EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15201

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Keizer Karel V singel

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Karel V Singel

Beschrijving

Stuk rotonde en straat rechts is de Karel V Singel. De flats recht vooruit staan aan de Clovislaan. Rechts tussen de flats door is de Karel de Grotelaan. Datum weet ik niet, in ieder geval tussen 1955 en 1960. Wat een rust op die weg, geen stoplichten, 1 auto en 1 fietser. Is de kerk de H.Michaëlkerk?
<<< De rotonde heet Karel de Groteplein en de straat rechts de Keizer Karel V singel. (Peter) >>>


Geplaatst op

08-03-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-03-2008
Naam: Piet van Hees  
img

Ja, was een houten kerk. Onze juf mw. Leeuwen-Reemers trouwde er toen ik in de 2e klas zat, waarschijnlijk 1969. (Zover kwam ik anders nooit.)


Datum: 09-03-2008
Naam: Anne Troost  
img

Het flatgebouw rechts is een van de flats die vroeger de Engelse buurt genoemd werden. Dit kwam omdat daar de Engelse militairen woonden die op het vliegveld gelegerd waren.


Datum: 09-03-2008
Naam: Jan Thijssen.  
img

De kerk is inderdaad de H. Michael-kerk. Voorbij de tweede flat ga je links vanaf de Karel de Grotelaan de Solmsweg in, die weer uitkwam bij de Clovislaan.


Datum: 10-03-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Volgens mij heeft de rotonde geen straatnaam, maar feit is wel dat de ontwerper ervan een bijzonder vooruitziende blik moet hebben gehad want 50 jaar na dato kan die nog steeds de verkeersstromen aan.


Datum: 10-03-2008
Naam: Anne Troost  
img

De rotonde is een onderdeel van de Karel de Grotelaan maar in de volksmond en sommige routebeschrijvingen heeft hij de naam Karel de Grote Plein gekregen.
In het postcodeboek is de naam van het plein ook niet bekend.


Datum: 10-03-2008
Naam: Peter Vermeulen  

Och Anne, waarom zou dat plein in het postcodeboek moeten voorkomen? Er staat toch geen enkel gebouw aan dit plein?
De naam Karel de Groteplein heb ik overigens uit de Falk Stratengids van Eindhoven. Ik geef toe dat deze geen officiƫle status heeft.


Datum: 15-06-2008
Naam: Arie van Dijke  
img

De meest linker flat staat feitelijk aan de Giselbertstraat, de tweede flat staat aan de Lambert v/d Leuvenhof. Achter de tweede flat staat de houten H. Michael kerk. Achter de kerk staat niet zichtbaar op deze foto weer een flatgebouw aan de Solmsweg. De daaropvolgende flats richting centrum staan aan de Clovislaan.


Datum: 16-06-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Hoewel ze aan de andere kant van de rondweg lagen behoorden de flats van de Rimsky Korsakowlaan, Strausslaan, Elgarstraat en Hugo Wolffstraat ook tot de Michaelparochie. Weet iemand waarom die niet ingedeeld waren bij de parochie HH. Harten van het Genderdal?