EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6310

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Schoenerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schoenerstraat / Kerkakkerstraat. (1)

Beschrijving

Nog een tweetal foto's van José van den Brekel-Sengers. Vooraan de Schoenerstraat, daarachter de Kerkakkerstraat met op de hoek een groen veldje waar vroeger het café met zaal van de familie van Oorschot stond. In de zaal werden veel dieren tentoongesteld.


Geplaatst op

07-10-2006

Reacties:

Datum: 23-01-2007
Naam: Silvo Hoeks  
img

Ik weet nog goed dat daar een pand stond. Vooral de avond dat het afbrandde. De schoorsteen zakte zo door het pand naar beneden. Er was niet veel meer van over. Het cafe wat je ziet was cafe 't Hemeltje


Datum: 24-01-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Hier links in die huizen woonde de fam. van Lierop. Jan en Dina met hun kinderen; Anneke, Jan, Piet en Elly.


Datum: 26-02-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

En het pand helemaal achterin zichtbaar was volgens mij van De Gruijter.


Datum: 13-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

In cafe 't Hemeltje zat na Jo Kerkhof, Harrie Rooyakkers op de hoek st Trudostraat Kerkakkerstraat. Na het café zat er Jack Kley met meubelen herinner ik mij, daar ik daar mijn eerste bankstel heb gekocht in 1968. Jack ben ik tegengekomen in het ziekenhuis daar zijn gezondheid hem in de steek liet. Inmiddels is hij al jaren geleden overleden.


Datum: 02-04-2007
Naam: Leny Lemmens-Soetens  
img

In cafe t Hemeltje zat voor Jo Kerkhof (mijn ouders) Frans en Lies Soetens. Dat is inmiddels 49 jaar geleden.


Datum: 12-07-2007
Naam: Pierre van Lierop  
img

En ja links woonde de Familie van Lierop (Piet.Nel en kinderen) op nummer 10. Maar ook op nummer 26 woonde van Lierop, daar woonde mijn opa Jan en oma Dina. Dat huis staat niet op de foto, dat was verder naar links.


Datum: 21-07-2007
Naam: Frans Pieper  
img

Marienella Meulensteen, in het pand rechts achterin zat niet de Gruyter, (die zat op de hoek St. Trudop[lein/Frederiklaan), maar kruidenier Etos. Ik woonde in hetzelfde rijtje als waar die winkel stond. Rond 1945 woonde op nr. 1 in de Kerkakkerstraat (bovenhuis) de fam. van Brede, op nr. 3 fam v.de. Kaaij, op nr. 5 fam. Pieper (daar ben ik er dus een van), op nr. 7 (bovenhuis), Fam. Teunissen, nr.9 fam . Bijnen, nr. 11 2 broers en 1 zus Bijnen, nr. 13 fam. Klaassen en dan de Etos winkel. Hr. Klaassen was bedrijfsleider bij de Etos bakkerij aan de Lijsterbeslaan. Op de stoep van de Etoswinkel stonden in het weekend een aantal broodbezorgersbakfietsen (mooi scrabblewoord) gestald, waarmee wij dan gingen joyriden.


Datum: 22-10-2007
Naam: W.Savonije  
img

De Etos winkel in de Kerkakkerstraat is op een bepaald moment de centrale bezorgdienst kruidenierswaren geworden. De boodschappen werden door meisjes ingepakt en door mannen bezorgd. Dat inpakken moet een erg leuke bezigheid geweest zijn, want dat ging tot laat in de avond door. De bakfietsen stonden dan onbeheerd buiten. Ik heb daar ook aardig wat afgejakkerd. Ik woonde op nr.32.