EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

621

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

514 't Hool

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
\'t Hool met Echternachlaan.

Beschrijving

De wijk van architectenburo v.d.Broek-Bakema grenzend aan de noordzijde van het Winkelcentrum Woensel. Vanaf de torenflat een zicht op de noordzijde van de wijk. De galerijflats links op de foto, gelegen aan de Echternachlaan vormen de begrenzing van de wijk. Daarachter ligt het Henri Dunantpark.
De woonwijk werd ontworpen door J.M. Stokla en G. Lans is tussen 1960 en 1973 gebouwd en bestaat uit hoog-, middelhoog- en laagbouw. De hoogbouw bevindt zich aan de noordzijde van de woonwijk, aan de zuidzijde zijn de gemeenschappelijke voorzieningen waaronder winkelcentrum Woensel gesitueerd, hier tussen bevinden zich clusters van middelhoog- en laagbouw. Om in verschillende woningbehoeften te voorzien zijn veertien verschillende woningtypen ontwikkeld waaronder villa's, patio-, dive-in-, splitlevel- en groeiwoningen.


Geplaatst op

26-06-2005

Reacties:

Datum: 26-12-2005
Naam: Cees van Rooij  
img

Mooie foto van 't Hool. Ik zie daarop het huis dat ik als een der allereerste Hoolbewoners in mei 1970 mocht betrekken. De bouwtijd vermeld in de opmerkingen bij de foto is dus onjuist. Ik denk dat men pas in 1968 is gaan bouwen i.p.v. 1960


Datum: 20-09-2006
Naam: L H Den Older  
img

Cees van Rooij.
De welstandscommissie vd.gemeente heeft middels een Wijkinfo laten weten dat de wijk `tHool, voor wat betreft schilderwerk, boeiborden, kozijnen en pergola`s in sept.2007 moeten voldoen aan de in de wijkinfo genoemde uitgangspunten voor de kleuren en materialen. Als bewoner van het eerste uur hoop ik dat jij weet wat er bedoeld wordt met de pergola`s, misschien heb je nog foto`s vd. begintijd?.


Datum: 26-09-2006
Naam: Cees van Rooij  
img

Beste L.H. den Dolder. Ik heb mijn oude fotoboeken er nog eens op nageslagen maar betere foto's dan die hierboven heb ik zeker niet kunnen vinden. We maakten allemaal veel super 8 filmpjes in die tijd. Maar op de foto hierboven zie je duidelijk de pergola's bij de patiowoningen zoals in het midden vooraan. En ook het donker bruine houtwerk dat zo kenmerkend is (was). De meeste pergola's zijn helaas inmiddels omgebouwd tot muur en de open toegang tot de patio, die later meestal werden voorzien van lage poortjes, zijn inmiddels veelal voorzien van hoge dichte poorten. Van het bedoelde open karakter is niet veel meer over. Veiligheidsoverwegingen en een hang naar meer privacy liggen hier vrijwel zeker aan ten grondslag.