EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6304

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Dansscholen / Balletscholen

Onderwerp 3.:

Becht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Carnaval bij dansschool Becht

Beschrijving

Er werd gevraagd om een foto van dansschool Becht. Ik heb deze nog kunnen vinden. Wij gingen er vaak zondagmiddag dansen. Het ging er niet zo stijfjes aan toe als bij Van Vuuren en Need. Dansles heb ik er nooit gehad dus daar kan ik niet over oordelen. En of het oubollig was t.o.v. Cub 44 weet ik ook niet. Wel was het er altijd erg gezellig en echt stijldansen zoals bij Van Vuuren en Need heb ik daar nooit gedaan. Swingen en "Zwemmen"(langzaam schuifelen) deden we daar. Veel mensen die daar kwamen gingen ook naar Het Zoldertje in Stratum.


Geplaatst op

07-10-2006

Reacties:

Datum: 06-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Langzaamaan begin ik toch gevoel te krijgen met de opstelling van Marijke's moeder. Misschien zag ze deze foto en de natuurlijk wat shabby entree van Becht aan de Jan van Lieshoutstraat. De aankleding en muziek bij Club 44 was meer eigentijds dan bij Dansstudio Becht, dat weet ik wel.


Datum: 07-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik denk Ben, dat het allemaal erger lijkt dan het was op die foto. Volgens mij is die foto genomen met Carnaval, in de tijd dat we met carnaval allemaal een Dorus-truitje droegen. Staan ook hoedjes op de foto en ik kan me niet voorstellen dat als je gewoon naar een dansavond ging dat je dan zo'n mal hoedje opzette in die tijd. Ik droeg in die tijd met carnaval ook een Dorus-truitje Ik ging naar de Bowling, bij de Bowlingers (in moeders ogen lekker veilig in een besloten club) met Dutch Swing College Band, een boerenkapel en in de kelder disco (fijn donker).


Datum: 08-10-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Het lijkt inderdaad heel wat, maar het viel allemaal reuze mee. Carnaval ja, zoals het boven bij de foto staat vermeld. Inderdaad Marijke de Dorus-truitjes waren in. En Ben, wij gingen voor eigentijdse muziek en aankleding naar de Markt. O.a. De Stip was onze stamkroeg. En later De Schuur (oude fietsenstalling) Ook Carlton was wel gezellig met live- orkesten. Bij De Poort van Kleef kwamen we voor de jazz-sociëteit. En ik heb het nu over de tijd begin tot midden jaren zestig.


Datum: 09-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Wat leuk om je zelf in deze jeugdige tijd terug te zien, en natuurlijk in een Dorus-truitje en mijn bolhoed had ik nog op zie ik op de foto. Dit was met carnaval in Becht waar we vaak zondags gingen dansen gezellig en soms kaarten (toepen dacht ik). Naast de ingang (poort) was dat kleine cafe'tje Litle One toen van Wim Raaijmakers, ook gezellig zoals de meeste cafe's op de markt.


Datum: 05-11-2006
Naam: Harry van der Velden  

Ik ben ook enkele jaren bij Becht gekomen. Vader George Becht en zoon Arno Becht hadden daar de leiding. Toen Francoise Hardy populair was, werd de Societé de Francoise Hardy in het leven geroepen. Als je daar lid van was, kreeg je korting op de entreeprijs. Van daaruit gingen we zondags vaak met de brommers (Puch en Thomos) naar de Hut van Mie Peels.


Datum: 09-11-2006
Naam: Mieke Taphorn  
img

Becht heeft ook nog op de Heilige Geeststraat gezeten. De periode van Carlton herinner ik me nog als de beste. De muzikanten woonde bij ons in huis. Dat waren nog eens tijden. Oeps wat voelde je dan groots, beroemde mensen sliepen naast mijn kamer. Sylvia de Leur woonde diverse keren bij ons evenals The Walkers. Nu ontdek je pas dat ze niet echt veel ouder waren als ik zelf. Gelukkig heb ik nog met velen regelmatig contact. Heel byzonder vind ik dat keer op keer.


Datum: 23-04-2007
Naam: Jozef van der Voort  
img

Wij kwamen vroeger ook bij Becht maar mochten toen zonder stropdas niet binnen. Ik kon hem lenen van George en heb hem nog steeds.


Datum: 06-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Enkele namen van de Carnavallisten die ik herken: Appie Steenkist, Peter Maas, Fred van Vliet, Theo Holthuizen, Toos van Gorp, José Tegelaers, Marijke van Luyt en ik sta er zelf ook tussen.


Datum: 16-10-2010
Naam: Theo Holthuizen  
img

Met veel genoegen denk ik terug aan die onbezorgde tijd.Vooral op zondagmiddag waren we bij Becht te vinden.Het was de plek waar de regels net iets minder streng waren als bij andere dansscholen.