Bijdrager Redactie EiB
Jaar: 1967
Locatie 1.: Woensel |514 't Hool
Onderwerp.: Panorama - Stadsoverzichten |Woensel
\'t Hool met Echternachlaan.
Beschrijving | De wijk van architectenburo v.d.Broek-Bakema grenzend aan de noordzijde van het Winkelcentrum Woensel. Vanaf de torenflat een zicht op de noordzijde van de wijk. De galerijflats links op de foto, gelegen aan de Echternachlaan vormen de begrenzing van de wijk. Daarachter ligt het Henri Dunantpark. De woonwijk werd ontworpen door J.M. Stokla en G. Lans is tussen 1960 en 1973 gebouwd en bestaat uit hoog-, middelhoog- en laagbouw. De hoogbouw bevindt zich aan de noordzijde van de woonwijk, aan de zuidzijde zijn de gemeenschappelijke voorzieningen waaronder winkelcentrum Woensel gesitueerd, hier tussen bevinden zich clusters van middelhoog- en laagbouw. Om in verschillende woningbehoeften te voorzien zijn veertien verschillende woningtypen ontwikkeld waaronder villa's, patio-, dive-in-, splitlevel- en groeiwoningen. |
---|---|
Geplaatst op | 26-06-2005 |
Reacties
Naam: L H Den Older
Cees van Rooij.
De welstandscommissie vd.gemeente heeft middels een Wijkinfo laten weten dat de wijk `tHool, voor wat betreft schilderwerk, boeiborden, kozijnen en pergola`s in sept.2007 moeten voldoen aan de in de wijkinfo genoemde uitgangspunten voor de kleuren en materialen. Als bewoner van het eerste uur hoop ik dat jij weet wat er bedoeld wordt met de pergola`s, misschien heb je nog foto`s vd. begintijd?.
Naam: Cees van Rooij
Beste L.H. den Dolder. Ik heb mijn oude fotoboeken er nog eens op nageslagen maar betere foto's dan die hierboven heb ik zeker niet kunnen vinden. We maakten allemaal veel super 8 filmpjes in die tijd. Maar op de foto hierboven zie je duidelijk de pergola's bij de patiowoningen zoals in het midden vooraan. En ook het donker bruine houtwerk dat zo kenmerkend is (was). De meeste pergola's zijn helaas inmiddels omgebouwd tot muur en de open toegang tot de patio, die later meestal werden voorzien van lage poortjes, zijn inmiddels veelal voorzien van hoge dichte poorten. Van het bedoelde open karakter is niet veel meer over. Veiligheidsoverwegingen en een hang naar meer privacy liggen hier vrijwel zeker aan ten grondslag.