Bijdrager Therese Sauter-Roijers
Jaar: 1960
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Jan van Lieshoutstraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Dansscholen / Balletscholen |Becht
Carnaval bij dansschool Becht
Beschrijving | Er werd gevraagd om een foto van dansschool Becht. Ik heb deze nog kunnen vinden. Wij gingen er vaak zondagmiddag dansen. Het ging er niet zo stijfjes aan toe als bij Van Vuuren en Need. Dansles heb ik er nooit gehad dus daar kan ik niet over oordelen. En of het oubollig was t.o.v. Cub 44 weet ik ook niet. Wel was het er altijd erg gezellig en echt stijldansen zoals bij Van Vuuren en Need heb ik daar nooit gedaan. Swingen en "Zwemmen"(langzaam schuifelen) deden we daar. Veel mensen die daar kwamen gingen ook naar Het Zoldertje in Stratum. |
---|---|
Geplaatst op | 07-10-2006 |
Reacties
Naam: Ben Brekelmans
Langzaamaan begin ik toch gevoel te krijgen met de opstelling van Marijke's moeder. Misschien zag ze deze foto en de natuurlijk wat shabby entree van Becht aan de Jan van Lieshoutstraat. De aankleding en muziek bij Club 44 was meer eigentijds dan bij Dansstudio Becht, dat weet ik wel.
Naam: Marijke de Groot-Thijssen
Ik denk Ben, dat het allemaal erger lijkt dan het was op die foto. Volgens mij is die foto genomen met Carnaval, in de tijd dat we met carnaval allemaal een Dorus-truitje droegen. Staan ook hoedjes op de foto en ik kan me niet voorstellen dat als je gewoon naar een dansavond ging dat je dan zo'n mal hoedje opzette in die tijd. Ik droeg in die tijd met carnaval ook een Dorus-truitje Ik ging naar de Bowling, bij de Bowlingers (in moeders ogen lekker veilig in een besloten club) met Dutch Swing College Band, een boerenkapel en in de kelder disco (fijn donker).
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
Het lijkt inderdaad heel wat, maar het viel allemaal reuze mee. Carnaval ja, zoals het boven bij de foto staat vermeld. Inderdaad Marijke de Dorus-truitjes waren in. En Ben, wij gingen voor eigentijdse muziek en aankleding naar de Markt. O.a. De Stip was onze stamkroeg. En later De Schuur (oude fietsenstalling) Ook Carlton was wel gezellig met live- orkesten. Bij De Poort van Kleef kwamen we voor de jazz-sociëteit. En ik heb het nu over de tijd begin tot midden jaren zestig.
Naam: Erie Coolen
Wat leuk om je zelf in deze jeugdige tijd terug te zien, en natuurlijk in een Dorus-truitje en mijn bolhoed had ik nog op zie ik op de foto. Dit was met carnaval in Becht waar we vaak zondags gingen dansen gezellig en soms kaarten (toepen dacht ik). Naast de ingang (poort) was dat kleine cafe'tje Litle One toen van Wim Raaijmakers, ook gezellig zoals de meeste cafe's op de markt.
Naam: Harry van der Velden
Ik ben ook enkele jaren bij Becht gekomen. Vader George Becht en zoon Arno Becht hadden daar de leiding. Toen Francoise Hardy populair was, werd de Societé de Francoise Hardy in het leven geroepen. Als je daar lid van was, kreeg je korting op de entreeprijs. Van daaruit gingen we zondags vaak met de brommers (Puch en Thomos) naar de Hut van Mie Peels.
Naam: Mieke Taphorn
Becht heeft ook nog op de Heilige Geeststraat gezeten. De periode van Carlton herinner ik me nog als de beste. De muzikanten woonde bij ons in huis. Dat waren nog eens tijden. Oeps wat voelde je dan groots, beroemde mensen sliepen naast mijn kamer. Sylvia de Leur woonde diverse keren bij ons evenals The Walkers. Nu ontdek je pas dat ze niet echt veel ouder waren als ik zelf. Gelukkig heb ik nog met velen regelmatig contact. Heel byzonder vind ik dat keer op keer.
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
Enkele namen van de Carnavallisten die ik herken: Appie Steenkist, Peter Maas, Fred van Vliet, Theo Holthuizen, Toos van Gorp, José Tegelaers, Marijke van Luyt en ik sta er zelf ook tussen.