EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6207

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Schoenerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schoenerstraat. (1)

Beschrijving

Van Jose van den Brekel-Sengers ontving ik deze foto van de Schoenerstraat op de hoek met de St Trudostraat. Het voorste huis hoort nog bij de St Trudostraat. De huizen daarachter zijn in de negentiger jaren vervangen door duplexwoningen.


Geplaatst op

02-10-2006

Reacties:

Datum: 02-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Leuk die foto, dat is de straat waar mijn man Arend de Groot is geboren op nummer 31. Ze zijn later verhuisd naar Gestel en weer later zijn mijn schoonouders (Dora en Hek de Groot) uiteindelijk weer terugekomen in de Schoenerstraat, in de hierboven genoemde nieuwe duplexwoningen. De huizen hier op de foto hadden veel meer karakter. Als ik mij niet vergis kon je tussendoor, daar ergens bij de lantaarnpaal, naar de speeltuin. Of was dat pas later, toen de nieuwe huizen er al stonden?


Datum: 23-01-2007
Naam: Silvo Hoeks  
img

Klopt die hoge bomen stonden op het terrein van de speeltuin. In het grote huis op de hoek woonde de familie Bijsterveld.


Datum: 13-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Op een na laatste huis (nr 7) van die blok woonde de Familie v Zantvoort, waarvan de Vader en 5 zonen in de Strijpse Harmonie zaten.


Datum: 10-07-2007
Naam: Mari van Gemert  
img

Wij hebben ook in de Schoenerstraat gewoond op nummer 10. Toen woonden er vanaf het hoekje nummer 1 Piet van Hout, fam Staalduinen, fam de Waal (Wim Tonnie Wim jr Antoine en Margo), dan fam v/d Vloet, fam Schoofs (Janus Leentje Sjef José en Piet), fam van Gemert (Piet Nellie Mari Annie Liesbeth), fam Swinkels (Gerard Dienie Frank Jack Gerard) en op het hoekje als je naar de speeltuin ging fam Kruis.


Datum: 16-07-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Wij woonden aan de overkant op nr 7. (fam J v Zantvoort en fam J Snijders) Op nr 5 de fam Kruysen en op 9 fam Schoonderwald, de fam v Zantvoort komt hier al ter sprake als de muzikale familie foto 1170.


Datum: 05-03-2008
Naam: Tonny Bos-Papenhoven  
img

Ja leuk, hier werd altijd het straatvoetbaltoernooi gehouden. Dat is nu nog steeds volgens mij in juni op het schoolplein van de Trudoschool, maar mist toch die sfeer van toen.
De grote speeltuin van toen is er nog steeds en is als enige in de wijk nog niets van die oude gloriedagen verloren. Ga er nu regelmatig heen met mijn eigen kinderen. Gek dat sommige mensen in Drents dorp (waar ik nu woon) en de Lievendaal niet weten waar het is (die grote speeltuin), dan vind ik het een voorrecht om het te vertellen als zijnde mijn speeltuin van vroeger.


Datum: 06-08-2011
Naam: Eef Schuurman (Boesten)  
img

Even een reaktie op Mari van Gemert. Ik dacht dat jij in Canada woonde? Ik woonde twee huizen van Bep van de Berk in de Canneshof. Bep is al jaren geleden overleden. Mari groetjes van mij.