  
img

Ik nam in het jaar 1969 rijles bij rijschool "Uniek" in de Bramantestraat in Woensel.
Het examen haalde ik, na twee opmerkingen, de eerste keer bij van der Zee, of Kuiper, weten doe ik het niet meer. Die ik had, was al een oudere man met hoed. Zeer streng. Bij rechtsaf slaan keek ik niet telkens in de rechterbuitenspiegel en bij het stoplicht reageerde ik niet meteen op groen licht.
Alles bij elkaar kostte mij het totale rijbewijs iets van 250 gulden in die tijd.